Erlatek Oy – Verkkosivuille tuoterekisteri ja optimointia

Erlatek Oy on vuonna 1991 perustettu yritys, jonka kotipaikka on Hyvinkää. Erlatek tuo maahan, suunnittelee, valmistaa ja myy laadukkaita nostoapuvälineitä ja tarjoaa nostoapuvälineiden kunnossapitopalveluita sekä turvalliseen nostamiseen liittyvää käyttökoulutusta. Teräsköydet ja niihin liittyvät komponentit sulautuivat kiinteäksi osaksi uutta Erlatekia, kun tytäryhtiö VM-Vaijeri Oy fuusioitiin Erlatek-brändin.

Liiketoiminta muuttui ja niin täytyi verkkosivujenkin

Vuosittain n. 4,6 miljoonaa euroa vaihtavan yrityksen verkkosivusto oli jäänyt kehityksessä jälkeen ja uuden liiketoiminta-alueen sulauttaminen samaan yhtiöön loi uusia tarpeita verkkosivu-udistukselle. Uudistuksen keskiössä oli sivujen selkeyttäminen, olemassa olevan markkinointimateriaalin hyödyntämisen uudella sivustolla sekä hakukonelöydettävyyden kehittäminen ja digitaalisen markkinoinnin hyödyntäminen myynnin tukena. Tärkeää oli myös nostaa esille Erlatekin omistavat yhtiöt ja alan huippulaatua edustavat brändit RUD ja SpanSet.

Verkkoaseman asiantuntijoiden kanssa oli helppo kommunikoida. Keskustelut etenivät nopeasti oikeaan suuntaan ja työstä saatu tarjous oli selkeä ja ilman ICT-projekteille valitettavan tuttuja piilokuluja.

Miika Lundin, tuoteryhmäpäällikkö, Erlatek Oy

Tuoterekisteri helpottaa ylläpitoa

Sivustouudistuksessa päätettiin ottaa haltuun Erlatekin laaja tuotevalikoima ja rakentaa valmiuksia jo ennakkoon myös mahdolliselle verkkokaupparatkaisulle. Käytännössä tämä tarkoitti kattavan tuoterekisterin rakentamista verkkosivuston taustalle. Tuoterekisteri helpottaa myös sivuston ylläpitoa ja selkeyttää sivuston rakennetta. Lisäksi hakukonelöydettävyyden säilyttäminen läpi verkkosivustouudistuksen ja laajentaminen hakukoneoptimoinnilla olivat keskeisessä roolissa projektin toteuttamisessa.

Verkkoasema toteutti sivuston teknisesti, rakensi sivuston taustalla toimivan tuoterekisterin ja auttoi asiakasta sisällönsiirrossa vanhalta sivustolta ja tuotekatalogeista uuteen sivustoon. Sivuston alustaksi valittiin Verkkoaseman oma teknologia tietoturvan ja helppokäyttöisyyden vuoksi. Projektiin sisältyi toteutuksen läpi jatkunut hakukoneoptimointi, jonka tehtävänä oli säilyttää olemassa oleva hakukonelöydettävyys ja laajentaa sitä uusien tuoteryhmien myötä. Lisäksi käyttöön otetaan Google Ads -mainonta ja kattava analytiikan hallinta.

Verkkoaseman asiantuntijoiden kanssa oli helppo kommunikoida. Keskustelut etenivät nopeasti oikeaan suuntaan ja työstä saatu tarjous oli selkeä ja ilman ICT-projekteille valitettavan tuttuja piilokuluja. Ostaminen oli siis tehty helpoksi. Uudistunut ilme tukee hyvin jo useissa käytännön projekteissa todistettua asemaamme korkealaatuisten ja turvallisten nostoapuvälineiden toimittajana sekä monipuolisena ja joustavana asiantuntijakumppanina.

Miika Lundin
Tuoteryhmäpäällikkö, Erlatek Oy

Erlatek

Vastaavia toteutuksia