15.10.2023

PÄÄTTÄJÄ, ETTEHÄN TEE NÄITÄ VIRHEITÄ B2B-MARKKINOINNISSA!

Kirjoittaja: Tiina Räisänen / Toimitusjohtaja, Verkkoasema Oy

Luotsaatpa kansainvälisillä markkinoilla toimivaa teknologia-alan yritystä tai kotimaista konepajaa, konsulttifirmaa tai tukkukauppaa, yksi asia B2B-yritykselle on varma: markkinoinnilla on merkittävä rooli yrityksen kasvussa. B2B-markkinointi ei ole pelkästään mainonnan taikaa, vaan tehokas ja tarkasti kohdennettu markkinointi voi olla yrityksesi kasvun ja kehityksen katalyytti

Markkinoinnilla voidaan houkutella asiakkaita, kasvattaa markkinaa ja luoda vahvaa brändiä. Se on kuin silta, joka yhdistää sinut tuleviin asiakkaisiin ja auttaa sinua erottumaan kilpailijoistasi.  

Pureudun tässä tekstissä syvemmälle B2B-markkinoinnin maailmaan ja käyn läpi sen hyödyt, tehokkaat keinot ja virheet, joita tulisi välttää. Olitpa sitten vasta aloittamassa markkinointimatkaasi tai haluat parantaa nykyistä markkinointistrategiaasi, tämä teksti tarjoaa sinulle arvokasta tietoa ja oivalluksia. 

Markkinoinnilla voidaan houkutella asiakkaita, kasvattaa markkinaa ja luoda vahvaa brändiä.

MARKKINOINNIN HYÖDYT B2B-YRITYKSILLE   

Olen nähnyt lukemattomia kertoja, miten yritys nostaa markkinoinnin avulla tunnettuutensa uudelle tasolle. Uudet asiakkaat löytävät tiensä yrityksen luo helpommin ja yritys saa laadukkaita liidejä, jotka ovat kiinnostuneita yrityksen tarjoamista palveluista tai tuotteista. Hyvin tehty markkinointi kasvattaa myös itse markkinaa, kun täysin uudet kohderyhmät kiinnostuvat yrityksen näkemyksellisestä ratkaisusta. Oikein toteutettuna markkinointi luo yritykselle vahvan ja luotettavan brändin, johon asiakkaat voivat luottaa. Markkinoinnin avulla yritys voi kasvattaa asiakasmääräänsä ja laajentaa liiketoimintaansa uusille markkinoille. Maailma on todellakin avoin ja saavutettavissa.  

Aina silloin tällöin joudun perustelemaan yrityksille, miksi markkinointiin kannattaa panostaa myös rahallisesti. Markkinointi ei ole vain ylimääräinen kulu, vaan sijoitus yrityksen tulevaisuuteen. Kilpailu B2B-markkinoilla on kovaa, ja markkinointi auttaa erottumaan joukosta ja rakentamaan pitkäkestoisia asiakassuhteita. B2B-yrityksissä yksi liidi voi olla satojen tuhansien eurojen arvoinen. Sen saamiseen kannattaa minusta laittaa muutamakin lantti likoon.  

Kun yritys elää haastavassa markkinatilanteessa, voi markkinoinnista säästäminen tuntua houkuttelevalta keinolta vähentää kuluja, etenkin kun tulosten näkyminen vie aikaa. Olen kuitenkin saanut todistaa, että juuri markkinointiin hankalina aikoina panostavat yritykset pystyvät turbulenssin keskelläkin kasvattamaan toimintaansa. 

Markkinointi ei ole vain ylimääräinen kulu, vaan sijoitus yrityksen tulevaisuuteen.

KEINOT TEHOKKAASEEN B2B MARKKINOINTIIN 

Tehokas B2B-markkinointi ei ole kuitenkaan mikään yksinkertainen taikatemppu, vaan se vaatii harkittuja toimenpiteitä ja johdonmukaista panostusta. Listasin tähän B2B-markkinoinnin tärkeimmät konkreettiset keinot, joihin panostamme asiakkaidemme markkinoinnissa: 

 1. Sisältö: Tuota asiakasta kiinnostavaa sisältöä ostoprosessin jokaiseen vaiheeseen. Rakenna luottamusta ennen kuin ostoikkuna avautuu. 
 1. Kohdennus: Kohdenna viestisi tarkasti kanavasta riippumatta.  
 1. Sosiaalinen Media: Hyödynnä sosiaalisen median kanavia strategisesti tavoittaaksesi oikeat ihmiset oikeaan aikaan. Rakenna vuoropuhelua ja lisää sitoutumista. 
 1. Hakukoneoptimointi (SEO): Varmista, että yrityksesi verkkosivut löytyvät helposti hakukoneista liiketoiminnallesi kriittisillä avainsanoilla. Optimoi sisältöäsi ja rakenna vahva näkyvyys. 
 1. Sähköpostimarkkinointi: Luo henkilökohtaisia ja relevantteja sisältöjä, jotka puhuttelevat asiakkaitasi ja ohjaavat heitä toimintaan. 
 1. Verkkosivujen analytiikka: Seuraa, analysoi ja tee paremmin. 

B2B-markkinointi vaatii harkittuja toimenpiteitä ja johdonmukaista panostusta.

SITTEN NE VIRHEET, JOITA B2B MARKKINOINNISSA KANNATTAA VÄLTELLÄ 

Kuten huomaat, B2B-markkinointi voi olla todella hieno mahdollisuus kasvattaa yrityksesi näkyvyyttä ja houkutella uusia asiakkaita. On kuitenkin tärkeää välttää joitakin yleisiä virheitä, jotka voivat heikentää markkinointistrategiasi tehokkuutta: 

 1. Geneerinen sisältö: Yksi suurimmista virheistä on markkinoinnin epätarkka kohdentaminen. Jos et tunne kohdeyleisöäsi ja heidän tarpeitaan tarpeeksi hyvin, kampanjasi voi mennä harakoille, kun se ei kiinnostaa ketään. Varmista, että tunnet asiakkaasi perinpohjaisesti ja kohdenna viestisi heille relevantilla tavalla. 
 1. Huono kohdentaminen: Kaikki kanavat tarjovat kohdentamisen mahdollisuuksia. Pidä huolta siitä, että viestisi löytää oikean yleisön. 
 1. Puutteellinen Sisältö: Sisältö on kuningas, mutta huonosti suunniteltu tai epäkiinnostava sisältö voi karkottaa potentiaaliset liidit. Varmista, että tuotat laadukasta, informatiivista ja arvokasta sisältöä, joka vastaa kohdeyleisösi kysymyksiin ja tarpeisiin. 
 1.  Yksipuolinen Viestintä: B2B-markkinoinnissa on tärkeää luoda dialogia ja vuoropuhelua asiakkaiden kanssa. Pelkkä yksisuuntainen viestintä ei riitä. Kuuntele asiakkaitasi, vastaa heidän kysymyksiinsä ja osoita, että välität heidän tarpeistaan. 
 1. Mittaamattomuus: Yksi suurimmista virheistä on jättää tulosten mittaaminen huomiotta. Ilman tarkkaa seurantaa et tiedä, mikä toimii ja mikä ei. Käytä analytiikkaa seuraamaan kampanjoidesi suorituskykyä ja reagoi tuloksiin tekemällä tarvittavia säätöjä. 
 1. Lyhytnäköisyys: B2B-markkinointi on pitkäjänteistä työtä. Liiketoiminnan tulosten odottaminen välittömästi voi johtaa liian aikaisiin päätelmiin kampanjoiden tehokkuudesta. Anna markkinoinnille aikaa näyttää vaikutuksensa ja keskity pitkäaikaiseen kasvuun. 
 1. Epäjohdonmukaisuus: Markkinointistrategian jatkuva muuttaminen ja epäjohdonmukaisuus voi sekoittaa sekä asiakkaat että tiimisi. Luo selkeä suunnitelma ja pysy siinä, mutta ole myös valmis tekemään tarvittavia muutoksia perustuen tietoon ja analytiikkaan. 
 2. Tulosten mittaamisen unohtaminen: Kuten mainittu, tulosten mittaaminen on olennainen osa markkinointia. Unohtamalla tämä vaihe menetät arvokasta tietoa siitä, mikä toimii ja missä voisi olla parantamisen varaa. 

Muista, että markkinointi on jatkuvaa oppimista ja sopeutumista, joten ole valmis oppimaan virheistäsi ja kehittämään strategiaasi jatkuvasti. 

KENELLE LUOTAT B2B-MARKKINOINNIN TEKEMISEN? 

B2B-markkinointi on liiketoimintasi tärkeä kulmakivi. Ethän siis jätä markkinointia sattuman varaan, vaan luota se asiantuntijoille. Asiantuntijat tuntevat toimialan, B2B-markkinoinnin salat ja voivat suunnitella ja toteuttaa strategian, joka auttaa yritystäsi saavuttamaan tavoitteet.  

Yhdessä voimme luoda markkinointistrategian, joka ohjaa yrityksesi kohti uusia mahdollisuuksia ja kasvua. 

Kiinnostuitko? Ota rohkeasti yhteyttä, niin katsotaan, miten voimme auttaa sinua saavuttamaan B2B-markkinoinnin tavoitteesi.

Yhdessä voimme luoda markkinointistrategian, joka ohjaa yrityksesi kohti uusia mahdollisuuksia ja kasvua.  

Tilaa blogit

Haluatko jutella lisää B2B-markkinoinnin mahdollisuuksista?

Varaa tästä aika kalenteriini!

Analytiikka asiakaskokemus b2b b2b-myynti b2b markkinointi CRM digitaalinen markkinointi digitalisaatio DO2018 hakukonemainonta hakukoneoptimointi henkilöstö henksublogi ihandiginä integraatio Intranet Intrexx kaupallinen ehdotus Laskeutumissivu marketing it markkinoinnin automaatio markkinointi markkinointistrategia markkinointiteknologia myynti northern glow Ohjelmistot palvelut rekrymarkkinointi salesvation sisällöntuotanto sisältömarkkinointi somestrategia Sosiaalinen media Sähköinen liiketoiminta Testaus Tietoturva tulevaisuus uutiskirje verkkokauppa verkkosivut videotuotanto WooCommerce Wordpress Yrittäjyys