Paranna sivustosi näkyvyyttä Googlessa 

Tekninen hakukoneoptimointi on yksi Google-näkyvyyden kulmakiviä. Kun yrityksesi sivusto rakennetaan teknisesti Googlen mieltymysten mukaisesti, sillä on huomattavasti paremmat mahdollisuudet sijoittua korkealle hakutuloksissa.

Vaikka verkkosivuillasi olisi maailman parasta sisältöä ja visuaalinen ilme toisesta ulottuvuudesta, eivät Google ja muut hakukoneet arvosta näitä asioita, mikäli sivuston tekniikka on retuperällä. Sivuston tekninen hakukoneoptimointi tarkoittaa siis toimenpiteitä, joilla varmistetaan, että verkkosivusto täyttää hakukoneiden asettamat vaatimukset.

Googlen ja muiden hakukoneiden on pystyttävä löytämään, etsimään, indeksoimaan ja hahmottamaan verkkosivun sisältö ja rakenne. Sivustojen on oltava suojattuja, mobiili- ja käyttäjäystävällisiä sekä nopeita, eikä sisällöissäkään saa käyttää samoja lauseita tai Google rankaisee duplikaattisisällöstä.

Miten onnistua teknisessä hakukoneoptimoinnissa? 

Tekniseen hakukoneoptimointiin sisältyy paljon yksityiskohtia. Tekniseen hakukoneoptimointiin sisältyy muun muassa seuraavat asiat:

 • Sivuston löydettävyys
 • Sivuston rakenne
 • Sivuston navigointi
 • URL-osoitteet
 • Sisäiset ja ulkoiset linkitykset
 • XML-sivustokartta
 • SSL-sertifikaatti
 • Uudelleenohjaukset ja virhesivut
 • Sivuston nopeus
 • Sivuston mobiiliystävällisyys

Teknisen hakukoneoptimoinnin hyödyt: 

 1. Parempi näkyvyys hakukoneissa: saat lisää kävijöitä verkkosivuillesi ja brändisi tunnettuus kasvaa
 2. Parempi löydettävyys hakukoneissa: potentiaaliset asiakkaat löytävät sinut helpommin
 3. Tavoitat kohderyhmäsi paremmin: saat laadukkaita kävijöitä verkkosivuillesi ilmaiseksi
 4. Verkkosivujen käyttökokemus paranee
 5. Google palkitsee hyvin hakukoneoptimoidut sivut hyvillä sijoituksilla Googlessa

Näin teknistä hakukoneoptimointia toteutetaan käytännössä: 

 1. Auditointi

  Käymme sivuston läpi ja teemme perusteellisen hakukoneoptimoinnin auditoinnin, jossa kartoitetaan sivuston tilanne teknisen toteutuksen näkökulmasta.

 2. Suunnittelu

  Raportoimme auditoinnissa löydetyt havainnot asiakkaalle ymmärrettävässä muodossa ja laadimme suunnitelman optimoinnin toteuttamisesta.

 3. Toteutus

  Käärimme hihat ja alamme töihin! Teemme tarvittavat toimenpiteet auditoinnin ja suunnitelman pohjalta sekä informoimme muutoksista asiakkaalle.

 4. Seuranta ja raportointi

  Seuraamme ja raportoimme hakutulosten kehittymisestä asiakkaalle. Hakukoneoptimointi on jatkuva prosessi, joten tuloksia on hyvä seurata säännöllisesti. Mikäli sijoitukset hakukoneissa huonontuvat, on siihen syytä reagoida mahdollisimman nopeasti.

Katso core Web Vitals -jaksomme

Avataanko sivustosi konepelti ja laitetaan Google hykertelemään?

Tuomas odottaa yhteydenottoasi. 

Tuomas Timonen

lue lisää hakukonenäkyvyydestä:

Google-mainonta

Google-mainonta

Google Ads mahdollistaa asiakkaan tavoittamisen juuri oikeaan aikaan!  Pelkästään Suomessa tehdään 30 miljoonaa Google-hakua päivässä. Googlessa näkyvyyttä saa joko hakukoneoptimoinnin avulla ei-maksetuista hakutuloksista tai Google Lue lisää

Sisällön hakukoneoptimointi

Jotta sivustosi voisi miellyttää sekä käyttäjiä että hakukoneita, on sivuilla oltava riittävästi laadukasta ja aidosti arvoa luovaa sisältöä. Laadukas ja kohderyhmääsi kiinnostava sisältö palvelee asiakkaitasi paremmin, kuin puolivillainen pari lausetta sisältävä kertomus tuotteiden ominaisuuksista. Lue lisää

Sinua saattaisi kiinnostaa myös nämä