Verkkoasema

Huomispäivän asiakkaasi ovat tänään verkossa.

Verkkoaseman blogi - Asiantuntijavinkkejä digitaaliseen markkinointiin

30 askelta hakukoneoptimointiin

25.9.2017 | Riikka Pohjanen

 

1. Tee avainsana-analyysi – Valikoi perustellusti optimoitavat avainsanat perustuen sanojen hakumääriin sekä kilpailutilanteeseen. Analyysin apuna voit käyttää esimerkiksi Googlen avainsanojen suunnittelijaa, Google Trendsiä sekä Googlen hakukonetta.

2. Optimoi sivustosi Titlet ja Metatiedot – Titlet ja Metatiedot toimivat apunasi jo Googlen orgaanisissa hakutuloksissa. Parhaimmillaan hakutuloksesi näyttää Google AdWords-mainokselta.

3. Ota käyttöön Alt-kuvatekstit optimoidaksesi myös kuvat – Google ei näe kuvia, joten kuvien optimointi onnistuu vain tekstielementtejä hyödyntämällä.

4. Tunnista ja korjaa rikkinäiset linkit – Sivustolla on hyvä tarkastaa säännöllisesti rikkinäisten linkkien määrä.

5. Uudelleenohjaa sisällöt uusiin osoitteisiin 301-uudelleenohjauksilla – 301-uudelleenohjaus edesauttaa myös linkkivoiman siirtymistä uusiin osoitteisiin.

6. Käytä selkokielisiä URL-osoitteita – Google arvottaa URL-osoitteita vahvasti, kerro sille myös osoitetasolla, mikä on sivun keskeisin avainsana.

7. Lyhennä optimoitavien sivujen URL-osoitteet – Mitä korkeammalla tasolla optimoitava sivusi on navigaatiossa, sen paremmat mahdollisuudet sitä on optimoida.

8. Tee sivustollesi linkityksiä – Rakenna sivustollesi linkkivoimaa lisäämällä sisäisiä ja ulkoisia linkityksiä.

9. Hyödynnä linkityksissäsi ankkuritekstejä – Sisältölinkeissä linkiksi muutettu sana eli ”ankkuriteksti” ohjaa Googlea tärkeiden avainsanojen pariin.

10. Optimoi linkkipolut – Ohjeena on, että jokaiselle alasivuille tulee päästä enintään kolmella klikkauksella.

11. Lähetä sivustokartta Googlelle – Kerro Googlelle sivustosi rakenne ja kutsu Google indeksoimaan uudet sisältösi.

12. Hyödynnä robots.txt-tiedostoa – Robot.txt-tiedostolla on mahdollista kertoa Googlelle, mitkä sisällöt ovat indeksoitavia ja mitkä eivät.

13. Varmista kevyt navigaatiorakenne – Matala navigaatio auttaa sivuston käyttäjiä löytämään etsimänsä ja edesauttaa koko sivuston indeksoitumista Googleen.

14. Optimoi sivustosi latausnopeus – Googlen tutkimusten mukaan sivuston tulisi latautua alle 3 sekunnissa.

15. Huolehdi, että sivustosi toimii myös mobiilissa – Mobiililaitteilla etsiessä Google ensisijaistaa hakutuloksissa mobiiliystävälliset sivustot.

16. Tunnista sivustoltasi dupikaattisisällöt – Tarkasta, ettei sivustosi sisältö löydy useaan kertaan eri osoitteista tai domainmuodoista (esim. www-alkuinen ja ilman www-alkua).

17. Poista duplikaattisisällöt – Hyödynnä duplikaattien poistamisessa canonical-tageja.

18. Tarkasta sisällön avainsanat – Tarkasta, mitkä avainsanat toistuvat sisällöissäsi useimmin.

19. Luo yksilölliset otsikot – Sisällytä otsikkoihin avainsana ja käytä jokaisella optimoitavalla sivulla vain yhtä H1-otsikkoa ja useampia H2-otsikoita.

20. Analysoi sivustosi sisällöt – Arvioi, oletko hyödyntänyt monipuolista sisältöä: tekstiä, kuvia, infograafeja, blogeja, e-kirjoja, uutisia, videoita jne.

21. Tuota uutta sisältöä – Sivuston tulee uudistua systemaattisesti. Tuota siis uutta, relevanttia sisältöä säännöllisesti.

22. Kierrätä sisältöä – Uudista ja kierrätä sisältöjä, jotka toimivat.

23. Selkeytä sivuston HTML-lähdekoodia - Verkkopalvelun koodin tulee olla standardien mukaista, jotta kaikki sisältö välittyy Googlelle.

24. Kansainvälistä sivustosi – Mikäli sivustollasi on kieliversioita, kerro niistä ja niiden käyttötarkoituksista kooditasolla Googlelle.

25. Optimoi sivustosi paikallisille hauille – Hyödynnä Google MyBusiness-palvelua ja kerro sijainnistasi myös sivustosi sisällöissä.

26. Hyödynnä sosiaalista mediaa – Sosiaalinen media edesauttaa sivuston linkityksiä ja lisää yleensä sitä kautta myös sivuston liikenteen määrää.

27. Mahdollista käyttäjävuorovaikutus sivustollasi – Anna käyttäjälle sisältöä, jonka parissa hän voi viettää aikaa, anna hänelle mahdollisuus kommentoida ja ohjaa häntä sivustollasi eteenpäin.

28. Ota Googlen Search Console käyttöön – Ilmainen Google Search Console antaa vinkkejä sivuston kehittämiseen.

29. Ota Google Analytics käyttöön – Ilmainen Google Analytics kertoo, mitä sivustollasi tapahtuu, mistä sivustollesi päädytään ja mitkä sisällöistäsi kiinnostavat sivuston kävijää.

30. Analysoi prosessin onnistumista ja jatka vastaavia toimenpiteitä edelleen – Optimointi on jatkuva prosessi, jossa riittävä työmäärä määräytyy kilpailutilanteen mukaan. Seuraa tilanteen kehittymistä ja jatka toimenpiteitä aina kilpailutilanteen muuttuessa.

Kiinnostuitko? Lue lisää täältä!

 

Lue lisää blogeja samasta aihepiiristä:

Hakukoneoptimointi
Kirjoittaja Riikka Pohjanen on toiminut Verkkoaseman digitaalisen markkinoinnin asiantuntijana vuodesta 2011 lähtien.
Jaa

Ole ensimmäinen joka kommentoi tätä kirjoitusta


HUOM! Emme hyväksy HTML-koodia, linkkejä tai sähköpostiosoitteita kommentin sisällössä.
 
 

 

Blogaukset

Yhteystiedot Tarjouspyyntö Tukipyyntö Tilaa uutiskirje
Jaa tämä sivu