22.2.2022

#verkkisläiset – Tarinoita ruudun takaa: Minna

Duunissa Verkkoasemalla

Kuka olet? Kuvaile itseäsi lyhyesti.

Olen neljääkymppiä lähestyvä käyttöliittymäsuunnittelija ja web-kehittäjä. Aloitin WordPress-sivustojen tekemisen jo yliopisto-opintojen aikana, kun rakensin sivustoja itselleni ja asiakkaille. Virallinen työurani opintojen jälkeen alkoi kuitenkin teknisenä kirjoittajana ja -kuvittajana, josta siirryin virallisesti web-kehittäjäksi vajaa 10 vuotta sitten. Kahden päiväkoti-ikäisen pojan vanhempana oma aika on välillä kortilla. Perhe-elämältä liikenevän ajan käytän joko omakotitalon pihalla puuhasteluun tai (uusimman harrastukseni) piirtämisen ja vesivärimaalauksen parissa.

Miten ja miksi päädyit Verkkikselle? Miksi hait juuri Verkkoasemalle töihin?

Kevättalvella 2021 headhunter otti yhteyttä LinkedInin kautta, minkä jälkeen nopealla aikataululla Teams-haastatteluiden jälkeen hyväksyin työtarjouksen. Olin juuri palannut vanhempainvapaalta edelliseen pitkäaikaiseen työpaikkaan, joten työtarjous osui sopivaan kohtaan. 

Mitä kaikkea olet ehtinyt tehdä Verkkiksellä?

Verkkosivujen UI- ja UX-suunnittelua, WordPress-sivustojen koodaamista sekä alusta alkaen että ylläpidossa olevien sivustojen päivityksinä, projektinhallintaa, sisällönhallintaa ja -syöttöä, kuvankäsittelyä…

Mikä on roolisi Verkkiksellä nyt?

Web-kehittäjä ja UX-suunnittelija

Mitä kaikkea työnkuvaasi kuuluu? Mitä kaikkea pääset tekemään täällä? 

Päätehtävien eli verkkosivujen kehittämisen ja suunnittelun lisäksi opettelen projektipäällikön hommia.

Mitkä ovat työsi parhaat puolet?

Työnkuvani on sopivassa suhteessa suunnittelua, hallintaa ja toteutusta, joten viikot eivät ole toistensa näköisiä. Työssä pääsen kehittymään ammatillisesti ja myös laajentamaan osaamista. Tekkitiimin jäsenet tukevat toisiaan ja ohjaavat tarpeen mukaan oikeaan suuntaan.

Mitkä kolme adjektiivia sinulla tulee ensimmäisenä mieleen Verkkiksestä/työstäsi?

Kiinnostava, kehittyvä, monipuolinen.

Millaista verkkiksellä on olla töissä? Mikä Verkkiksessä/työssäsi on parasta?

Verkkoasemalla on mukavat työkaverit, mukavat asiakkaat, ja rento ja läpinäkyvä yrityskulttuuri. Pian työsuhteen alkamisen jälkeen pääsin vaikuttamaan omaan työnkuvaani ja laajentamaan sitä siihen suuntaan, johon haluan kehittyä ammatillisesti.   

Oma asiantuntijuus

Mitä töitä olet tehnyt ennen Verkkistä / mitä alan osaamista sinulla oli ennen tänne tuloa?

Verkkoasema on vasta kolmas ”oikea” työpaikkani. Aloitin työ- ja käyttöohjeiden kirjoittajana samalla toimien freelancer-kehittäjänä. Edellisessä työpaikassa vaihdoin käyttäjäopastuksen maailmasta markkinointiosastolle, jossa työskentelin 7 vuotta monipuolisesti digitaalisen markkinoinnin parissa pääpainon ollessa kuitenkin HTML, CSS- ja WordPress-hommissa. Opiskeluaikana ehdin työskennellä monipuolisesti muun muassa erilaisissa asiakaspalvelu- ja myyntitehtävissä, esimerkiksi puhelinmyyjänä, torikauppiaana ja pisimpään pitseriatyöntekijänä.

Miten työroolisi / osaamisesi on kehittynyt täällä työskennellessäsi?

Jokainen projekti opettaa uusia taitoja ja laajentaa osaamistani. Vajaassa vuodessa olen oppinut paljon ja toivon saman jatkuvan tulevaisuudessakin. 

Miten selittäisit työpäiväsi/-tehtäväsi lapselle?

Kirjoitan tietokoneella tekstiä eli koodia, josta muodostuu uusi hieno nettisivu.

Tilaa blogit

Minna Perälä

Titteli: Web-kehittäjä

Supervoima: Pystyn innostumaan melkein mistä tahansa hyvinkin yksityiskohtaisesti

Koulutus: Ylioppilas + ripakopallinen yliopisto-opintoja

#verkkisläinen: Toukokuusta 2021

Motto: If it ain’t broken, don’t fix it.

Fun fact: Tykkään käyttöohjeista.

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Analytiikka asiakaskokemus b2b b2b-myynti b2b markkinointi CRM digitaalinen markkinointi digitalisaatio DO2018 hakukonemainonta hakukoneoptimointi henkilöstö henksublogi ihandiginä integraatio Intranet Intrexx kaupallinen ehdotus Laskeutumissivu marketing it markkinoinnin automaatio markkinointi markkinointistrategia markkinointiteknologia myynti northern glow Ohjelmistot palvelut rekrymarkkinointi salesvation sisällöntuotanto sisältömarkkinointi somestrategia Sosiaalinen media Sähköinen liiketoiminta Testaus Tietoturva tulevaisuus uutiskirje verkkokauppa verkkosivut videotuotanto WooCommerce Wordpress Yrittäjyys