vinkit modernin markkinoinnin mestariksi

09.10.2018

Kuudella vinkillä modernin markkinoinnin mestariksi

Kaikki mestarit tuntevat tämän teesin: Ei uutta, vaan uudestaan! Timanttisiin tuloksiin tarvitaan aikaa, pitkäjänteisyyttä ja toistoja. Sama pätee myös modernin markkinoinnin toteutukseen. Perusasioiden palveleminen ja toistojen tekeminen ratkaisevat sen, kuka lopulta voittaa asiakkaiden huomion.

Alla oleva lista auttaa sinua tiellä modernin markkinoinnin mestariksi. Kun paneudut jokaisen kohtaan ajatuksella ja toteutat huolella – ja ajan kanssa – ei menestys voi enää väistellä sinua:

  1. Tunne asiakkaasi. Jotta voit aidosti palvella asiakastasi, täytyy sinun tuntea hänet. Millaisten lasien läpi hän katselee maailmaa? Millaisten haasteiden kanssa hän painii? Miten hän lähtee selvittämään ongelmia? Pelkkä kohderyhmien (esim. toimialan ja liikevaihdon) nimeäminen ei riitä, vaan täytyy määritellä myös ostajapersoonat. Haastattelut ovat hyvä keino tutustua asiakkaisiin paremmin, haastattele siis asiakkaita sekä myyjiäsi ja selvitä millainen maailmankuva asiakkaallasi on. Kun tämä työ on tehty huolella, kohta kolmen toteuttaminen on lähes lasten leikkiä!
  2. Tunne itsesi! Noniin, tämä on se haasteellinen osuus. Mikä erottaa sinut kilpailijoistasi: Miksi asiakas ostaisi juuri sinulta? Kilpailijoiden viestinnän copypasteaminen on siis ajan tuhlausta, sinun tulisi löytää oma persoonallinen äänesi ja se ydinteema mistä sinut tulevaisuudessa tunnistetaan. Syy voi olla maailmaa syleilevä ”autamme puhdistamaan maailman meret” tai ”pyrimme rakentamaan parempia työpaikkoja”. Mikä on siis sinun toimintasi MIKSI?
  3. Aloita sisällöntuotanto. Kun tunnet asiakkaasi riittävän hyvin, aiheita pitäisi olla useamman A4:n verran. Olethan kuunnellut tarkalla korvalla millaisten haasteiden parissa asiakkaasi kamppailee. Kirjoita siis niistä teemoista, jotka asiakkaitasi askarruttavat, niistä ongelmista, joista asiakkaasi haluavat keskustella kanssasi. Kirjoita rohkeasti omasta osaamisestasi ja auta asiakkaitasi jo etukäteen. Eli anna osaamistasi etupainotteisesti. Ilmaiseksi.
  4. Jakelu. Mikään ei turhauta sisällöntuottajaa enemmän kuin lukematta jääneet postaukset. Ei muuten kannusta jatkamaan. Satsaa siis jakelukanaviin! Valjasta some jakelemaan viestiäsi, lähetä uutiskirjeitä, pidä huoli, että Google löytää blogisi. Huomio, että somessa harvoin yritysviestit saavat riittävää näkyvyyttä, vaan sisältöjen näkyvyyttä tulee buustata euroilla.
  5. Ei uutta, vaan uudestaan! Monelle tulee suurena yllätyksenä se, että kertaviesti ei riitä. Eikä muuten riitä kaksikaan kertaa. Sinun tulee kertoa viestisi yhä uudelleen ja uudelleen. Valtavassa informaatiohälinässä kertaviestit katoavat minuuteissa asiakkaittesi feeditulvaan. Uskalla rohkeasti toistaa itseäsi: Voit muotoilla asiaa uudella tavalla, mutta viestisi on sama kerta toisensa jälkeen: Kuinka voin auttaa ja miksi ostaa juuri minulta. Tutki minkä tyyppinen sisältö herättää eniten huomiota ja versioi siitä aina uusia painoksia jakeluun. Usko tekemiseesi ja itseesi – se palkitsee lopulta.
  6. Ajoita oikein. Kun asiakas on riittävän kiinnostunut sisällöistäsi (hän on huomannut sen riittävän monta kertaa), hän lopulta tilaa uutiskirjeen tai mahdollisesti lataa oppaan, case studyn tms. ja BOOM! Nyt sinulle tarjoutuu mahdollisuus auttaa asiakasta entistä paremmin. Markkinoinnin automaatioon kerääntyy dataa tulevan asiakkaasi liikkeistä verkkosivuilla ja oikein rakennettu automaatio antaa signaalia heti kun tietty määrä aktiviteettia on täynnä. Nyt markkinoinnin automaation hyöty on konkretisoitunut, asiakkaan mielenkiinto on korkealla ja sinulla on mahdollista tarjota apua ajallisesti oikeaan hetkeen. Et tuputa. Et spämmää. Vaan palvelet silloin, kun asiakas on aiheen äärellä.

Vaikka puhumme modernista markkinoinnista, niin markkinointiviestinnän perusasiat ovat edelleen muuttumattomat: Asiakkaan ymmärtäminen ja asiakkaan palveleminen ovat markkinoinnin keskiössä.

Modernin markkinoinnin työkalupakkiin kuuluu kuitenkin erilaisia järjestelmiä ja kanavia, joiden hallitseminen on olennaista onnistumisen kannalta:

Mikäli tuntuu, ettei vielä kaikki työkalut taivu omaan hyppysiin, niin pyydä minua piipahtamaan – autan mielelläni!

Menestystä matkallesi, mestari!

 

Tiina Räisänen

Tiina Räisänen on Verkkiksen toimitusjohtaja, taivaisiin kurottaja ja digitekijä. Intohimon kohteina ovat mm. moderni johtaminen, inbound-markkinointi, kirjoittaminen & sisällöntuotanto ja perinteinen sekä sosiaalinen myyntityö.

Seuraa kirjoittajaa myös somessa:

Tilaa blogit
Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Google ja tietoturva – Google Marketing Live 2019

Tässä blogissani keskityn Google Marketing Live 2019 -tilaisuudessa käsiteltyyn tietoturva-asiaan, joka on ollut puheenaiheena digimarkkinointia koskevissa uudistuksissa jo pitkään. Vaikka tietoturva mainittiin yhtenä tämän vuoden tärkeimmistä teemoista, oli sen osuus jälleen lanseerauspuheenvuoroissa hyvin rajallinen. Tästä huolimatta, aiheelle lohkaistu osuus tuntuu kasvavan vuosi vuodelta. Googlen ajatus on, että me kaikki, niin… Lue lisää

Googlen innovaatioita – Google Marketing Live 2019

Blogisarja osa 7 Tässä blogissani keskityn Google Marketing Live 2019 -tilaisuudessa julkaistuihin innovaatioihin. Olen jo parin vuoden ajan povannut, että Googlen hakutulokset korvataan verkkokauppalinkeillä, jolloin hakutuloksista ei mentäisi kivijalkaan paikanpäälle tai verkkokauppaan ostamaan, vaan osto voisi tapahtua suoraan Googlen hakutuloksissa. Nyt vihdoin tämän suuntaiset tuulet puhaltavat. Tämän lisäksi Googlen selkeä… Lue lisää

Kuvatunnistuksesta videotunnistukseen – Google Marketing Live 2019

Blogisarja osa 6 Tässä blogissani keskityn Google Marketing Live 2019 -tilaisuudessa julkaistuihin kuvien- ja videoiden tunnistukseen liittyviin lanseerauksiin. Google on kehittänyt myös kuvatunnistusta kilpaa Facebookin kanssa. Tämän ohella haasteena on ollut, ettei videosisällöstä hakeminen onnistu vielä yhtä tehokkaasti kuin tekstisisältöhaku. Tähän lupaillaan nyt muutosta. Pyrin käyttämään blogissani lanseerauksessa käytettyjä nimiä,… Lue lisää

Uusia palveluita yksityishenkilöille – GoogleMarketingLive2019

Blogisarja osa 5 Tässä blogissani keskityn Google Marketing Live 2019 -tilaisuudessa julkaistuun Googlen matkatoimisto-ominaisuuteen, joka yhdistää Googlen eri työkalujen tarjoamaa sisältöä matkailijan avuksi. Uusia työkaluja matkailijalle Google on selkeästi havainnut, että ihmiset pakenevat Googlesta erilaisten lentoyhtiö- ja hotelliapplikaatioiden äärelle. Näin ollen yksi erityisimpiä lanseerauksia tänä vuonna oli google.com/travel. Palvelu, jolla… Lue lisää

Analytiikka asiakaskokemus CRM digitaalinen markkinointi digitalisaatio DO2018 hakukonemainonta hakukoneoptimointi henkilöstö Internet Intranet Intrexx Laskeutumissivu marketing it markkinoinnin automaatio markkinointiteknologia myynti northern glow ohjelmistosuunnittelu Ohjelmistot palvelut salesvation sisältömarkkinointi Sosiaalinen media Sähköinen liiketoiminta Testaus Tietoturva tulevaisuus verkkokauppa Verkkosivut Yrittäjyys

Kaikki blogit