5.3.2021

#verkkisläiset – tarinoita ruudun takaa: Riitta

Duunissa Verkkoasemalla

Kuka olet? Kuvaile itseäsi lyhyesti.

Olen markkinoinnin ammattilainen ja ikuinen opiskelija (aina löytyy mielenkiintoisia kursseja, joilla täydentää osaamista). Harrastan maantiejuoksua, polkujuoksua ja villasukkajuoksua. Ja kun väsymys iskee, niin vastapainoksi on kiva istahtaa nauttimaan hyvästä kirjallisuudesta.

Miten ja miksi päädyit Verkkikselle? Miksi hait juuri Verkkoasemalle töihin?

Minut itseasiassa headhuntattiin Linkkarin kautta. Olin työskennellyt jo muutaman vuoden digimarkkinoinnin parissa, ja olin juuri hahmotellut mihin suuntaan haluaisin kehittää ammattitaitoani. Joten tilaisuus uudesta työpaikasta tuli oikealla hetkellä. Etenkin Google-mainonta ja hakukoneoptimointi kiinnosti ja näiden kautta ymmärrys verkkosivuista. Koin, että Verkkiksellä on osaamista sillä puolella, ja uudessa työssä pääsisin oppimaan uutta. Ja tämä ajatus on osoittautunut ihan oikeaksi.

Mitä kaikkea olet ehtinyt tehdä Verkkiksellä?

Olen ehtinyt parin kuukauden aikana mukaan jo moneen projektiin ja tehnyt digimarkkinointia laidasta laitaan. Työpöydällä on ollut markkinointikampanjoiden suunnittelua ja kanavatestausta. Samalla on tullut optimoitua verkkosivuja, aseteltua seurattavia tavoitteita ja tietysti mainontaa on tullut tehtyä niin someen kuin Googleen.

Mitä kaikkea työnkuvaasi kuuluu? Mitä kaikkea pääset tekemään täällä?

Vastaan pitkälti siitä, että asiakasprojektit pyörivät ja kaikki tulee tehtyä ajallaan. Työnkuvani on monipuolinen ja teen kaikkea ihan markkinoinnin suunnittelusta, toteutukseen ja raportointiin.

Mitkä ovat työsi parhaat puolet?

Parasta on asiakkaat, heidän myötä pääsee tutustumaan uusiin aloihin ja suunnittelemaan juuri alalle sopivia ratkaisuja. Myös työtehtävien monipuolisuus on mahtavaa. Ja täytyy myös sanoa, että työkaverit ovat kivoja. Uutena työntekijänä tulee paljon uutta ja ihmeellistä, apua ja vinkkejä on saanut paljon.

Mitkä kolme adjektiivia sinulla tulee ensimmäisenä mieleen Verkkiksestä/työstäsi?

Monipuolisuus, ammattitaito ja positiivisuus

Millaista Verkkiksellä on olla töissä? Mikä Verkkiksessä/työssäsi on parasta?

Verkkisellä on kivaa, täällä pääsee tekemään mielenkiintoisia juttua ja myös keskittymään sellaisiin töihin mikä kiinnostaa itseä. Myös omaa ammattitaitoa on mahdollista kehittää.

Jos voisit olla päivän kuka tahansa, kuka olisit?

Michelle Obama.

Oma asiantuntijuus

Mitä töitä olet tehnyt ennen Verkkistä / mitä alan osaamista sinulla oli ennen tänne tuloa?

Työkokemusta minulle on kertynyt viestinnän, markkinoinnin ja koulutuksen saralta. Olen ollut mukana erilaisissa projekteissa, joten isojenkin kokonaisuuksien hallinta ja projektien läpivieminen on hyppysissä.

Markkinoinnin parissa olen tehnyt ihan perinteistä printtimainontaa ja sieltä olen siirtynyt digimainonnan puolelle, joten markkinoinnin kenttä on tullut nähtyä monelta kantilta.

Kouluttajana puolestaan haluan jakaa osallistujille tietojani ja koulutuksissa paljastankin niksejä ja vinkkejä digimarkkinoinnista. 😉

Miten selittäisit työpäiväsi/-tehtäväsi lapselle?

Aamusta minä teen innoissani mainoksia ja laitan ne internettiin kaikkien nähtäville. Iltapäivät seuraan käppyröitä, jotka kertovat kuinka moni on nähnyt upeat mainokseni ja hykertelen tyytyväisenä.

Minkä arvokkaan vinkin antaisit yrityksille, mitä ei yleensä osata ottaa huomioon?

Digimarkkinoinnissa tuloksia on helppo mitata, joten markkinointia kannattaa kehittää niiden pohjalta. Tuloksia tulee opetella lukemaan ja markkinoinnin ammattilaiset opettavat kertovat mielellään oman mielipiteensä tuloksista, joten kannattaa kysyä rohkeasti heidän mielipidettään.

Ja maailma ympärillä muuttuu – se mikä toimi vuosi tai kaksi sitten ei välttämättä ole toimivinta enää tänään, joten kannattaa rohkeasti testata erilaisia mainoksia ja kanavia.

Tilaa blogit

Riitta Ylilehto

Titteli: Digitaalisen markkinoinnin asiantuntija

Supervoima: Pitkäjänteinen ja pitkäpinnainen

Koulutus: FM

#verkkisläinen: Tammikuusta 2021

Motto: Tee unelmista totta!

Fun fact: Päämääräni on testata kuinka pitkälle voi juosta pysähtymättä. 😉 …Matkasta tulee eittämättä pitkä.

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Analytiikka asiakaskokemus b2b b2b-myynti b2b markkinointi CRM digitaalinen markkinointi digitalisaatio DO2018 hakukonemainonta hakukoneoptimointi henkilöstö henksublogi ihandiginä integraatio Intranet Intrexx kaupallinen ehdotus Laskeutumissivu marketing it markkinoinnin automaatio markkinointi markkinointistrategia markkinointiteknologia myynti northern glow Ohjelmistot palvelut rekrymarkkinointi salesvation sisällöntuotanto sisältömarkkinointi somestrategia Sosiaalinen media Sähköinen liiketoiminta Testaus Tietoturva tulevaisuus uutiskirje verkkokauppa verkkosivut videotuotanto WooCommerce Wordpress Yrittäjyys