15.2.2024

#verkkisläiset – Tarinoita ruudun takaa: Panu

Duunissa Verkkoasemalla

Kuka olet? Kuvaile itseäsi lyhyesti.

Olen Panu Kivilahti, reilu 40-vuotias markkinoinnin ja myynnin tradenomi, digimarkkinoinnin assistentti Verkkiksellä. Kiimingistä olen alunperin, medianomi opinnot 2000-luvun alussa Torniossa ja sitä seuranneen lyhyen Helsingin visiitin kautta Ouluun pysyvästi päätynyt. Asun Oulun Maikkulassa avopuolison kanssa.  

Vapaa-ajalla pidän kuntoa yllä liikkumalla monipuolisesti ja harrastuksina on mm. kitaran soitto, niiden kasailu ja pelaaminen laitteella kuin laitteella, laudoilla, korteilla tai kokonaan ilman. Kiinnostuksen kohteita valokuvaus, pienpanimotuotteet ja sijoittaminen. 

   

Miten ja miksi päädyit Verkkikselle?

Hain työharjoittelupaikkoja talvella 2022, ja kun isosta ja tärkeästä paikasta tuli hylätty päätös, tarkistin koulun intrasta tuoreimmat työharjoittelupaikat ja näin Verkkiksen Kasvupolku-akatemian ilmoituksen. Tiesin Verkkoaseman jo opintojen alkuvaiheesta saakka ja hain paikkaa kätevän sovitko Verkkikselle lomakkeen kautta. Kun yksi ovi sulkeutuu, avautuu jossain ikkuna, ja näinpä päädyin Verkkikselle. 

Tein jo opintojen aikana sisällöntuotannon töitä ja taustalla on myös viestinnän opintoja, erityisesti visuaalisen viestinnän osaamista. Portfolion perusteella ja kiinnostukseni copywritingiin vaikuttivat ehkä lopulliseen pääsyyn verkkisläiseksi. 

Mitä kaikkea olet tehnyt Verkkisellä?

Digimarkkinoinnin käytännön päivittäisiä työtehtäviä laidasta laitaan. Erilaisia sisältöjä, kuvia, tekstiä, videoita ja niiden jakelua sosiaaliseen mediaan ja verkkosivuille. Uutiskirjeiden sisältöjen kirjoittamista ja uutiskirjeiden lähettämistä. Autan myös suunnittelemaan tulevia sosiaalisen median julkaisuja ja optimoin Googlen mainoksia. Joskus myös suunnittelen ja rakennan uusia Googlen mainoskampanjoita. 

Mikä on roolisi Verkkiksellä nyt ja mitä työnkuvaasi kuuluu?

Olen digimarkkinoinnin assistentti ja työnkuvaani kuuluu edellä mainittuja asioita. Pyrin auttamaan kaikilla tavoin eri asiakkuuksissa työskenteleviä asiantuntijoita. 

Mitkä ovat työsi parhaat puolet?

Vaihtelevat työtehtävät, itsenäisesti tehtävä etätyö ja vastapainona välillä lähityöskentelyä toimistolla. Huippumukavat ja todella asiantuntevat työkaverit. Aivan mahtava työyhteisö ja ilmapiiri – Verkkis on ihan omanlainen työpaikka, erittäin hyvällä tavalla. Työpaikka muistaa työntekijöitään. 

Mitkä kolme adjektiivia sinulla tulee ensimmäisenä mieleen Verkkiksestä?  

 Asiantunteva, ammattitaitoinen ja positiivinen.  

Kerro joku hauska juttu, mikä on tapahtunut työpaikalla  

Harjoitteluaika lähti hienosti käyntiin, kun ensimmäisen kuukauden jälkeen sain olla mukana Digital Oulu 2022 tapahtumassa Verkkiksen ständillä. Kävijöiden kanssa oli hauskoja keskusteluita ja muihin verkkisläisiin pääsi paremmin tutustumaan tapahtuman aikana. Lisäksi tilaisuudessa oli aivan mahtavia puhujia. Eräskin puhuja oli päivän varoitusajalla avaamassa tilaisuutta. Ja hienosti meni. Toivottavasti Digital Oululle löytyy tulevaisuudessa vielä jatkoa.  

Millaista Verkkiksellä on olla töissä? Mikä on parasta?

Verkkiksellä työskentely on monipuolista ja mukavaa, asiakkaat ja työtehtävät ovat erittäin mielenkiintoisia. Jokainen työpäivä on vähän erilainen, mutta suunnitelmallisuus ja rytmi löytyy.  

Parasta on Verkkiksen tapa toimia ja hyvät työkaverit. Kaikki työtehtävät, joissa pääsee tuottamaan tekstiä, kuvia ja videoita. Myös verkkosivujen konvertoitumiskyvyn parantaminen on hyvin mielenkiintoista. 

Aivan mahtava työyhteisö ja ilmapiiri – Verkkis on ihan omanlainen työpaikka, erittäin hyvällä tavalla.

Panu Kivilahti

Oma asiantuntijuus

Mitä töitä olet tehnyt ennen Verkkistä? 

Olen ollut koneistajana, 3D-printtaamassa, ammattikoulussa ohjaajana ja sijaisopettajana, lattianpäällystäjänä ja 2005 olin äänitarkkailijana Suomen ensimmäisellä Big Brother kaudella. 

Miten työroolisi ja osaamisesi on kehittynyt täällä työskennellessäsi?  

Osaaminen kehittyy jatkuvasti, Verkkiksellä pidetään huolta osaamisesta ja kouluttaudutaan välillä yhdessäkin uusien aiheiden parissa. Osallistun nykyään enemmän sosiaalisen median sisällöntuotantoon ja suunnitteluun. 

Miten selittäisit työpäiväsi ja -tehtäväsi lapselle?  

Töissäni autan ihmisiä löytämään tietoa ja viihdettä internetistä. Teen myös hauskoja ja kauniita kuvia ja tekstejä eri aiheista, joilla autetaan vanhempia löytämään omissa töissä eteen tulevia ongelmia varten oikeanlaisia ratkaisuja.  

Minkä arvokkaan vinkin antaisit yrityksille?  

Pitäkää yhteyttä markkinointitiiminne kanssa, kaikenlainen palaute ja kommentointi auttaa tekemään parempaa markkinointia, joka jättää kilpailijat taakseen. Yhteistyössä kaikki onnistuu aina paremmin. Jos ette löydä kaikkea tarvittavaa osaamista yrityksen sisältä, ottakaa rohkeasti yhteyttä Verkkoasemaan! 

Yhteistyössä kaikki onnistuu aina paremmin.

Panu Kivilahti
Tilaa blogit

Panu Kivilahti

Titteli: Digimarkkinoinnin assistentti

Koulutus: Markkinoinnin ja myynnin tradenomi

Supervoima: Assosiointi, sanoja ja kuvia löytyy helposti

Mitä muut verkkisläiset eivät tiedä sinusta? Olen harrastanut pitkään miniatyyrien maalaamista, mutta olen ikänäön vuoksi vähentänyt harrastamista. Pikkutarkkaa luovaa työtä saan onneksi tehdä nykyään ihan ammatikseni.

Jos voisit olla päivän kuka tahansa, kuka olisit? Aku Ankka. Olisi hauska päästä ajamaan 313:lla ja käymään töissä Kattivaaran margariinitehtaalla.
Motto: Content is the king.”

#verkkisläinen: Huhtikuusta 2022

 

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Analytiikka asiakaskokemus b2b b2b-myynti b2b markkinointi CRM digitaalinen markkinointi digitalisaatio DO2018 hakukonemainonta hakukoneoptimointi henkilöstö henksublogi ihandiginä integraatio Intranet Intrexx kaupallinen ehdotus Laskeutumissivu marketing it markkinoinnin automaatio markkinointi markkinointistrategia markkinointiteknologia myynti northern glow Ohjelmistot palvelut rekrymarkkinointi salesvation sisällöntuotanto sisältömarkkinointi somestrategia Sosiaalinen media Sähköinen liiketoiminta Testaus Tietoturva tulevaisuus uutiskirje verkkokauppa verkkosivut videotuotanto WooCommerce Wordpress Yrittäjyys