11.5.2023

GA4 – Mitä siitä pitäisi tietää?

Kuten varmaan olet jo kuullut, analytiikkapalvelu Universal Analytics eli UA on poistumassa käytöstä 1.7. ja tilalle tulee Google Analytics 4 eli GA4. Ellei digimarkkinoinnin tulosten analysointi kuulu jokapäiväisiin työtehtäviin, siirtymä uuteen käyttöliittymään on voinut jäädä tekemättä tai ainakaan uuteen järjestelmään ei ole ehtinyt välttämättä paneutua tarkemmin. Kerromme tässä mitä uutta Google Analytics 4 tarjoaa ja miten sen käyttöönotto tapahtuu.

Mitä uutta GA4 tarjoaa?

Kun on tottunut yhteen, voi uuden opettelu tuntua työläältä ja turhauttavalta. Google Analytics 4 tarjoaa kuitenkin käyttäjilleen mukavia lisäominaisuuksia ja etuja verrattuna aiempaan Universal Analyticsiin. Näitä ovat mm.:

Parempi käyttöliittymä

Google Analytics 4:ssä on entistä parempi käyttöliittymä ja se on optimoitu mobiililaitteille. Sen avulla voit nyt seurata kävijöitäsi entistä tarkemmin ja saada paremman käsityksen siitä, miten he käyttävät verkkosivujasi.

Parempi käyttäjien tunnistus

Uudessa versiossa on myös parempi käyttäjien tunnistus, mikä mahdollistaa käyttäjien liikkeiden seuraamisen eri laitteilla. Saat tarkempaa tietoa siitä, miten he käyttävät sivustoasi.

Parempi datan analysointi ja raportointi

Google Analytics 4:ssä on entistä paremmat mahdollisuudet datan analysointiin ja raportointiin. Voit luoda sen avulla entistä tarkempia raportteja ja saada parempaa tietoa siitä, miten kävijät käyttävät verkkosivujasi.

Parempi personointi

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, Google Analytics 4 tarjoaa entistä paremmat mahdollisuudet personointiin. Sen avulla voit luoda entistä tarkempia kohderyhmiä ja tarjota kävijöillesi entistä parempia ja henkilökohtaisempia kokemuksia verkkosivuillasi.

Miten otan GA4:n käyttöön? 

Google Analytics 4:n käyttöönotto on suhteellisen yksinkertaista. Tässä on lyhyt yleiskatsaus prosessista:

  • Luo Google Analytics -tili: Ensimmäinen askel on luoda Google Analytics -tili ja sinne Google Analytics 4 -mittauskokonaisuus. Voit tehdä tämän siirtymällä Google Analyticsin verkkosivustolle ja napsauttamalla ”aloita ilmainen tili”. Seuraa ohjeita, kunnes olet saanut tilisi ja mittauskokonaisuutesi valmiiksi. Huom. Jos sinulla on jo käytössä Google Universal Analytics, voit tehdä uuden mittauskokonaisuuden saman päätilin alle. 
  • Asenna GA4-koodi verkkosivustollesi: Seuraava askel on asentaa GA4-koodi verkkosivustollesi. Voit tehdä tämän joko asentamalla koodin manuaalisesti sivustollesi tai käyttämällä GTM:ää (Google Tag Manager). GTM:n käyttö on suositeltavaa, sillä se tekee koodin asentamisesta helppoa ja nopeaa.
  • Konfiguroi GA4-mittarit: Kun GA4-koodi on asennettu, sinun on määriteltävä mittarit. Voit määrittää mittarit käymällä läpi Analytics-asetukset ja luomalla tavoitteita.
  • Testaa GA4-toimintoja: Ennen kuin siirryt käyttämään GA4:ää täysimittaisesti, on suositeltavaa testata kaikkia toimintoja. Voit testata toimintoja käyttämällä käyttäjäanalyysityökalua ja varmistamalla, että kaikki mittarit toimivat oikein.

Kun olet suorittanut nämä vaiheet, olet valmis käyttämään Google Analytics 4:ää verkkosivustollasi. Muista, että GA4 on erilainen kuin aiempi versio, joten on tärkeää varmistaa, että olet perehtynyt kaikkiin uusiin toimintoihin ja ominaisuuksiin.

Huom!

Jos käyttöönotto tuntuu vaikealta tai haluat oppia ymmärtämään GA4:n mielenliikkeitä syvällisemmin, autamme mielellämme. Tarjoamme nyt seuraavat palvelut tarjoushintaan:

  • Peruskäyttöönotto 490€ (+alv)
  • Laaja, tarpeisiinne räätälöity käyttöönotto (sis. suodattimet, tilin yhdistämisen Google Search Consoleen ja Google Adsiin sekä tavoiteseurannan luomisen) alkaen 1350€ (+alv) 
  • Yrityskohtainen koulutus (UA:n ja GA4:n erot sekä tärkeimmät raportit) 1350€ (+alv)


Meiltä on tulossa myös tiivis videovalmennus, jossa käymme läpi GA4:n tärkeimmät perusteet ja erot edeltäjäänsä. Valmennus tulee myyntiin kesäkuussa hintaan 49€. 

Tilaa blogit

Haluatko apua GA4:n käyttöönottoon?

Varaa kalenteristani aika jos haluat jutella lisää siitä, miten voisimme auttaa teitä seuraamaan tulostenne kehittymistä ja analytiikan hyödyntämistä.

Varaa aika kalenteriin!

Tuomas Timonen
Analytiikka asiakaskokemus b2b b2b-myynti b2b markkinointi CRM digitaalinen markkinointi digitalisaatio DO2018 hakukonemainonta hakukoneoptimointi henkilöstö henksublogi ihandiginä integraatio Intranet Intrexx kaupallinen ehdotus Laskeutumissivu marketing it markkinoinnin automaatio markkinointi markkinointistrategia markkinointiteknologia myynti northern glow Ohjelmistot palvelut rekrymarkkinointi salesvation sisällöntuotanto sisältömarkkinointi somestrategia Sosiaalinen media Sähköinen liiketoiminta Testaus Tietoturva tulevaisuus uutiskirje verkkokauppa verkkosivut videotuotanto WooCommerce Wordpress Yrittäjyys