26.08.2019

Googlen innovaatioita – Google Marketing Live 2019

Blogisarja osa 7

Tässä blogissani keskityn Google Marketing Live 2019 -tilaisuudessa julkaistuihin innovaatioihin.

Olen jo parin vuoden ajan povannut, että Googlen hakutulokset korvataan verkkokauppalinkeillä, jolloin hakutuloksista ei mentäisi kivijalkaan paikanpäälle tai verkkokauppaan ostamaan, vaan osto voisi tapahtua suoraan Googlen hakutuloksissa. Nyt vihdoin tämän suuntaiset tuulet puhaltavat. Tämän lisäksi Googlen selkeä tavoite on ollut ulottaa toimintansa kaikkialle verkossa ja myös verkon ulkopuolelle. Nyt Google ottaa harppauksen televisio-, podcast- ja musiikkipalveluihin.

Pyrin käyttämään blogissani lanseerauksessa käytettyjä nimiä, sillä luonnollisesti näille ei ole vielä suomennoksia olemassa.

Googlen oma verkkokauppa

Googlen pahimmat kilpailijat eivät suinkaan ole enää muut hakukoneet, vaan suuret verkkokaupat, joissa on huippuunsa viritetyt hakukoneet ja joissa käyttäjä voi samalla ostaa haluamansa tuotteet. Mikä parasta, verkkokauppa toimii usein vain tuotteiden kokoajana ja välittäjänä ja näin ollen yhdellä tilauksella voit saada kaikkea. Nämä palvelut ovat käyttäjäystävällisempiä, sillä ne vaativat vähemmän klikkauksia ja tarjoavat siten Googlehakua parempaa palvelua.

Osana lanseeraustilaisuutta Google julkisti osoitteen google.com/shopping. Ajatuksena on, että tuotteet saataisiin tarjolle verkkokauppamaisesti, mutta halutessasi voit ohjata käyttäjän myös sivustollesi ostamaan. Vaihtoehtona on, että markkinoija välittää tuotteen asiakkaalle Googlen kautta, kuten verkkokaupassa. Googlen verkkokauppa on houkuttava, sillä sen avulla vältät verkkokaupan perustamisen ja Googlen mukaan kauppa toimii myös äänikäskyillä ostoon saakka.

Verkkokauppa-ajatus on myös kuvatunnistuksen taustalla. Kun päätät ostaa esimerkiksi asusteen, jonka näet YouTube-videossa tai Googlen kuvahausta löytyvistä kuvista, tarjoaa Google mainoksistaan löytyviä mahdollisimman vastaavia tuotteita. Jatkossa kannattaa siis sisällyttää Google-mainoksiin mahdollisimman laadukkaita ja monipuolisia tuotekuvia.

Katseet verkon ulkopuolelle

Google on laajentanut toimintaansa jo pitkään verkon ulkopuolelle. Tämä on tähän saakka tarkoittanut lähinnä kivijalkamyymälässä tapahtuvaa toimintaa yhdistettynä esimerkiksi Googlen hakutuloksiin tai hakutuloksissa esiintyviin mainoksiin. Nyt Google laajentaa toimintaansa myös koskemaan esimerkiksi verkosta löytyviä kolmannen osapuolen musiikki-, podcast- tai nettitelevisiopalveluita. Tämän oheen on kytketty myös laaja kattaus ihan perinteisiä televisioyhtiöitä. Palvelua kutsutaan ”Display&Video 360”:ksi ja sen on määrä tavoittaa potentiaalinen asiakas ja seurata hänen toimintaansa missä ja milloin vain.

Tällä laajennuksella Google nousee jälleen tasolle, johon kukaan muu ei yllä. Uskoisin, että seuraavaksi pyritään saamaan kaikki nämä välineet Googlemarkkinoinnin piiriin. Jotta mainostaminen alkaa kiinnostaa, on kyettävä tarjoamaan parempia mittaustyökaluja. Keräämään dataa kaikista näistä välineistä yhdistelemällä sitä saumattomasti on-line- ja off-line-kanavien välillä syntyy lyömätön kokonaisuus. Tällöin sanomalehtien lisäksi myös televisiot voivat menettää merkittävän summan markkinaeuroja.

Seuraavalla kerralla käsittelemme muun muassa Googleen puhetta tietoturva-asioista. Liity seuramaan blogiamme alla olevan lomakkeen kautta!

Blogisarjassamme on 8 osaa:

  1. GoogleMarketingLive2019 – Alkusanat
  2. GoogleMarketingLive2019 – Google Adsin uusia markkinointimuotoja
  3. GoogleMarketingLive2019 – Uusia työkaluja mainonnan tueksi
  4. GoogleMarketingLive2019 – Apua kohdentamiseen
  5. GoogleMarketingLive2019 – Uusia palveluita yksityishenkilöille
  6. GoogleMarketingLive2019 – Kuvatunnistuksesta videotunnistukseen
  7. GoogleMarketingLive2019 – Googlen innovaatioita
  8. GoogleMarketingLive2019 – Google ja tietoturva

Riikka Pohjanen

Kirjoittaja Riikka Pohjanen on ollut #verkkisläinen vuodesta 2011 lähtien. Riikka blogaa digimarkkinoinnista sekä ohjelmistoratkaisuista.

Seuraa kirjoittajaa myös somessa:

Tilaa blogit

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Kädenlämmintä vai tulikuumaa?

Lenkkipolulta löytyy tänään neljä lääkettä B2B-yritysten somevaivoihin! B2B-yritysten somekanavien valloitus jää usein pelkäksi yritykseksi, sillä taustalta puuttuu joko osaaminen, tai halu ja kyky luoda kiinnostavaa sisältöä, joka tuottaa tuloksia. 1. Satsaa sisältöön. Kädenlämpö on leipoessa kiva juttu, mutta tekstiä tuottaessa sisältö vastaa lähinnä puhelinluetteloa, jos inspiraatio on löytynyt taikinakulhon lämpötilasta…. Lue lisää

Miksi digimarkkinointi kannattaa ulkoistaa?

Miksi ulkoistaisit digimarkkinointisi, kun sinulla on jo omat työntekijät, jotka päivittelevät somea ja tekevät välillä jonkun kampanjan? 💁‍♂️ No siksi, että hankkimalla yrityksellesi digimarkkinoinnin luottokumppanin, saat yhden ihmisen sijaan kokonaisen tiimin, joka on jo testannut kaiken kantapään kautta – jättäen jäljelle vain tehokkaat ja tuottavat menetelmät! Samalla voit antaa omien… Lue lisää

Miten myydään diginä?

Apua! Kaikki myynti on siirtynyt digikanaviin, ja viestini hukkuu muiden sekaan! Mitä teen? Kuinka saat asiakkaasi kiinni kotisohvalta, kun kaikki muutkin yrittävät päästä samalle apajalle? Miten siis myyt diginä? 1. Herätä HUOMIO! Täsmäisku suoraan asiakkaan haasteisiin tai tarpeisiin tuottaa tuloksellisia yhteydenottoja. Älä tarjoa moottoriveneeseen uusia renkaita! 2. Auta ja tuota… Lue lisää

Pitäisikö perinteiset markkinointisuunnitelmat heittää roskakoriin?

Olen perustamassa uutta yritystä harrastukseeni liittyen ja ajattelin josko tällä kertaa tekisin liiketoimintasuunnitelman. Löysin pohjan yrittäjille suunnatusta palvelusta ja sieltä bongasin kohdan, jossa kuvailtiin markkinointisuunnitelman sisältöä. Meinasi leuka tippua lattiaan sitä lukiessa. Ei vilaustakaan ostajapersoonista, sisällöistä, luottamuksen rakentamisesta. Sen sijaan puhuttiin logosta, kirjekuorista ja mainosteippauksista. Toivon syvästi, ettei yksikään uusi… Lue lisää

Analytiikka asiakaskokemus b2b b2b-myynti CRM digitaalinen markkinointi digitalisaatio DO2018 ensivaikutelma hakukonemainonta hakukoneoptimointi henkilöstö henksublogi ihandiginä Internet Intranet Intrexx kaupallinen ehdotus Laskeutumissivu liidit marketing it markkinoinnin automaatio markkinointi markkinointistrategia markkinointiteknologia myynti northern glow ohjelmistosuunnittelu Ohjelmistot palvelut salesvation sisällöntuotanto sisältömarkkinointi Sosiaalinen media Sähköinen liiketoiminta Testaus Tietoturva tulevaisuus työkalut uutiskirje verkkokauppa verkkosivu-uudistus Verkkosivut videotuotanto Yrittäjyys

Kaikki blogit