08.11.2019

#Verkkisläiset – tarinoita ruudun takaa: Miika

Nimi: Miika Kokko

Titteli: Digimarkkinoinnin assistentti

Supervoima: Kärsivällisyys, tilannetaju ja uteliaisuus

Koulutus: Ylioppilas, KTK ja tuleva KTM

#verkkisläinen: Helmikuusta 2019

Lempinimi: Korson Crosby

Motto: Courage Over Comfort

Fun fact: Olen tänä vuonna viettänyt enemmän aikaa pienoiskopterin (dronen) puikoissa kuin istunut matkustajana Boeingissa.

 

Osa 1: Duunissa Verkkoasemalla

 

Kuka olet? Kuvaile itseäsi lyhyesti..

Olen 26-vuotias markkinoinnin maisteriopiskelija kotoisin Vantaan Korsosta. Wannabe-lukutoukka, sportti-intoilija, lätkäjätkä, valo- ja videokuvaamisesta kiinnostunut musiikin ystävä. Olen uteliaana ympäröivää maailmaa tutkiva realistinen optimisti.

Miten ja miksi päädyit Verkkikselle?

Se onkin pidempi tarina se, mutta yritän pitää tarinan lyhyenä. Kaikki lähti oikeastaan siitä, kun Riikka kävi vierailijaluennoitsijana yliopistolla (onneksi olin kerrankin luennolla :D). Muutamaa kuukautta myöhemmin koulun sähköpostiin kilahti viestiä Verkkoaseman järjestämästä Digital Oulu -tapahtumasta ja siihen haettavista talkoolaisista. Riikan luennosta oli jäänyt hyvät fiilikset ja tapahtumakin kuulosti mielenkiintoiselta, joten hain talkoolaiseksi. Kävi tuuri ja minut valittiin osaksi talkootiimiä. Ensimmäisessä tapaamisessa oli paikalla Verkkiksen Jyrki, jolta rohkenin kysyä mahdollista harjoittelupaikkaa Verkkoasemalla. Vasta tässä kohtaa tarinaa laitoin varsinaisen työhakemuksen Verkkikselle. Pääsin haastatteluun ja kaikki meni hyvin, kunnes Riikka soitti minulle perjantaina ja kertoi, että valitettavasti emme voi palkata sinua töihin. Mitäh?! Mikä pettymys! Harmittelin kohtaloani lähes koko viikonlopun…

Noh, onneksi tarinalle tuli onnellinen loppu heti seuraavana maanantaina, kun puhelimeni alkoi väristä ja soittajana luki ”Riikka Verkkoasemalta”. Hetken mietin, että onkohan sillä tullut väärä numero, mutta vastasin puheluun uteliaana. ”Verkkoasemalta Riikka tässä terve. Iloisia uutisia, mikäli olet vielä kiinnostunut harjoittelupaikasta, tervetuloa taloon!”.

Mitä kaikkea työnkuvaasi kuuluu? Mitä kaikkea olet päässyt tekemään Verkkiksellä?

Melkeinpä kaikkea mitä digimarkkinointiin kuuluu ja vähän sen vierestä. On paineltu juoksupoikana kaupasta hakemassa aamupalatarvikkeita ja palaveritarjoiluja. Välillä taas on päässyt erilaisiin paikkoihin kuvaamaan asiakkaille uutta kuva- ja videomateriaalia. Toisaalta verkkosivuille on luotu uusia ländäreitä ja syötetty sisältöjä. Kaiken kaikkiaan olen päässyt tekemään kaikkea digianalyyseistä, Google Adsiin ja sisällöntuotantoon eri some-kanavissa.

Mitkä ovat työsi parhaat puolet?

Monipuolisuus, kuvauskeikat, uuden oppiminen, ihmiset, viihtyisä toimisto, mielenkiintoiset työtehtävät, ajankohtaisuus ja hyödyllisyys.

Mitkä kolme sanaa sinulla tulee ensimmäisenä mieleen Verkkiksestä/työstäsi?

Ammattitaito, ihmiset ja hyvä meininki.

Kerro joku hauska juttu mikä on tapahtunut työpaikalla

Long story short: Sain hälytysjärjestelmän laukaistua jo ensimmäisen kuukauden sisällä aloitettuani työt Verkkiksellä. Kuukausi tästä episodista eteenpäin ja onnistuin pudottamaan työpuhelimeni patterin väliin. Eikä siinä vielä kaikki. 😀 Muutama viikko sitten, kun vaihdoimme työpuhelimiin sim-kortteja, onnistuin survomaan oman korttini puhelimeen ilman sitä sim-kortin kehysosaa ja vieläpä leikkaamatta simiä pienemmäksi. Noh, onneksi meisselimiehet Valkeassa saivat kortin kaivettua ulos 5 minuutissa ja vieläpä ilmaiseksi!
– Joku saattaisi sanoa, että tekevälle sattuu, mutta mulle toimisi ehkä sittenkin paremmin se vanha kliseinen motto: ”asioilla on tapana järjestyä” =D

Millaista Verkkiksellä on olla töissä? Mikä Verkkiksessä/työssäsi on parasta?

Parasta on se, että täällä oppii melkein joka päivä jotain uutta. Lisäksi tehtävien monipuolisuus ja työpäivien erilaisuus tekevät työnteosta mielekästä. Verkkiksellä on kivaa olla töissä, koska täällä on positiivinen ryhmähenki ja apua voi pyytää keneltä vaan.

Jos voisit olla päivän kuka tahansa, kuka olisit?

Sidney Crosby. Olisi kiva viettää päivä maailman parhaana jääkiekkoilijana ja käydä pelaamassa sinä päivänä yksi 3.divarin ottelu OYUS:n paidassa (Oulun Yliopiston Urheiluseura, seuratkaa IG @oyushockey, allekirjoittanut vastaa sisällöstä ;D).

Osa 2: Oma asiantuntijuus

 

Mitä töitä olet tehnyt ennen Verkkistä / mitä alan osaamista sinulla oli ennen tänne tuloa?

Menin lukion jälkeen siivoamaan lentokoneita Helsinki-Vantaan lentokentälle, jossa pääsin kehittämään tiimityöskentelytaitojani monikulttuurillisessa ja hektisessä ympäristössä. Toimin siellä myös ryhmänvetäjänä, mutta rehellisesti sanottuna varsinaista markkinointiosaamista minulla ei ollut yhtään taloon tullessani. Yliopistosta opittua teoriapohjaa en ollut vielä ennen Verkkoasemalle tuloa siis päässyt testaamaan käytännössä lainkaan. Oli minulla kuitenkin 1,5 vuoden kokemus myyntityöstä puhelimessa, jossa sovin asiakasyritystemme myyjille tapaamisia heidän toivomiensa yritysten päättäjien kanssa.

Miten työroolisi / osaamisesi on kehittynyt täällä työskennellessäsi?

Kehitys on ollut kohti ääretöntä ja sen yli! Vaikka tittelini vaihtui juuri digitaalisen markkinoinnin traineesta assistentiksi, roolini tai työnkuvani ei muuttunut sen kummemmin. Osaamiseni on kehittynyt niin paljon, että ei sitä aina itsekään pysy kärryillä mitä kaikkea jo näinkin lyhyen matkan varrella on kerennyt oppimaan. Jos lähtötaso oli 0/5, niin ehkä nyt liikutaan siellä 2-3 välimaastossa. Videoiden editointi ja kuvien teko alkaa jo luonnistua päivä päivältä paremmin, some-kanavat ja niihin liittyvät työkalut ovat tulleet tutuiksi, uutiskirjeiden luominen sekä Google Ads ovat tutumpaa verrattuna siihen mitä ne olivat ennen Verkkistä.

Miten selittäisit työpäiväsi/-tehtäväsi lapselle?

Menen aamulla vanhan talon ullakolle noin 15 ihmisen kanssa naputtelemaan tietokonetta. Tehdään hienoja nettisivuja, tekstejä, kuvia ja videoita sellaiseen sähköiseen maailmaan kuin Internet. Autamme siellä muita yrityksiä parhaamme mukaan.

Minkä arvokkaan vinkin antaisit yrityksille, mitä ei yleensä osata ottaa huomioon?

Kokeilkaa rohkeasti uusia juttuja! Mikä on pahinta mitä voi tapahtua? Tuskin mitään niin kamalaa, että kukaan edes muistaisi sitä enää 10 vuoden päästä. Jos et yritä, et voi onnistua. Uskaltakaa tavoitella isompaa. Maailma kuuluu kehtaajille!

veras

Me Verkkoaseman työntekijät kutsumme joskus Verkkoasemaa Verkkikseksi ja itseämme verkkisläisiksi. Tämä on työntekijöiden blogi, jolla ei ole yhtä vakiokirjoittajaa.

Tilaa blogit

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Verkkis_henksublogi

#Verkkisläiset – tarinoita ruudun takaa: Johanna

Nimi: Johanna Kauppila  Titteli: Web Developer  Supervoima: Järjestelmällisyys  Koulutus: Tietojenkäsittelytieteiden maisteri  #verkkisläinen: 5,5 vuotta + 3 viikkoa  Lempinimi: Jossu  Motto: “Live and let live”  Fun fact: Rakastan elokuvissa käymistä, saatan käydä katsomassa jonkun hyvän leffan teatterissa jopa kolme kertaa.    Osa 1: Duunissa Verkkoasemalla   Kuka olet?  Luonnehtisin itseäni UX-orientoituneeksi devaajaksi. Olen hyvin kiinnostunut koodauksen visuaalisesta puolesta, käytettävyydestä ja hyvän käyttökokemuksen toteuttamisesta. Vapaa-ajalla matkustelen, joogaan ja puuhailen koirieni kanssa.     Miten… Lue lisää

#Verkkisläiset – tarinoita ruudun takaa: Marjo

Nimi: Marjo Pekonen Titteli: Digimarkkinoinnin asiantuntija Supervoima: Somemarkkinointi ja verkkokaupan markkinointi Koulutus: tradenomi ja medianomi #verkkisläinen: ensimmäistä vuotta Motto: ”Little progress each day adds up to big results” Fun fact: kuuntelen joka ilta ennen nukkumaanmenoa äänikirjaa.       Osa 1: Duunissa Verkkoasemalla  Kuka olet? Kuvaile itseäsi lyhyesti. 40-vuotias digimarkkinointi-ihminen,… Lue lisää

#Verkkisläiset – Tarinoita ruudun takaa: Tiina

Nimi: Tiina Räisänen Titteli: Toimitusjohtaja Supervoima: Vauhdikas puhe ja käsienheiluttelu Koulutus: Tradenomi+medianomi #verkkisläinen: Kolmastoista vuosi menossa Motto: ”Mutta ihmisen pitäisi aina kurottaa pidemmälle kuin mihin hän ulottuu, miksi muuten taivas olisi olemassa?” Fun fact: BusinessTiina kuoriutuu vapaa-ajallaan ”hulluksi koiranaiseksi”. Kasvatan bichon frisé -rotuisia koiria kennelnimellä Mercurite’s. Osa 1: Duunissa Verkkoasemalla… Lue lisää

#Verkkisläiset – tarinoita ruudun takaa: Jarmo

Nimi: Jarmo Leskinen Titteli: Ohjelmistosuunnittelija Supervoima: Intrexx Koulutus: Tietotekniikan insinööri #verkkisläinen: 3 vuotta Motto: ”Kyllä maalla on mukavaa”   Osa 1: Duunissa Verkkoasemalla Kuka olet? Kuvaile itseäsi lyhyesti. Olen hieman yli viisikymppinen insinööri joka käy kaupungissa töissä ja vapaa-ajalla puuhastelee maalla pienellä hevostilalla.   Miten ja miksi päädyit Verkkikselle? Miksi… Lue lisää

Analytiikka asiakaskokemus asiakastiedot b2b CRM digitaalinen markkinointi digitalisaatio digivalmennukset DO2018 ensivaikutelma hakukonemainonta hakukoneoptimointi henkilöstö henksublogi Internet Intranet Intrexx kaupallinen ehdotus Laskeutumissivu liidit marketing it markkinoinnin automaatio markkinointi markkinointistrategia markkinointiteknologia myynti northern glow ohjelmistosuunnittelu Ohjelmistot palvelut salesvation sisällöntuotanto sisältömarkkinointi Sosiaalinen media Sähköinen liiketoiminta Testaus Tietoturva tulevaisuus työkalut uutiskirje verkkokauppa verkkosivu-uudistus Verkkosivut videotuotanto Yrittäjyys

Kaikki blogit