Verkkoasema

Huomispäivän asiakkaasi ovat tänään verkossa.

 Joensuun Tiedepuisto – yhteistyö laajentunut vuosien myötä

Joensuun Tiedepuisto on toiminut yhteistyössä Verkkoaseman kanssa vuodesta 2010 alkaen. Yhteistyö lähti käyntiin tilavarausjärjestelmistä, mutta laajeni nopeasti myös digimarkkinointiin sekä mm. asiakkaalle räätälöityyn biojätelaskuriin. Ohjelmistoratkaisut on toteutettu pääosin Verkkoaseman julkaisujärjestelmällä ja mainostoimistokumppanina on toiminut Fabrik.

Älykkäitä ratkaisuja integroimalla

Vuonna 2010 toteutettu tilavarausjärjestelmä integroitiin laskutusjärjestelmään ja näin toteutettu älykäsratkaisu vähensi merkittävästi asiakkaan manuaalisen työn määrää. Tilavarausjärjestelmästä toteutettiin myös mobiiliversio vuonna 2015.

Vuonna 2012 Joensuun Tiedepuisto uusi verkkosivustonsa ja teknisestä toteutuksesta huolehti Verkkoasema. Sivusto toteutettiin Verkkoaseman VJ5-julkaisujärjestelmällä ja sen kylkeen rakennettiin myös intra- sekä ekstranet. Rinnakkaisista palveluista intranet integroitiin käyttäjähallinta-ad:n. Sivustojen ohella Verkkoasema toteutti Joensuun Tiedepuistolle infopisteet, jota laajennettiin 2014 käsittämään myös sähköiset opaskartat Tiedepuiston alueella.

Digitaalinen markkinointi käyntiin

Vuonna 2013 Joensuun Tiedepuisto laajensi yhteistyötä myös digitaaliseen markkinointiin. Sivustolle otettiin käyttöön Verkkoaseman uutiskirjetyökalu ja sivustolla toteutettiin hakukoneoptimointi liiketoiminnan tärkeimmillä avainsanoilla. Hakukoneoptimointia on sittemmin ylläpidetty seurantapalvelun avulla, jonka puitteissa verkkopalvelua on kehitetty entisestään.

´Digitaalisten kanavien ansiosta aktiivinen aukioloaikamme kasvoi perinteisestä 8-16:sta 24/7:n ja se jos mikä on hyvää asiakaspalvelua.´ toteaa Joensuun Tiedepuiston viestintäkoordinaattori Soile Asikainen.

Räätälöityjä ohjelmistoratkaisuja

Vuonna 2015 Verkkoasema toteutti Joensuun Tiedepuistolle räätälöidyn Biojätelaskurin yhteistyössä mainostoimisto Fabrikin kanssa. Biojätelaskurin tarkoituksena on saada ravintolapalveluita käyttävät ihmiset huomaamaan biojätteen määrä ja ymmärtämään, kuinka he itse voisivat vaikuttaa biojätteen vähentämiseen. Biojätelaskuri ja sen hallinta on käytettävissä myös mobiililaitteissa ja päivittämisestä on pyritty tekemään hyvin yksinkertaistettua.

Vuonna 2016 Joensuun Tiedepuistolle julkaistaan uusi verkkosivusto, jossa sivusto rakennetaan vihdoin responsiiviseksi eli skaalautuvaksi kaikille päätelaitteille. Sivustouudistuksen yhteydessä alustaksi on määrä päivittää Verkkoaseman VJ6.

"Nyt kun meillä on Verkkoasemasta monipuolisesti kokemuksia, voimme sanoa että meidät on yllätetty positiivisesti. Ulkopuoliset näkemykset ohjelmistoratkaisuihin ja markkinointiin ovat tervetulleita ja uskomme, että tämä tulee näkymään myös lopulta myynnin positiivisena kehityksenä.´ jatkaa Anu Halonen, Joensuun Tiedepuiston kehityspäällikkö.
Yhteystiedot Tarjouspyyntö Tukipyyntö Tilaa uutiskirje
Jaa tämä sivu