03.10.2019

#Verkkisläiset – tarinoita ruudun takaa: Milla

Nimi: Milla Sitomaniemi

Titteli: Tuotantopäällikkö, osakas

Supervoima: tulen toimeen kaikkien kanssa

Koulutus: Filosofian maisteri

#verkkisläinen: vuodesta 2007

Fun fact: Teenkulutukseni työpäivän aikana lasketaan litroissa.

Osa 1: Duunissa Verkkoasemalla

Kuka olet? Kuvaile itseäsi lyhyesti.

Olen neljääkymppiä lähestyvä eläinrakas nainen, joka rakastaa kaiken kauniin ja käytännöllisen tekemistä. Oli kyse sitten vaatteista, koruista tai webbisivuista.

Miten ja miksi päädyit Verkkikselle? Miksi hait juuri Verkkoasemalle töihin?

Pääsin Verkkikselle onnekkaan sattuman kautta, täällä sattui olemaan paikka auki samoihin aikoihin, kun valmistuin yliopistolta. Kiinnostus webbisivuihin oli herännyt opiskelujen aikana, ja Verkkiksen työ oli juuri sitä, mitä halusin tehdä. Jollakin kurssilla opintojen puitteissa esiteltiin harjoittelujaksoilla tehtyjä projekteja. Eräs esitys oli Verkkoasemalla tehdystä projektista. Muistan ajatelleeni silloin, että vau, Oulussa tehdään tällaisiakin juttuja. Olisipa hienoa päästä joskus samanlaisiin töihin! Firman nimi ehti jo unohtua, mutta aloitettuani Verkkiksellä vastapäisen pöydän ääressä istuikin tuttu naama, samaisen esityksen pitäjä!

Mitä kaikkea olet ehtinyt tehdä Verkkiksellä?

Päätehtäväni on aina ollut erilaisten verkkosivujen koodaus, tuotetuen hoitaminen sekä asiakkaiden koulutus uusien webbisivustojensa päivittämiseen. Käytetyt tekniikat, järjestelmien laajuus ja painopisteet ovat vaihdelleet, mutta kaikki edellä mainitut kuuluvat työnkuvaani edelleen. Kaikenlaista on päässyt vuosien saatossa tekemään: koodauksesta verhotankojen ripustukseen, leiskasuunnittelusta tuotannon prosessien kehittämiseen.

Reilun kymmenen vuoden aikana tekniikka on kehittynyt huimasti; aloittaessani Verkkiksellä alettiin juuri päästä eroon taulukkopohjaisista layouteista, kaikki vähänkään näyttävämpi toiminnallisuus tehtiin Flashilla tai vähintäänkin moneen osaan pilkotuilla kuvilla. Nykyään javascriptillä voi tehdä lähes mitä tahansa, selaimet toteuttavat CSS-standardit jo suhteellisen yhdenmukaisesti ja erilaisia valmiita koodikirjastojakin löytyy jo pilvin pimein. Silti uutta tulee opittua miltei viikoittain.

Mitä kaikkea työnkuvaasi kuuluu? Mitä kaikkea pääset tekemään täällä?

Työnkuvani on aika monipuolinen. Palavereja, koodausta, koulutuksia ja tukitehtäviä sekä satunnaisia yhteisiä digipuolen juttuja, kuten tämä kirjoitus! Koodauspuolella WordPress on tällä hetkellä se ykkösalusta WooCommerce -verkkokauppoineen, mutta myös Verkkiksen omalla VJ6-alustalla tehdään välillä projekteja. Tekniikoina lähinnä MySQL, PHP, HTML, CSS ja Javascript, josta WooCommercen uuden Block-pohjaisen muokkausnäkymän myötä olen päässyt tutustumaan myös Reactiin. Vaikka visut tulevatkin nykyään pääasiassa mainostoimistolta, visuaalisten ohjeiden soveltamista eri sivupohjiin ja käytettävyyden huomioiminen kuuluu kuitenkin isommassa tai pienemmässä määrin jokaiseen projektiin. Pääsen myös kehittämään tuotantotiimin prosesseja ja vaikuttamaan sen päivittäiseen toimintaan. Pääsen myös osallistumaan palavereihin asiakkaiden kanssa, mikä on mielestäni tärkeää. Silloin saan paremman kuvan asiakkaan toimintatavoista ja tarpeista, jolloin osaan myös kehittää parhaiten asiakasta palvelevan ratkaisun ja voin kysyä, jos joku asia kaipaa tarkennusta. Keskusteluyhteys on auki myös muihin sidosryhmiin, jolloin lopputuloksesta tulee usein parempi, kuin jos ihan kaikki tieto kulkisi vain tietyn yhden henkilön kautta.

Mitkä ovat työsi parhaat puolet?

Vaikka koodaus mielletäänkin helposti yksinäiseksi pakertamiseksi, paras puoli työssäni on ihmiset. Työkaverit, asiakkaat, yhdessä yhteisen päämäärän hyväksi työskenteleminen. Asiakkaiden ongelmien ratkaiseminen on palkitsevaa. Jokainen projekti on omanlaisensa, ja jatkuvasti kehittyvä tekniikka pitää huolen siitä, että koskaan ei voi huokaista ja todeta olevansa täysin oppinut.

Mitkä kolme adjektiivia sinulla tulee ensimmäisenä mieleen Verkkiksestä/työstäsi?

Monipuolinen, käytännönläheinen, sosiaalinen

Kerro joku hauska juttu mikä on tapahtunut työpaikalla

Yksi ensimmäisistä projekteistani oli paikallisen ravintolan nettisivut. Suunnittelija halusi tuoda visut CD-levyllä ja nähdä samalla firman uudet toimitilat. Hän tuli paikalle vähän neljän jälkeen, ja mennessäni avaamaan ovea onnistuin jotenkin lukitsemaan meidät molemmat ulos. Onneksi oli avaimet mukana ja toisesta ovesta pääsi sisälle, mutta muistan vieläkin sen tunteen, kun ovi loksahti lukkoon takanani. Näin tehdään vaikutus uusiin ihmisiin! 😀

Millaista verkkiksellä on olla töissä? Mikä Verkkiksessä/työssäsi on parasta?

Verkkiksellä parasta on työkaverit. Vaikka joskus onkin hektistä, yhteisellä huumorilla jaksaa taas hetken eteenpäin.

Jos voisit olla päivän kuka tahansa, kuka olisit?

Kissa.

Osa 2: Oma asiantuntijuus

Mitä töitä olet tehnyt ennen Verkkistä / mitä alan osaamista sinulla oli ennen tänne tuloa?

Pääsin Verkkikselle miltei suoraan koulunpenkiltä, joten aiemmat työkokemukseni ovat olleet lähinnä erilaisia harjoitteluja ja opintojen rahoittamiseksi tehtyä kaupan kassana olemista. Sekin tosin harjoitti hyvin asiakaspalvelutaitoja, joita tarvitaan tässäkin työssä joka päivä. Harjoitteluja olen tehnyt mm. eräälle potilastietojärjestelmiä kehittävälle yritykselle, poliisille ja Metlalle, jossa sain kokeilla, miltä tutkijan työ tuntuisi.

Miten työroolisi / osaamisesi on kehittynyt täällä työskennellessäsi?

Roolini on kehittynyt koko ajan syvemmin asiantuntijarooliin. Ymmärrys kokonaisuuksista on kasvanut, eli tiedän että onnistuneeseen lopputulokseen pääsee vain, jos kommunikointi toimii kaikkiin suuntiin, kaikki palaset ovat kunnossa ja tukevat samaa tavoitetta: mitä tehdään, miksi tehdään ja miten tehdään. Vaikka esim. some ja Google-markkinointi eivät olekaan ydinosaamisaluettani, niiden ymmärrys auttaa tekemään myös teknisestä toteutuksesta paremmin markkinointia tukevaa. Saavutettavuus on viime aikoina ollut kovasti tapetilla, siihen tullaan varmasti jatkossa kiinnittämään entistä enemmän huomiota täälläkin.

Miten selittäisit työpäiväsi/-tehtäväsi lapselle?

Meiltä tilataan erilaisia webin kautta toimivia järjestelmiä, esimerkiksi yritysten webbisivuja ja verkkokauppoja. Minun tehtäväni on muuttaa suunnitelmat ja kuvat toimiviksi webbisivuiksi.

Minkä arvokkaan vinkin antaisit yrityksille, mitä ei yleensä osata ottaa huomioon?

Kannattaa kiinnittää huomiota kokonaisuuteen ja hyvään suunnitteluun, jotta saadaan aikaan toimiva tuotos, jota on helppo laajentaa. Määrittely on tehtävä tarkkaan, ja huolehdittava, että kaikki osapuolet ovat ymmärtäneet asiat samalla tavalla. Yleensä niin pientä yksityiskohtaa ei olekaan, ettei siitä olisi jokaisella oma näkemyksensä 😊

Jos jokainen hoitaa vain omaa kapeaa, pientä palastaan, punainen lanka saattaa helposti kadota. Joka projektissa on siis oltava vähintään yksi henkilö, joka ymmärtää kaikki eri puolet, jotka projektiin liittyvät ja osaa kommunikoida ne eteenpäin ilman, että sisältö muuttuu välillä.

 

veras

Me Verkkoaseman työntekijät kutsumme joskus Verkkoasemaa Verkkikseksi ja itseämme verkkisläisiksi. Tämä on työntekijöiden blogi, jolla ei ole yhtä vakiokirjoittajaa.

Tilaa blogit

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Verkkis_henksublogi

#Verkkisläiset – tarinoita ruudun takaa: Johanna

Nimi: Johanna Kauppila  Titteli: Web Developer  Supervoima: Järjestelmällisyys  Koulutus: Tietojenkäsittelytieteiden maisteri  #verkkisläinen: 5,5 vuotta + 3 viikkoa  Lempinimi: Jossu  Motto: “Live and let live”  Fun fact: Rakastan elokuvissa käymistä, saatan käydä katsomassa jonkun hyvän leffan teatterissa jopa kolme kertaa.    Osa 1: Duunissa Verkkoasemalla   Kuka olet?  Luonnehtisin itseäni UX-orientoituneeksi devaajaksi. Olen hyvin kiinnostunut koodauksen visuaalisesta puolesta, käytettävyydestä ja hyvän käyttökokemuksen toteuttamisesta. Vapaa-ajalla matkustelen, joogaan ja puuhailen koirieni kanssa.     Miten… Lue lisää

#Verkkisläiset – tarinoita ruudun takaa: Marjo

Nimi: Marjo Pekonen Titteli: Digimarkkinoinnin asiantuntija Supervoima: Somemarkkinointi ja verkkokaupan markkinointi Koulutus: tradenomi ja medianomi #verkkisläinen: ensimmäistä vuotta Motto: ”Little progress each day adds up to big results” Fun fact: kuuntelen joka ilta ennen nukkumaanmenoa äänikirjaa.       Osa 1: Duunissa Verkkoasemalla  Kuka olet? Kuvaile itseäsi lyhyesti. 40-vuotias digimarkkinointi-ihminen,… Lue lisää

#Verkkisläiset – Tarinoita ruudun takaa: Tiina

Nimi: Tiina Räisänen Titteli: Toimitusjohtaja Supervoima: Vauhdikas puhe ja käsienheiluttelu Koulutus: Tradenomi+medianomi #verkkisläinen: Kolmastoista vuosi menossa Motto: ”Mutta ihmisen pitäisi aina kurottaa pidemmälle kuin mihin hän ulottuu, miksi muuten taivas olisi olemassa?” Fun fact: BusinessTiina kuoriutuu vapaa-ajallaan ”hulluksi koiranaiseksi”. Kasvatan bichon frisé -rotuisia koiria kennelnimellä Mercurite’s. Osa 1: Duunissa Verkkoasemalla… Lue lisää

#Verkkisläiset – tarinoita ruudun takaa: Jarmo

Nimi: Jarmo Leskinen Titteli: Ohjelmistosuunnittelija Supervoima: Intrexx Koulutus: Tietotekniikan insinööri #verkkisläinen: 3 vuotta Motto: ”Kyllä maalla on mukavaa”   Osa 1: Duunissa Verkkoasemalla Kuka olet? Kuvaile itseäsi lyhyesti. Olen hieman yli viisikymppinen insinööri joka käy kaupungissa töissä ja vapaa-ajalla puuhastelee maalla pienellä hevostilalla.   Miten ja miksi päädyit Verkkikselle? Miksi… Lue lisää

Analytiikka asiakaskokemus asiakastiedot b2b CRM digitaalinen markkinointi digitalisaatio digivalmennukset DO2018 ensivaikutelma hakukonemainonta hakukoneoptimointi henkilöstö henksublogi Internet Intranet Intrexx kaupallinen ehdotus Laskeutumissivu liidit marketing it markkinoinnin automaatio markkinointi markkinointistrategia markkinointiteknologia myynti northern glow ohjelmistosuunnittelu Ohjelmistot palvelut salesvation sisällöntuotanto sisältömarkkinointi Sosiaalinen media Sähköinen liiketoiminta Testaus Tietoturva tulevaisuus työkalut uutiskirje verkkokauppa verkkosivu-uudistus Verkkosivut videotuotanto Yrittäjyys

Kaikki blogit