17.09.2019

#Verkkisläiset – tarinoita ruudun takaa: Eric Tähtinen

Nimi: Eric Tähtinen
Titteli: Devaaja/perustajaosakas
Supervoima: Lehmänhermoisuus
Koulutus: Yrittämisen takia keskeytetty yliopistokoulutus; YO-tutkinto melko hyvillä arvosanoilla kuitenkin
#verkkisläinen: Alusta asti (perustaja), nyt jo yli 22 vuotta
Lempinimi: Eki
Motto: Älä oleta mitään, yritä ymmärtää syy seurauksen takana.
Fun fact: Keskustelu kanssani lipsahtaa helposti polkupyöräilyaiheisiin.

Osa 1: Duunissa Verkkoasemalla

 1. Kuka olet? Kuvaile itseäsi lyhyesti.
  Vajaa viiskymppinen perheenisä. Silmälasit. Usein poninhäntä tai ns. man-bun. Keskimittainen omassa ikäluokassaan. Usein habitukseltaan ns. Mamil.
 2. Miten ja miksi päädyit Verkkikselle?
  Saatiin muutaman kaverin kesken hyvältä tuntunut yritysidea, kehitettiin selkeä visio ja pakottava missio ja saatiin yhteiskunnalta starttiapua. Kiitos, yhteiskunta!
 3. Mitä kaikkea olet ehtinyt tehdä Verkkiksellä?
  Aivan kaikkea perusyritystoiminnan pyörittämisestä myymisen ja siivouksen kautta varsinaiseen asiantuntijatyöhön ja asiakaspalveluun.
 4.  Mitä kaikkea työnkuvaasi kuuluu? Mitä kaikkea pääset tekemään täällä?
  Nykyisin voin keskittyä pääasiallisesti ohjelmisto-, käyttöliittymä-, käytettävyys-, (tietojärjestelmä-)arkkitehtuuri- ja tietokantasuunnitteluun. Myös yritystoiminnan kehittäminen edelleen kiinnostaa. Saan myös osallistua työyhteisön viihtyvyyden ja hyvinvoinnin parantamiseen.
 5. Mitkä ovat työsi parhaat puolet?
  Mielenkiintoiset ja vaikeatkin haasteet. Saa kartoittaa, määrittää, selvittää, koostaa, koordinoida, suunnitella, toteuttaa ja testata. Se, että saa tarvittaessa myös kokeilla ja olla luova.
 6. Mitkä kolme sanaa sinulla tulee ensimmäisenä mieleen Verkkiksestä/työstäsi?
  Työyhteisö, asiakkaat ja intohimo.
 7. Kerro joku hauska juttu mikä on tapahtunut työpaikalla.
  Verkkoasemalla on vuosien varrella sattunut monia (myös kaikkien osallisten mielestä) hauskoja juttuja. Tässä yksi:

  90-luvun lopussa Verkkoaseman alkuvuosina, kun Internet- ja WWW-pohjaisten ratkaisujen myyminen oli vielä hankalaa mm. sen vuoksi, että Internet-yhteys löytyi vain harvalta yritykseltä, minua piristi kovasti aamulla noin kello kuuden aikaan saamani kiireinen puhelu potentiaaliselta asiakkaalta. Hän oli huomannut yrityksemme (mielestämme yrityksen toimintaa osuvasti ja yksiselitteisesti kuvaavan) nimen ja tiedot puhelinluettelon keltaisilta sivuilta  ja halusi tilata meiltä monta maiva– ja siikaverkkoa sekä niihin liittyvää tarvikkeistoa. Ajattelin ensin tarttua mahdollisuuteen tehdä kauppaa ja laajentaa yrityksemme toimialaa, mutta päätin sitten kuitenkin ohjata hänet asioimaan asiassa paremmin palvelevan yrityksen kanssa. Joskus on tilanteita, joissa asiakkaan tarpeet tyydyttää paremmin joku muu kuin Verkkoasema. Mutta yleensä vain joskus : )

 8.  Millaista Verkkiksellä on olla töissä? Mikä Verkkiksessä/työssäsi on parasta?
  Verkkoasemalla on hyvä tehdä työtä. Se johtuu keskinäisestä arvostuksesta, luottamuksesta ja tuesta työtoverien kesken. Parasta onkin se, että tietää ja voi luottaa siihen, että hommat voidaan viedä yhdessä aina maaliin asti.
 9. Jos voisit olla päivän kuka tahansa, kuka olisit?
  Tietenkin joku, jolla olisi kyky ja valta hyvittää mahdollisimman monta vääryyttä ja korjata mahdollisimman monta epäkohtaa yhden päivän aikana. Tai vaihtoehtoisesti vain joku, joka on erittäin taitava vapaasukeltaja ja jolla on juuri sinä päivänä työpäivä.

  Osa 2: Oma asiantuntijuus

 10.  Mitä töitä olet tehnyt ennen Verkkistä / mitä alan osaamista sinulla oli ennen tänne tuloa?
  Olen ollut myös arkkitehtuurialan yrittäjä ja kouluttaja sekä tehnyt kaikenlaista rakentamisen, kuvataiteiden ja musiikin aloilla. Verkkoaseman toimialan osaaminen pohjautuu pitkälti tietokoneharrastukseen, joka alkoi 80-luvun alussa, sekä kiinnostukseen Internet/WWW-teknologioista, joka heräsi yliopisto-opintojen ohessa 1994, kun löysin Mosaic-selaimen, eikä enää tarvinnut käyttää Gopheria tiedonkeruuseen.
 11. Miten työroolisi / osaamisesi on kehittynyt täällä työskennellessäsi?
  Kaikilla tavoilla. Kehitystä tapahtuu päivittäin vieläkin. Uusia asioita tapahtuu alalla koko ajan, mikä tekee työstä niin kiehtovaa. Osaamisen taantumistakin toki tapahtuu: en osaa enää myydä niin hyvin kuin haluaisin : )
 12. Miten selittäisit työpäiväsi/-tehtäväsi lapselle?
  Kuuntelen asiakkaan ja käyttäjien tarpeita, laadin suunnitelmaluonnoksen, selvitän mitä minun pitää tietää ja oppia lisää. Tutustun yleisesti minulle uusiin asioihin, laadin laskelman suunnitteluun ja toteutukseen kuluvasta työstä ja hyväksytän sen asiakkaalla, joka maksaa minulle palkan tekemästäni työstä. Sitten toteutan suunnitelman eli yleensä ohjelmoin tai koostan muiden ohjelmoimista ja tuottamista asioista kokonaisuuden, jonka asiakas tai käyttäjä tarvitsee ja haluaa. Tämä kaikki ei tietenkään yleensä tapahdu yhden päivän aikana : )
 13. Minkä arvokkaan vinkin antaisit yrityksille, mitä ei yleensä osata ottaa huomioon?
  Kun ollaan hankkimassa uusia tietojärjestelmiä, niin ei kannata suin päin lumoutua lupauksista integroitavuuden helppoudesta ja edullisuudesta. Jotta kokonaisuus olisi toimiva, on aina satsattava huolelliseen esisuunnitteluun, toteutussuunnitteluun ja lopuksi muistettava testauskin. Investoinnin arvoa kannattaa verrata vain säästettävään omaan työhön ja sen tehostumiseen ja laskea sen perusteella takaisinmaksuaika.Lisäksi kokemukseni mukaan aivan uusimmista teknologioista ei voi sanoa miten pitkäkestoisia ja tuettuja ne tulevat olemaan. Uusimpien teknologioiden osaajat ovat aika harvassa. Varmista jatkuvuus.
veras

Me Verkkoaseman työntekijät kutsumme joskus Verkkoasemaa Verkkikseksi ja itseämme verkkisläisiksi. Tämä on työntekijöiden blogi, jolla ei ole yhtä vakiokirjoittajaa.

Tilaa blogit

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Verkkis_henksublogi

#Verkkisläiset – tarinoita ruudun takaa: Johanna

Nimi: Johanna Kauppila  Titteli: Web Developer  Supervoima: Järjestelmällisyys  Koulutus: Tietojenkäsittelytieteiden maisteri  #verkkisläinen: 5,5 vuotta + 3 viikkoa  Lempinimi: Jossu  Motto: “Live and let live”  Fun fact: Rakastan elokuvissa käymistä, saatan käydä katsomassa jonkun hyvän leffan teatterissa jopa kolme kertaa.    Osa 1: Duunissa Verkkoasemalla   Kuka olet?  Luonnehtisin itseäni UX-orientoituneeksi devaajaksi. Olen hyvin kiinnostunut koodauksen visuaalisesta puolesta, käytettävyydestä ja hyvän käyttökokemuksen toteuttamisesta. Vapaa-ajalla matkustelen, joogaan ja puuhailen koirieni kanssa.     Miten… Lue lisää

#Verkkisläiset – tarinoita ruudun takaa: Marjo

Nimi: Marjo Pekonen Titteli: Digimarkkinoinnin asiantuntija Supervoima: Somemarkkinointi ja verkkokaupan markkinointi Koulutus: tradenomi ja medianomi #verkkisläinen: ensimmäistä vuotta Motto: ”Little progress each day adds up to big results” Fun fact: kuuntelen joka ilta ennen nukkumaanmenoa äänikirjaa.       Osa 1: Duunissa Verkkoasemalla  Kuka olet? Kuvaile itseäsi lyhyesti. 40-vuotias digimarkkinointi-ihminen,… Lue lisää

#Verkkisläiset – Tarinoita ruudun takaa: Tiina

Nimi: Tiina Räisänen Titteli: Toimitusjohtaja Supervoima: Vauhdikas puhe ja käsienheiluttelu Koulutus: Tradenomi+medianomi #verkkisläinen: Kolmastoista vuosi menossa Motto: ”Mutta ihmisen pitäisi aina kurottaa pidemmälle kuin mihin hän ulottuu, miksi muuten taivas olisi olemassa?” Fun fact: BusinessTiina kuoriutuu vapaa-ajallaan ”hulluksi koiranaiseksi”. Kasvatan bichon frisé -rotuisia koiria kennelnimellä Mercurite’s. Osa 1: Duunissa Verkkoasemalla… Lue lisää

#Verkkisläiset – tarinoita ruudun takaa: Jarmo

Nimi: Jarmo Leskinen Titteli: Ohjelmistosuunnittelija Supervoima: Intrexx Koulutus: Tietotekniikan insinööri #verkkisläinen: 3 vuotta Motto: ”Kyllä maalla on mukavaa”   Osa 1: Duunissa Verkkoasemalla Kuka olet? Kuvaile itseäsi lyhyesti. Olen hieman yli viisikymppinen insinööri joka käy kaupungissa töissä ja vapaa-ajalla puuhastelee maalla pienellä hevostilalla.   Miten ja miksi päädyit Verkkikselle? Miksi… Lue lisää

Analytiikka asiakaskokemus asiakastiedot b2b CRM digitaalinen markkinointi digitalisaatio digivalmennukset DO2018 ensivaikutelma hakukonemainonta hakukoneoptimointi henkilöstö henksublogi Internet Intranet Intrexx kaupallinen ehdotus Laskeutumissivu liidit marketing it markkinoinnin automaatio markkinointi markkinointistrategia markkinointiteknologia myynti northern glow ohjelmistosuunnittelu Ohjelmistot palvelut salesvation sisällöntuotanto sisältömarkkinointi Sosiaalinen media Sähköinen liiketoiminta Testaus Tietoturva tulevaisuus työkalut uutiskirje verkkokauppa verkkosivu-uudistus Verkkosivut videotuotanto Yrittäjyys

Kaikki blogit