Salesvation Sami Jauhojärvi

20.04.2018

Vältä väkivaltaa myynnissä!

Salesvationin viimeisenä puhujana kuultiin koko kansan rakastamaa turkulaista. Viimeisen puheenvuoron piti tietenkin kiinteistövälittäjä/onnenpyöräjuontaja/diili-kilpailija/myyntimies Jethro Rostedt!

Puheenvuoronsa alussa Jeti meinasi menossa olevan viimeinen erä ja miehen olevan täysin köysissä. Tämä ei kuitenkaan pitänyt aivan paikkaansa, sillä puhe oli jotain myyntikoulutuksen ja stand up -shown väliltä. Yleisö selvästi nautti kuulemastaan ja salissa nauru raikasi läpi puheenvuoron.

Jethro Salesvation

Huumorin lisäksi myöskään tarinoita tai esimerkkejä ei esityksestä puuttunut ja lopulta kaiken seasta löytyi se punainen lankakin; mitä myynti oikeastaan on? Tiivistettynä, myynti on asiakkaan johdattamista haluttuun pisteeseen ilman väkivaltaa. Myyntimiehen tärkeimpänä taitona Jeti korosti asennetta – älä vingu, vaan tartu toimeen ja tee.

Myynnin monitaituri, Jethro totesi myynnin olevan yksinkertaista, sillä se koostuu pienistä asioista. Myyjän tulee opetella kuuntelemaan ja muistaa myynnin tapahtuvan ihmiseltä ihmiselle, eikä yritykseltä yritykselle; ”Firmat ei tee kauppaa, ihmiset tekevät.” Tärkeintä on tuntea tuote läpikotaisin ja olla hereillä ympäristön suhteen. Hyvä myyjä kun osaa muuntautua silloin, kun ympäristö ja bisnes muuttuvat – ja nehän muuttuvat usein. Kun myyjää muistaa nämä palaset, on myynti edelleen yksinkertaista, mutta tulostakin alkaa tulla! Äläkä stressaa turhasta, sillä se ei johda mihinkään vaan tärkeintä on tehdä. Tärkeää on keskittyä olennaiseen, eli omaan tekemiseen, eikä katsella mitä naapurit tekevät.

Esityksestä kävi ilmi Jetin olevan selkeästi showmies, joka osaa ottaa yleisönsä haltuun ja nauraa myös itselleen. Persoonana hän oli hyvin samankaltainen kuin millaisen kuvan television välityksellä on saanut. Kaikesta tekemisestä huokui myös se, että Jeti on loistava tarinankertoja. Tarinankerronnan taito oli myös yksi myyjän tärkeistä työkaluista, minkä opettelemiseen on selvästi panostettu Turuus.

Kiitos Jethro!

Joni Norring

Joni Norring toimii Verkkoaseman myyntijohtajana ja on ollut #verkkisläinen vuodesta 2014.

Tilaa blogit

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Salesvation Sami Jauhojärvi

Mitä 17 vuotta ammattiurheilijana opetti voittamisesta?

Salesvationin päivän toisessa puheenvuorossa estradille asteli kaikkien tuntema Sami ”Musti” Jauhojärvi. Tuo periksiantamaton huippu-urheilija ja hiihtäjä, joka toi suomalaisen hiihdon takaisin kansan suosioon Lahden skandaalin jälkeen. Ennakkoon minulla oli kovat odotukset Samin puheenvuorosta – Olinhan minäkin lähes YT:n (Ylitornion) miehiä ja intohimoinen penkkiurheilija. Samin puheenvuoron teemana oli voittaminen, mitä hän… Lue lisää

Puhu-vähemmän-myy-enemmän

Puhu vähemmän, myy enemmän!

Osallistuimme Verkkiksen porukan kanssa Salesvation 4 -tapahtumaan, jossa yksi päivän esiintyjistä oli huikean energinen ja räväkkä Tuija Rummukainen. Tuija on työssään haastatellut yli sataa myyjää eri toimialoilta ja kerännyt kasaan faktat siitä, millainen on huippumyyjä.

Innostu-opi-ja-menesty

Innostu, opi ja menesty!

Samuli Välimäki piti inspiroivan puheen ihmisen mielestä, oppimisesta ja muistamisesta syyskuun Salesvation-tapahtumassa. Itselleni puheenvuorosta mieleen jäi vahvimmin se, kuinka innostuminen ja positiivinen suhtautuminen omaan itseensä edesauttaa oppimista. 

Tekoäly-mullistaa-myynnin

Tekoäly mullistaa myynnin

Ostaisitko sinä robotilta uuden pölynimurin? ”En kai…” -vastaus kuuluu luultavasti aika monen suusta. Mitä tekoäly käytännössä on, miten sitä voidaan hyödyntää juuri nyt esimerkiksi myynnissä ja mitä se tulee olemaan tulevaisuudessa, olivat Taneli Tikan, Tieto Oyj:n innovaatiojohtajan, pääpointit Oulussa 8.9. pidetyssä Salesvationissa. Tekoälyn hyödyntäminen Jo tällä hetkellä tekoälyä hyödynnetään laajalti… Lue lisää

Kaikki asiantuntijavinkit

Analytiikka asiakaskokemus CRM digitaalinen markkinointi digitalisaatio DO2018 hakukonemainonta hakukoneoptimointi henkilöstö Internet Intranet Intrexx Laskeutumissivu marketing it markkinoinnin automaatio markkinointiteknologia myynti northern glow ohjelmistosuunnittelu Ohjelmistot palvelut salesvation sisältömarkkinointi Sosiaalinen media Sähköinen liiketoiminta Testaus Tietoturva tulevaisuus verkkokauppa Verkkosivut Yrittäjyys

Kaikki blogit