Verkkoasema otti haltuun Suomen Yrittäjien analytiikan

Otimme loppuvuodesta 2022 vastuullemme Suomen Yrittäjien analytiikan hoidon. Päätavoitteena on tukea Yrittäjien jäsenmäärän kasvattamista analytiikkaan pohjautuvien toimenpiteiden avulla. 

Yrittäjät on pienten ja keskisuurten yritysten etujärjestö, johon kuuluu noin 115 000 jäsenyritystä eri puolilta Suomea ja eri toimialaoilta. Sen tärkeimpänä tehtävänä on auttaa yrittäjiä, parantaa yrittäjien asemaa sekä yrittämisen olosuhteita Suomessa ja Euroopassa.  

Suurin osa Suomen Yrittäjien henkilöstöstä työskentelee vaikuttajatyössä ja myös markkinointiosastolla asiantuntijat ovat monialaisia osaajia. Talossa ei ole resursseja analytiikan seurantaan ja siksi Suomen Yrittäjillä on aina ollut analytiikkakumppani ulkopuolelta. Kumppanin rooli on toimia taustatukena ja asiantuntijan roolissa

Viime keväänä yrityksessä päätettiin kilpailuttaa analytiikan kumppanuus. Tarpeet ja intressit analytiikkaan olivat lisääntyneet, eikä silloinen kumppani kyennyt tarjoamaan riittävän laajaa palvelua. Kilpailutuksessa oli mukana kuusi yritystä, joista kumppaniksi valikoitui Verkkoasema. Voitimme kilpailutuksen mm. laaja-alaisen osaamisemme ansiosta. 

– Verkkoasema vakuutti meidät paitsi analytiikkapuolen, myös laajemmin markkinoinnin osaamisellaan. Matkan varrella muutimmekin hieman filosofiaamme puhtaasta analytiikkakumppanista kokonaisvaltaisempaan markkinointiviestinnän kumppanuuteen. Meille on etua siitä, että kumppanimme ymmärtää mistä ja miksi dataa kaivetaan ja mitkä ovat lopulliset päämäärät, kehityspäällikkö Arttu Talvela Suomen Yrittäjistä sanoo. 

Yhtenä tärkeänä tekijänä kilpailutuksen voitossa oli kokemuksemme järjestökentästä. Olemme tehneet yhteistyötä myös Pohjois-Suomen Yrittäjien kanssa, joten Suomen Yrittäjien järjestörakenne ja toimintaperiaatteet olivat meille ennestään tuttuja.  

– Verkkoaseman referenssit olivat vahvoja. Lisäksi saimme kasvupäälliköksemme Verkkiksen Riikan, joka on ollut tiiviisti mukana Suomen Yrittäjien toiminnassa, Talvela sanoo. 

Suomen Yrittäjien pääpaikka on Helsingin Pasilassa. Arttu Talvela myöntää, että Verkkoaseman sijainti Oulussa mietitytti heitä alkuun. Yrittäjien väki on tottunut tapaamaan ihmisiä kasvokkain ja pitää henkilökohtaisia tapaamisia luontevana.  

– Pohdimme sitä, miten yhteistyömme sujuu etäältä ja minkälaisia haasteita se asettaa. Tulimme kuitenkin siihen lopputulokseen, ettemme tee sijainnista ongelmaa. Olemme valtakunnallinen järjestö, emmekä halua suosia pk-alueen yrityksiä. Osaamista on muuallakin kuin Helsingissä. Onneksi teimme tämän ratkaisun, sillä yhteistyö on lähtenyt todella hyvin käyntiin ja olemme saaneet sovittua myös lähitapaamisia joustavasti, Talvela kiittelee.     

Verkkoasema vakuutti meidät paitsi analytiikkapuolen, myös laajemmin markkinoinnin osaamisellaan.

Kehityspäällikkö Arttu Talvela, Suomen Yrittäjät 

Roolimme on toimia Suomen Yrittäjille asiantuntijana ja konsulttina 

Yhteistyömme käynnistyi loppuvuodesta 2022. Tavoitteeksi asetimme Suomen Yrittäjien jäsenmäärän kasvattamisen. Järjestössä on paljon eri liiketoimintoja, kuten jäsenhankintaa, uutispalvelua ja tapahtumien järjestämistä.  Pääasiallinen sopimuksemme koskee yleistä analytiikan tekemistä sekä näkyvyyden kehittämistä digikanavissa. Pidämme huolen siitä, että mittarit ovat kunnossa ja data on oikeaa. Toimimme myös konsultin roolissa. Olemme tehneet erilaisia selvityksiä liittyen datan analysointiin ja käyttäjäystävällisyyteen sekä antaneet ideoita verkkosivujen sisältöjen, toiminnallisuuksien sekä kävijäpolkujen kehittämiseen.  

– Olemme ohjeistaneet sisäisesti, että kaikki tiimit voivat hyödyntää Verkkoaseman osaamista. Esimerkiksi markkinointi- ja viestintätiimi hyötyvät siitä, että oppivat tunnistamaan mikä toimii ja mikä ei, Talvela sanoo. 

Suomen Yrittäjillä on verkkosivuanalytiikan raportointiin käytössä Googlen Looker Studio. Se mahdollistaa tietojen yhdistämisen eri lähteistä, sekä helposti jaettavien raporttien tekemisen. Raportit helpottavat dataan perustuvien päätösten tekemistä. Google Analyticsin vaihtuminen UA:sta GA4:ään ohjaa entistä enemmän käyttämään Looker Studiota lukujen analysointiin.

Asiakkaan toiveesta pidimme heille myös koulutuksen GA4:n käytöstä. Koulutuksen ansiosta uusi tuote on nyt helpompi ottaa aktiivikäyttöön ja siitä saadaan aidosti hyötyä.  

– Verkkiksen analytiikka-asiantuntijamme Jani on harvinaisen osaava kaveri. Hän osaa kertoa monimutkaiset asiat maanläheisesti ja ymmärrettävästi. Nostan myös hattua siitä, että hän myöntää auliisti, ellei vielä tiedä jotain. Hän ottaa selvää puolestamme ja kertoo sen sitten meille niin, että myös muut kuin it-ihmiset ymmärtävät.  

  

Looker Studion avulla voidaan yhdistää useita tietolähteitä ja esittää data helposti luettavassa muodossa.

Olemme ohjeistaneet sisäisesti, että kaikki tiimit voivat hyödyntää Verkkoaseman osaamista.

Kehityspäällikkö Arttu Talvela, Suomen Yrittäjät 

Kokonainen osaajatiimi Suomen Yrittäjien käyttöön 

Yhteistyömme tapahtuu hybridimallilla, eli kerran viikossa tapaamme tiimin kesken TEAMSin välityksellä ja vähintään kvartaaleittain kasvokkain Pasilassa. Verkkoasemalta Suomen Yrittäjien tiimissä ovat mukana tällä hetkellä Riikka kasvupäällikkönä, Venla varakasvupäällikkönä, Jani analytiikka-asiantuntijana, Tuomas digisuunnittelijana, Jaakko kehitystiimissä sekä Mikko sisällöntuotannossa. Lisäksi konsultoimme tarvittaessa muita asiantuntijoita teknisestä sekä jakelutiimistämme. Suomen Yrittäjien puolelta yhteistyöhön osallistuu Arttu Talvelan lisäksi viestintäkoordinaattori Johanna Mäntykoski sekä tietohallintojohtaja Janne Pärnänen

– Meillä on ollut onni saada koottua ympärillemme tiimi, jonka kesken asiat hoituvat hyvässä hengessä. Voimme kysyä matalalla kynnyksellä ja saamme vastauksen nopeasti. Myös palavereihin on aina mukava tulla. Siellä ei ole pelkkää asiapohjaista pönöttämistä, vaan meillä on keskenämme hyvä ja tekevä fiilis. Voisi jopa sanoa, että Verkkiksen tiimi on integroitunut sujuvasti omaan työporukkaamme, Talvela sanoo. 

Kuva Teams-palaverista, jossa Verkkoasema käy läpi analytiikkaan liittyviä yhteistyökuvioita Suomen Yrittäjien kanssa.
Viikoittaiset palaverit sujuvat jouhevasti Teamsin välityksellä.

Voisi jopa sanoa, että Verkkiksen tiimi on integroitunut sujuvasti omaan työporukkaamme.

Kehityspäällikkö Arttu Talvela, Suomen Yrittäjät 

 

Yhteistyö hyödyttää koko Suomen Yrittäjien organisaatiota

Tähänastiseen yhteistyöhön Suomen Yrittäjissä ollaan tyytyväisiä. Kiittävää palautetta on tullut niin verkkopalvelu- kuin markkinointiosastoilta.  

– On mahtavaa, että tietoisuus näistä asioista on nyt lisääntynyt meillä myös it-tiimin ulkopuolella. Voisi sanoa, että analytiikan ymmärrys on lähtenyt kantamaan ja ohjaamaan toimintaamme, Talvela sanoo. 

Jatkossa hän toivoo, että myös Suomen Yrittäjien hakukoneoptimoinnin tekeminen ja mittaus saadaan kuntoon yhteistyömme avulla.  

 

Suomen Yrittäjät

  • Suomen Yrittäjät on jäsenmäärältään Suomen suurin ja jäsenyritysten työllistävällä vaikutuksella mitattuna toiseksi suurin elinkeinoelämän järjestö.
  • Jäsenenä on 115 000 yritystä, joista työnantajana toimii 50 000.
  • Suomen alle 90 000 työnantajayrityksestä lähes 60 prosenttia kuuluu Suomen Yrittäjiin.

Haluaisitko sinäkin markkinoinniN TOIMENPITEISTÄ vetoapua KASVUUN?

Varaa juttuhetki toimitusjohtajamme Tiinan kanssa!

Verkkoaseman toimitusjohtaja Tiina Räisänen

Vastaavia toteutuksia