Verkkoasema

Huomispäivän asiakkaasi ovat tänään verkossa.

Verkkoaseman blogi

Digitaalinen keskustelu

18.10.2016 | Tiina Räisänen

Digitaalisella keskustelulla tarjoitetaan verkossa tapahtuvaa vuoropuhelua asiakkaan kanssa. Parhaimmillaan tämä vuoropuhelu säästää resursseja ja johtaa kauppaan. Tästä syystä on hyvä pohtia, kuinka digitaalinen vuoropuhelu käytännössä tapahtuu esimerkiksi verkkopalvelussanne.

Miten teillä käydään digitaalinen keskustelu?

Digitaalinen keskustelu on mahdollista toteuttaa joko asiakasta ohjaavasti tai passiivisesti. Tarjoa keskusteluyhteyttä verkkopalvelussa monipuolisesti ja anna asiakkaasi päättää, mikä sopii hänelle parhaiten. Muista myös tarjota verkkopalvelussasi kattavasti informaatiota. Älä panttaa sisältöjä, hintoja tai esitteitä, jotka voisivat vaikuttaa asiakkaan ostopäätökseen!

Call-to-action

  1. Chat -palvelut antavat tukea myönteiseen asiakaskokemukseen.
  2. Yhteydenotto verkkopalvelun lomakkeen kautta on suoraviivainen keskustelunaloitus. Muista tällöin kontaktoida asiakas mahdollisimman pian, jotta positiivinen vire säilyy.
  3. Asiakasta voidaan myös näiden suoraviivaisimpien tapojen lisäksi aktiivisesti johdatella eri sisältöjen avulla kohti yhteydenottomahdollisuuksia. Tätä johdattelua ja sen tavoitetta kutsumme call-to-actioniksi. Hyviä johdattelutapoja ovat asiakasta kiinnostavat ladattavat sisällöt, joiden avulla saadaan asiakkaalta sähköpostiosoite keskusteluyhteyden avaamista varten.

Markkinointiautomaatio apuna

Markkinointiautomaation avulla asiakasta voidaan palvella entistä paremmin ostoprosessissa asiakastarpeeseen ja -profiiliin sopivalla viestinnällä. Markkinointiautomaation suurimpia etuja onkin mahdollisuus tunnistaa asiakas ja toteuttaa personoitua viestintää oikea-aikaisesti ja automatisoidusti.

Lue lisää kevyestä markkinointiautomaatioratkaisustamme. Yhteistyökumppaninamme toimii Leadfeeder.

Kirjoittaja Tiina Räisänen on toiminut Verkkoaseman toimitusjohtajana keväästä 2016 lähtien. Yrityksen digitaalisen markkinoinnin parissa hän on työskennellyt jo vuodesta 2009.
Jaa

Ole ensimmäinen joka kommentoi tätä kirjoitusta


HUOM! Emme hyväksy HTML-koodia, linkkejä tai sähköpostiosoitteita kommentin sisällössä.
 
 

 

Blogaukset

Tarjouspyyntö Tukipyyntö Tilaa uutiskirje
Jaa tämä sivu