24.01.2020

#Verkkisläiset – tarinoita ruudun takaa: Niko

Nimi: Niko Valkola

Titteli: Ohjelmistosuunnittelija, Web-devaaja

Koulutus: Tietojenkäsittelyn tradenomi

#verkkisläinen: Vajaat 9kk

Motto: ”Tekevälle sattuu”

 

 

Osa 1: Duunissa Verkkoasemalla 

Kuka olet?

Oon 24 –vuotias oppimaan innokas, suhteellisen tuore koodari. Vakavasti koodauksen harjoittelun aloitin vasta reilu vuosi takaperin ja tässä nyt ollaan. Harrastan työasioiden ulkopuolella pääasiassa kuntosalilla treenaamista, sekä haluaisin sanoa, että viime kesänä taas (useamman vuoden tauon jälkeen) aloittamani golf-läpyttely jatkuisi myös tulevana kesänä yhtenä harrastuksistani.

Miten ja miksi päädyit Verkkikselle?

Päädyin Verkkikselle hieman sattuman kaupalla Code Academy -rekrytointikoulutuksen kautta, jossa hakuprosessin aikana minut esiteltiin Verkkikselle yhtenä kandidaatina. Näistä kandidaateista minut valittiin mukaan osallistumaan koulutukseen, johon kuului 20 päivää lähiopetusta ja 70 päivää työpaikalla työskentelyä, sen jälkeen jäinkin Verkkikselle töihin.

Mitä kaikkea olet ehtinyt tehdä Verkkiksellä?

Tällä hetkellä toimin aika lailla pelkästään koodaushommissa, olen toteuttanut verkkosivustoja sekä erilaisia taustapalveluita tukemaan sivustojen toimintaa yms. Olen välistä päässyt myös hoitamaan tukitaskeja, joihin on kuulunut esim. bugikorjauksia sekä muutoksia asiakkaiden sivustoille.

Mitä kaikkea työnkuvaasi kuuluu? Mitä kaikkea pääset tekemään täällä?

Työkuvani koostuu pääasiassa koodauksesta. Pääsen oppimaan ja tekemään paljon itselleni uusia asioita, joka on mielekästä ja mielen virkeänä pitävää hommaa.

Mitkä ovat työsi parhaat puolet?

Uusien asioiden oppiminen sekä jatkuva asioiden kehittäminen.

Mitkä kolme adjektiivia sinulla tulee ensimmäisenä mieleen Verkkiksestä/työstäsi?

Asiantuntevaa, innostavaa sekä mielekästä.

Jos voisit olla päivän kuka tahansa, kuka olisit?

Brian Shaw

 

Osa 2: Oma asiantuntijuus

Mitä töitä olet tehnyt ennen Verkkistä / mitä alan osaamista sinulla oli ennen tänne tuloa?

Aikaisempi työkokemukseni on verrattain vähäistä, mutta olen toiminut niin atk-huoltohenkilönä kuin yhdistelmäajoneuvokuljettajana sekä olen hieman tehnyt visuaalisen puolen hommia.

Miten työroolisi / osaamisesi on kehittynyt täällä työskennellessäsi?

Osaamiseni on kehittynyt paljon siitä kun aloitin Verkkiksellä, eritoten työskentely PHP-kielen kanssa, mutta vielä riittää paljon opittavaa!

Miten selittäisit työpäiväsi/-tehtäväsi lapselle?

Kirjoitan työkseni tietokoneelle käskyjä ihmisille luettavassa tekstimuodossa. Tämän jälkeen taustalla pyörivä järjestelmä pyrkii parhaansa mukaan tulkkamaan kirjoittamiani käskyjä tietokoneelle soveltuvaksi komennoiksi.

veras

Me Verkkoaseman työntekijät kutsumme joskus Verkkoasemaa Verkkikseksi ja itseämme verkkisläisiksi. Tämä on työntekijöiden blogi, jolla ei ole yhtä vakiokirjoittajaa.

Tilaa blogit

Sinua saattaa kiinnostaa myös

#Verkkisläiset – Tarinoita ruudun takaa: Tiina

Nimi: Tiina Räisänen Titteli: Toimitusjohtaja Supervoima: Vauhdikas puhe ja käsienheiluttelu Koulutus: Tradenomi+medianomi #verkkisläinen: Kolmastoista vuosi menossa Motto: ”Mutta ihmisen pitäisi aina kurottaa pidemmälle kuin mihin hän ulottuu, miksi muuten taivas olisi olemassa?” Fun fact: BusinessTiina kuoriutuu vapaa-ajallaan ”hulluksi koiranaiseksi”. Kasvatan bichon frisé -rotuisia koiria kennelnimellä Mercurite’s. Osa 1: Duunissa Verkkoasemalla… Lue lisää

#Verkkisläiset – tarinoita ruudun takaa: Jarmo

Nimi: Jarmo Leskinen Titteli: Ohjelmistosuunnittelija Supervoima: Intrexx Koulutus: Tietotekniikan insinööri #verkkisläinen: 3 vuotta Motto: ”Kyllä maalla on mukavaa”   Osa 1: Duunissa Verkkoasemalla Kuka olet? Kuvaile itseäsi lyhyesti. Olen hieman yli viisikymppinen insinööri joka käy kaupungissa töissä ja vapaa-ajalla puuhastelee maalla pienellä hevostilalla.   Miten ja miksi päädyit Verkkikselle? Miksi… Lue lisää

#Verkkisläiset ruudun takaa: Anina

Nimi: Anina Partanen Titteli: Digimarkkinoinnin trainee Supervoima: Kielioppisääntöjen hallinta ja yleinen kielipoliisius: en pysty lukemaan yhden yhtä tekstiä ilman että samalla oikolukisin sitä mielessäni. Ja nyt täytyy tietysti toivoa, että tähän omaan tuotokseen ei pujahtaisi kovin monta painovirhepaholaista… Koulutus: Markkinoinnin tradenomi ja gradua vaille valmis kielitieteiden maisteri. #verkkisläinen: Kokonaiset viisi… Lue lisää

#Verkkisläiset – tarinoita ruudun takaa: Mikko

Nimi: Mikko Niskanen Titteli: Digitaalisen markkinoinnin asiantuntija Supervoima: Vokaalit ja konsonantit Koulutus: kiertokoulu vastapäivään ja Lybeckerin Yliopiston graafisen alan YO-artesaani #verkkisläinen: 1,5v + 1 kk Lempinimi: nutipäisenä se oli höntsälätkässä Myy, joka muokkautui mv. Vladimir Myshkinistä Motto: ”Tämähän menee kuin k*** lautaa myöden!” Fun fact: Kerran vuodessa otan Vako-Villen käyttöön… Lue lisää

Analytiikka asiakaskokemus asiakastiedot CRM digitaalinen markkinointi digitalisaatio digivalmennukset DO2018 ensivaikutelma hakukonemainonta hakukoneoptimointi henkilöstö henksublogi Internet Intranet Intrexx Laskeutumissivu liidit marketing it markkinoinnin automaatio markkinointi markkinointistrategia markkinointiteknologia myynti northern glow ohjelmistosuunnittelu Ohjelmistot palvelut salesvation sisällöntuotanto sisältömarkkinointi Sosiaalinen media Sähköinen liiketoiminta Testaus Tietoturva tulevaisuus työkalut verkkokauppa verkkosivu-uudistus Verkkosivut videotuotanto Yrittäjyys

Kaikki blogit