19.2.2021

#verkkisläiset – tarinoita ruudun takaa: Tiina-Liina

Duunissa Verkkoasemalla

Kuka olet? Kuvaile itseäsi lyhyesti?

25-vuotias tauotta höpöttävä Duracell-pupu, (toivottavasti) ihan kohta valmistuva tietojenkäsittelyn tradenomi, leipuri-kondiittori vuosimallia 2014. Paljasjalakanen Oululainen, mutta Helsingissä 17 vuotta viettänyt paluumuuttaja. Töiden ulkopuolella harrastan videopelejä, höpötän ja töhötän lemmikkieni kanssa ja otan päikkäreitä. Minuun uppoaa huono ja hämärä huumori paremmin kuin kuuma veitsi voihin.

Miten ja miksi päädyit Verkkikselle? Miksi hait juuri Verkkoasemalle töihin?

Etsin kuumeisesti sopivaa yritystä missä voisin tehdä harjoittelun sekä kirjoittaa opinnäytetyön. Haku ei tietenkään sujunut niin kuin Strömsössä, sillä lupautunut yritys antoi paikkani toiselle. Verkkis astui kuvioihin opettajan ehdottamana ja huojentuneena hain paikkaa. Täällä minusta otettiin lempeä mutta varma koppi, vaikka täysin untuvikko olinkin. Täällä sitä edelleen ollaan ja ehkä se opinnäytetyökin sieltä joskus valmistuu.

Mitä kaikkea olet ehtinyt tehdä Verkkiksellä?

Tämän vajaan puolen vuoden aikana on kyllä tullut tehtyä digitaalisen markkinoinnin saralla paljon erilaisia juttuja, sisällönsyötöstä hakukoneoptimointiin ja sisällöntuotannosta some-hommiin.

Mikä on roolisi Verkkiksellä nyt?

Tällä hetkellä olen digitaalisen markkinoinnin trainee. Olen keskittynyt joulun jälkeen oikeastaan vaan omaan opinnäytetyöhöni, jonka ohella olen tehnyt digimarkkinoinnin avustavia tehtäviä.

Mitä kaikkea työnkuvaasi kuuluu? Mitä kaikkea pääset tekemään täällä?

Olen toiminut vähän sellaisena jokapaikanhöylänä meidän digimarkkinoinnin tiimissä. Asiakasprojekteihin olen päässyt alusta asti mukaan, ja vaikka se aluksi jännittikin. Toivottavasti pääsen vielä tulevaisuudessa tekemään enemmän töitä erilaisille asiakkaille.

Mitkä ovat työsi parhaat puolet?

Tästä kokonaisuudesta on hankala eritellä parhaita puolia. Jos nyt on ihan pakko, niin se on varmasti superit työkaverit. Niiden ansiosta täällä on ollut huippua, eikä ole ainakaan vielä kauheasti nyppinyt töihin lähteminen. Meillä on tosi hyvä tiimihenki ja tänne soluttautuminen on ollut helppoa.

Mitkä kolme adjektiivia sinulta tulee ensimmäisenä mieleen Verkkiksestä / työstäsi?

Huippua, mielenkiintoista ja monipuolista.

Kerro joku hauska juttu mikä on tapahtunut työpaikalla?

Säikyn kaikkia. Varsinkin kun keskityn hommiini, en näe, kuule tai haista muita. Kun porukka kävi esittäytymässä ja kyselemässä kuulumisia työpisteelläni, säikähdin jokaista (anteeksi!). Kiva kuitenkin, kun kävitte!

Millaista Verkkiksellä on olla töissä? Mikä työssäsi on parasta?

Työssä on yleensä mukavan rento ote, ja toimistolle on mukavaa mennä*, vaikka siellä kylmä onkin. Täällä ihmiset ovat omana itsenään ja se itselle tosi tärkeä asia työpaikalla.

*sisällönsyöttäjän huomio, konttorilla on nykyään lämmin!

Jos voisit olla päivän kuka tahansa, kuka olisit?

Olisin kissani Wiski, koska saisi nukkua 20h vuorokaudessa ja hereillä olon ajan voisi vaan syödä ja olla tyytyväinen.

Oma asiantuntijuus

Mitä töitä olet tehnyt ennen Verkkistä / mitä alan osaamista sinulla oli ennen tänne tuloa?

Mitä tulee digimarkkinointiin, olen vain muutamien kurssien verran opinnoissani siihen perehtynyt. Tietojenkäsittelyn opinnoissani olen kartuttanut osaamista monesta asiasta, vähän ohjelmointia, web-suunnittelua, sisällöntuotantoa, nettisivujen koodaamista ja ripauksen markkinoinnista. ”Oikealta” ammatiltani olen leipuri-kondiittori, ja olen työskennellyt erilaissa asiakaspalvelutehtävissä kaupan kassalta virastotalon vahtimestariin.

Miten työroolisi / osaamisesi on kehittynyt täällä työskennellessäsi?

Huimasti. Tai sanotaanko niin, että minuun on uskottu enemmän kuin minä itse, ja se on edistänyt osaamista. Täällä kaikki ojennetut kädet auttavat aina, jos siihen vaan kehtaa tarttua.

Miten selittäisit työpäiväsi/-tehtäväsi lapselle?

Tiina-täti viettää koko työpäivän tietokoneella, jossa se selailee muiden yrityksien nettisivuja tai vaikka Facebookia ja miettii miten niitä voisi parantaa ja antaa ehdotuksia. Se myös juo paljon kahvia ja kertoo asiakkaille kuinka paljon niiden sivuilla on käyty ja mitä kaikkea siellä on tehty. 

Minkä arvokkaan vinkin antaisit yrityksille, mitä ei yleensä osata ottaa huomioon?

Me opiskelijat ollaan tosi hyviä työntekijöitä, koska me oikeasti tahdotaan tehdä töitä eikä kehdata monesti sanoa ei. Meillä on monesti halu tehdä vähän paremmin kuin muut, että työllistytään oman alan töihin, eikä valmistuta työttömiksi. Vaikka moni pitää opiskelijoita ilmaisena työvoimana, kannattaa harkita niiden palkkaamista, koska se lisää entisestään motivaatiota tulla aina vaan paremmaksi. 

Tilaa blogit

Tiina-Liina Lybeck

Titteli: Digitaalisen markkinoinnin trainee 

Supervoima: Hirveän hyvä ottamaan päiväunia ja puhumaan paljon ilman että happi loppuu kesken 

Koulutus: Leipuri-kondiittori, tuleva Tietojenkäsittelyn Tradenomi vm. 2021 

#verkkisläinenSyyskuusta 2020 

Lempinimi: Tine 

Motto: Etiäpäin sanoi Mummo lumessa 

Fun factKeräilen peliaiheisia oheistuotteita ja osaan Aladdin-elokuvan kokonaan ulkoa 

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Analytiikka asiakaskokemus b2b b2b-myynti b2b markkinointi CRM digitaalinen markkinointi digitalisaatio DO2018 hakukonemainonta hakukoneoptimointi henkilöstö henksublogi ihandiginä integraatio Intranet Intrexx kaupallinen ehdotus Laskeutumissivu marketing it markkinoinnin automaatio markkinointi markkinointistrategia markkinointiteknologia myynti northern glow Ohjelmistot palvelut rekrymarkkinointi salesvation sisällöntuotanto sisältömarkkinointi somestrategia Sosiaalinen media Sähköinen liiketoiminta Testaus Tietoturva tulevaisuus uutiskirje verkkokauppa verkkosivut videotuotanto WooCommerce Wordpress Yrittäjyys