Verkkoaseman-asiantuntijavinkit-13

15.12.2016

Jyrki Sundström: Yrittäjänä ja tekijänä Verkkoasemalla

Sen verran alkuun taustaa, että olen työskennellyt käytännössä koko aikuisikäni Verkkoasemalla – vuodesta 1997 lähtien hangaroudina, jolloin aloitin myös tietojenkäsittelyn opinnot OAMK:ssa. Vuonna 1998 aloitin sitten virallisesti palkansaajana ja samalla lähdin firmaan osakkaaksi. Omistusosuuteni on sen jälkeen vaihdellut 10-50% välillä – tällä hetkellä sen ollessa lähempänä tuota suurempaa lukua. Muutaman vuoden tauon jälkeen lähdin tänä vuonna taas firman hallitukseen mukaan ja toimin siinä nyt puheenjohtajana.

Joka paikan höylänä toimenkuvaani kuuluu projektien vetämisen lisäksi myynti, softasuunnittelu, speksaus, servereiden ylläpitohommat ja välillä jopa firman mikrotukena toimiminen. Myös koodausta tulee tehtyä sen vuoksi, että se on ihan kivaa ja toiseksi näin minulla on paremmat edellytykset hoitaa noita pääasiallisia hommiani.

jyrki sundström verkkisläinen

Vapaa-aika kuluu talvisin lähinnä futiksen parissa. Poikani pelaavat Tervarit Junioreissa jo seitsemättä vuotta ja minullakin tulee nykyään käytyä kentän laidan lisäksi kentällä TerwaLeijonat-harrastejoukkueen kanssa. Olen myös lähtenyt toimintaan mukaan joukkueenjohtajana sekä seuran hallituksen puheenjohtajana. 700 pelaajan seura vanhempineen yms. sidosryhmineen ei ole enää ihan pieni hoidettavaksi, joten vapaa-ajalle löytyy aina jokin käyttötarkoitus.

Kuva: www.tervaritjuniorit.fi

Kesällä oma harrastustoiminta siirtyy aika vahvasti perhokalastuksen pariin. Perinteiset lohireissut sekä eräjormailut (www.jylyppy.net) kuuluvat kesän vakituiseen ohjelmaan ja syksyllä viikonloput kuluvat mökillä ja metsästyksen parissa aina kun mahdollista.

Vaikka omistusosuuteni firmasta on joskus ollut pienempikin, olen silti aina tuntenut olevani vähintään se ”sisäinen” yrittäjä. Alkuvuosina se tarkoitti sitä, että töitä tehtiin, vaikka palkkaa ei siitä juurikaan herunut. Nykyään yrittäjyys merkitsee minulle yrityksen kannattavuuden sekä työntekijöiden hyvinvoinnin turvaamista. Toki nämä kaksi asiaa kulkee usein käsikädessä. Lisäksi yrittäjyyteen kuuluu vastuun lisäksi tietynlainen vapaus, mutta kylläpä se iso A (asiakas ja palkanmaksaja) loppujen lopuksi päättää siitä, miten se vapaus käytännössä toteutuu eli mitä tehdään ja milloin.

Faktaboksi:

Nimi: Jyrki Sundström
Rooli Verkkoasemalla: CTO, teknologiajohtaja ja osakas
Verkkoasemalla: alusta alkaen (1997 ->)
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/jyrkisundstrom
Harrastukset: kalastus, metsästys, mökkeily, futis, penkkiurheilu, talvella vähän hiihtoa ja lautailua
Lempiruoka: Tenon lohi, myös riekko kermakastikkeessa toimii
Motto: ”Kyllä se onnistuu”

Jyrki Sundström

Kirjoittaja Jyrki Sundström on yksi Verkkoaseman peruspilareista ja ollut mukana käytännössä katsoen alusta saakka. Hän on johtanut yrityksen ohjelmistotuotantoa jo vuodesta 2005 lähtien.

Tilaa blogit
Kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sinua saattaa kiinnostaa myös

verkkoasema voita asiantuntija

Ammattimaineen rakentajalle: Tekemisen teesit

Mitkä ovat niitä tekemisen teesejä, joiden avulla alkaa asioita tapahtua – olipa kyse sitten yrittäjyydestä tai ammattimaineen rakentamisesta? Intohimo: Tee sitä mitä rakastat. Nopeus: Uskalla kokeilla ja epäonnistua. Aktiivisuus: Tee juttuja. PALJON. Huomio: Onko katse peräpeilissä ja hilloat epäonnistumisia vai tutkailetko uteliaasti edessäpäin avautuvaa maisemaa?

Annan esittely

Anna Lakso: Sisältöä elämään tuottamassa

Hei vaan hei kaikille! Minua ei ehkä enää voi kutsua uudeksi verkkisläiseksi, koska jo tammikuun puolivälistä olen asiakkaiden asioita Verkkoasemalla hoitanut. Sen verran vaan tullut kirjoiteltua muille blogeja, että on oma henksublogi unohtunut pöytälaatikkoon. Koulutukseltani olen journalismiin suuntautunut medianomi, joten ammatillisesti vahvimpia osaamisalueitani ovat kuvat ja teksti. Kirjoittamisessa ei koskaan… Lue lisää

Digitalisointi = Digitointi = Digitalisaatio

Digitalisointi = Digitointi != Digitalisaatio

Osallistuin Oulun Kauppakamarin 14.11.2017 järjestämään Digitalisaatio haastaa hallituksen -seminaariin. Täydellisempiä puhujien matskuja odotellessa puranpa kuitenkin iltapäivän annin jo nyt itselleni mieleenpainuvimmista asioista. Heti kärkeen Oulun Kauppakamarin toimitusjohtaja Jari Tuovinen alusti homman muistuttamalla, että digitointi ja digitalisaatio ovat ihan eri asioita. Palataanpa tähän kuitenkin myöhemmin. Ensimmäisen keynoten tarjosi hiukan isompien yritysten hallitusammattilainen… Lue lisää

Iikka Timlin kertoo koodarin arjesta henksublogissa.

Iikka Timlin: Henksuploki

Verkkoaseman some-kanavissakin vilahtaneena taitaa olla jo aika esittäytyä; Olen Iikka Timlin, ja toimin Verkkoasemalla ohjelmistosuunnittelijana. Työnkuvaani kuuluu laajasti verkkopohjaisten järjestelmien kehitys, ja leijonanosa Verkkoasemalla tähän asti viettämästäni ajasta onkin kulunut timanttista asiakkuudenhallintajärjestelmää kehittäessä. Tietotekniikan kanssa puuhastelu on ollut minulle elämäntapa niin kauan kuin jaksan muistaa. Olin tiettävästi noin kaksi vuotta… Lue lisää

Kaikki asiantuntijavinkit

Analytiikka asiakaskokemus CRM digitaalinen markkinointi digitalisaatio DO2018 hakukonemainonta hakukoneoptimointi henkilöstö Internet Intranet Intrexx Laskeutumissivu marketing it markkinoinnin automaatio markkinointiteknologia myynti northern glow ohjelmistosuunnittelu Ohjelmistot palvelut salesvation sisältömarkkinointi Sosiaalinen media Sähköinen liiketoiminta Testaus Tietoturva tulevaisuus verkkokauppa Verkkosivut Yrittäjyys

Kaikki blogit