R-taso – Digiasiat kuntoon yhden luukun periaatteella

Kun teollisuuden kulkutierakenteiden 3D-suunnitteluun ja valmistukseen erikoistunut R-taso etsi digimarkkinoinnin yhteistyökumppania viime syksynä, kriteerinä oli, että kumppanilta saisi kaikki palvelut yhtenä pakettina. Yrityksessä oli tehty paljon irrallisia digimarkkinoinnin toimenpiteitä, mutta kokonaiskuva puuttui. 

– Tarvitsimme apua moneen eri pikkujuttuun. Verkkosivut kaipasivat freesausta, Google-näkyvyydessä oli petrattavaa ja LinkedIn-mainostus piti saada ammattimaisemmaksi. Tulosten analysointiakaan ei juuri ollut tehty niin, että sillä olisi ollut vaikutusta tuloksiin, asiakkuuspäällikkö Outi Törmänen kuvailee. 

Toiveiden ja tarpeiden pohjalta

Verkkoasema valikoitui kumppaniksi pitkälti asiantuntijuuden ja Verkkiksen persoonien hyvän näkyvyyden ansiosta.

– Tunsin Verkkiksen Riikan entuudestaan ja olin seurannut Verkkoaseman somekanavia jo jonkin aikaa. Verkkoasemasta välittyi asiantuntijuus. Minulla oli tunne, että heiltä voisi löytyä kaikki ne palaset, joita tarvitsimme.

Yhteistyö lähti käyntiin workshopilla, jossa käytiin läpi R-tason toiveet ja tarpeet. Yhdessä sovittiin, että perusta laitettaisiin kuntoon ensimmäisenä. Tarvittiin mm. uusia työkaluja sekä mittaristo, jolla tuloksia lähdettiin seuraamaan. Myös verkkosivuja kehitetään monipuolisemmaksi mm. ajankohtaisten uutisten ja oppaiden muodossa.

R-tasolle oli tärkeää, että asiat pysyivät edelleen omissa käsissä. Kaikkea ei ole haluttu ulkoistaa, vaan osa digimarkkinoinnin tehtävistä tehdään edelleen sisäisesti.

– Meillä on kovasti intoa, mutta taitoa puuttui. Digimarkkinointi vaatii monenlaista osaamista, ja olemme saaneet Verkkikseltä kaipaamaamme sparrausta ja täsmäkoulutusta. Meillä on tunne, että asiat ovat nyt hoidossa ja teemme toimenpiteitä, joilla on merkitystä, Outi sanoo.    

”Meillä on tunne, että asiat ovat nyt hoidossa.”

Outi Törmänen

Tiimin asiantuntemus omaan käyttöön

Outi kiittelee sitä, että Verkkiksen tiimistä löytyy aina joku, joka osaa auttaa. Kun rinnalla kulkee asiantunteva kumppani, hommat tulevat oikeasti tehtyä. 

– Meille on ollut suurta hyötyä siitä, että yhteyshenkilömme huolehtii aikatauluista ja siitä, että tarvittavat toimenpiteet tulevat tehtyä ajallaan. Tiimissämme on valtava määrä asiantuntemusta, jota voimme hyödyntää. Olen pitänyt kovasti Verkkiksen sparraavasta otteesta. Olemme saaneet olla kaikessa mukaan ja oppia. 

Sen jälkeen, kun perusta on saatu kuntoon ja asiat rullaamaan, R-taso pyrkii hoitamaan perustason tekemisen itse. Outi toivoo, että siinä vaiheessa Verkkoaseman rooli on kulkea rinnalla, ottaa kantaa ja tehdä ehdotuksia kehittämisen suhteen. 

– Verkkoasema on meille tärkeä lisäresurssi, joka vie meitä kohti pitkäjänteistä ja suunnitelmallista tekemistä. On helpottavaa tietää, ettei kaikkea tarvitse osata tai ehtiä tehdä itse. 

Jatkuu alla…

Tehdyt toimenpiteet:

  • Verkkosivuston freesaus
  • Lisäarvosisältöä verkkosivuille: esim. ajankohtaiset uutiset ja ladattavat oppaat
  • Verkkosivuston analytiikka
  • Sosiaalisen median mainonta ammattimaiselle tasolle

Yritystiedot: R-taso Oy

  • Liikevaihto 2021: 2,3 M€
  • Kotipaikka: Raahe
  • Henkilöstömäärä: 13

”Tiimissämme on valtava määrä asiantuntemusta, jota voimme hyödyntää.”

Outi Törmänen

Verkkoasema on meille tärkeä lisäresurssi, joka vie meitä kohti pitkäjänteistä ja suunnitelmallista tekemistä. On helpottavaa tietää, ettei kaikkea tarvitse osata tai ehtiä tehdä itse. 

Outi Törmänen
R-taso

Vastaavia toteutuksia