Verkkoasema

Huomispäivän asiakkaasi ovat tänään verkossa.

 Muhos – Kuntasivuston ja intran toteuttaminen Wordpressillä

Verkkosivustojen selailusta jo lähes 60 % tapahtuu mobiililaitteilla. On siis erityisen tärkeää, että sivusto tukee käytettävyydeltään erilaisia ruutukokoja ja selaimia. Paras tapa toteuttaa laajasti käytettävä verkkopalveluratkaisu on hyödyntää responsiivista sivustomuotoa eli suunnitella sivusto skaalautumaan eri päätelaitteille sopivaksi. Näin päivitystarve on vain yhteen verkkosivustoversioon ja sivusto hakeutuu aina laitteelle sopivimpaan muotoon.

Sivustouudistus oli paikallaan

Noin 10 000 asukasta palvelevan Muhoksen kunnan verkkosivusto oli auttamattomasti jäänyt jälkeen niin ulkoasun, käytettävyyden kuin sisältönsäkin puolesta, joten sivustopäivitys oli paikallaan. Sivustouudistus toteutettiin Verkkoaseman ja Mainostoimisto Kluun yhteistyönä. Uudesta sivustosta toteutettiin kunnan sähköinen ilmoitustaulu ja erityistä huomiota kiinnitettiin sivuston rakennesuunnitteluun, sillä sivusto on valtavan laaja. Sivuston alustana toimii Wordpress ja sivusto on responsiivinen eli skaalautuva kaikkiin päätelaitteisiin. Sivuston kylkeen toteutettiin myös kuntalaisten intranet, joka helpottaa dokumenttien ym. materiaalin jakamista eri kohderyhmille kohdennetusti.

Sivustouudistuksella uusi ilme juhlavuodelle

Sivustouudistuksen tuloksena Muhoksen kunnan brändi ja imago parani merkittävästi. Mainostoimisto Kluu huolehti verkkosivuston lay-outin lisäksi myös valokuvamateriaalista ja modernisoi kunnan ilmettä 150v –juhlien kunniaksi. Intranetin ansiosta ladattavat materiaalit saatiin pois julkiwebistä ja näin näkymää saatiin yksinkertaistettua. Responsiivisuuden ansiosta myös sivuston ja intran mobiilikäyttö onnistuu nyt ongelmitta.´

"Jotta kunnan sisäinen viestintä ja tiedon jako voi kehittyä, on myönteinen käyttäjäkokemus olennainen osa verkkopalvelu-uudistusta. Nyt verkkosivuston etusivulta näkee yhdellä vilkaisulla kunnan tuoreimmat tiedotteet ja muutkin asiat ovat helposti löydettävissä. Samalla kuntalainen voi hyödyntää kirjautumisen takaa intrasta löytyvää dokumenttipankkia.

Verkkosivuston ja intran kehitysprojekti yhdessä Verkkoaseman kanssa sujui joustavasti ja määrätietoisesti. Pystyimme tekemään myös muutoksia verkkopalveluun projektin aikana - toimitusaikataulusta lipsumatta." toteaa Muhoksen kunnan talousjohtaja Rauno Maaninka.

Yhteystiedot Tarjouspyyntö Tukipyyntö Tilaa uutiskirje
Jaa tämä sivu