13.3.2019

Ensin on opittava kävelemään, ennen kuin voi juosta

Aurinkoista päivää juuri sinulle! Täällä kirjoittaa Miika, Verkkoaseman uusi digimarkkinoinnin trainee. Opiskelen parhaillaan Oulun yliopistossa markkinoinnin maisteriksi, joten traineen paikka digimarkkinoinnin parista oli minulle unelmien täyttymys. Aikaisempaa työkokemusta minulla ei vielä tältä alalta ole, minkä takia tavoitteenani on kehittää markkinoinnin osaamista mahdollisimman monipuolisesti. Hieman pidemmän aikavälin tavoitteeni on kasvaa digimarkkinoinnin timanttiseksi asiantuntijaksi. Siihen on vielä pitkä matka, koska ensin on niin sanotusti opeteltava kävelemään ennen kuin voi juosta.

Olen viihtynyt pirteässä verkkisjengissä oikein hyvin, sillä vastaanotto on ollut mitä mahtavin. Vaikka aloitin työt vasta pari viikkoa sitten, olen jo näinkin lyhyessä ajassa päässyt tekemään monipuolisesti digimarkkinointiin liittyviä tehtäviä some-päivityksistä digianalyysien toteuttamiseen. Olen myös päässyt nauttimaan informatiivisista ja hyödyllisistä tapahtumista, kuten Digital Oulusta ja Markkinoijien Superpäivistä.

Ensimmäisten viikkojen aikana on luonnollisesti tullut paljon uutta asiaa opeteltavaksi, mutta onneksi työskentely leppoisten ja ammattitaitoisten ihmisten ympäröimänä on helpottanut uusien asioiden oppimista. Tähän mennessä työ on ollut erittäin innostavaa, opettavaista ja mukaansatempaavaa. Uppoutuessani digimarkkinoinnin ihmeelliseen maailmaan, uusiin järjestelmiin ja työkaluihin, työpäivät ovat menneet kuin siivillä. Minulla on hyvä fiilis tulevasta, koska Verkkiksellä pääsen seuraamaan digimarkkinointia ja sen kehitystä huikealta näköalapaikalta. Nyt onkin loistava tilaisuus päästä syventämään suhteellisen teoriapainotteiseksi jäänyttä osaamistani ihan käytännön tasolla.

Opintojen ja työnteon lisäksi päiväni kuluvat erilaisten harrastusten parissa. Olen pelannut jääkiekkoa pienestä pitäen ja tällä hetkellä pelaan Oulun Yliopiston Urheiluseurassa miesten 3 divaria. Vapaa-ajallani tykkään käydä myös kuntosalilla, liikkua luonnossa koiramme kanssa sekä pelata kaikenlaisia pallopelejä. Etenkin kesällä minut kuulee ”FORE!” -huudoista ja löytää hiekkabunkkereista. Urheilu on siitä mahtavaa ajanvietettä, että samalla kun oma kunto pysyy yllä, saa myös viettämään aikaa ystävien kanssa.

Vuosi 2019 tuo hyvällä tavalla haastetta elämääni. Työt Verkkiksellä, maisteriopinnot yliopistossa sekä gradun aloittaminen syksyllä pitävät miehen kiireisenä. Haasteista huolimatta odotan innolla tulevaisuuden tuomia haasteita. Uudet haasteet kuuluvat elämään, ilman niitä jämähtäisimme omalle mukavuusalueellemme ja jatkaisimme turvallista tarpomista, vaikka potentiaalimme voisi riittää vaikka mihin. Olen kuullut sanottavan, että isoimmat kehitysaskeleet otetaan epämukavuusalueella. Jätämme kuitenkin paljon asioita tekemättä, koska mielemme ja ajatuksemme yrittävät rajoittaa tekemisiämme. Emme muka pysty, uskalla tai kehtaa tehdä uusia ja haastavalta tuntuvia asioita. Bullshit! Jos ei yritä, ei voi onnistua. Maailma kuuluu kehtaajille!

Tilaa blogit

Nimi: Miika Kokko
Rooli Verkkoasemalla: Digimarkkinoinnin trainee
Verkkoasemalla: Helmikuusta 2019
LinkedIn: www.linkedin.com/in/kokkomiika
Harrastukset: Jääkiekko, kuntosali, golf, sulkapallo, lenkkeily, musiikki, elokuvat, lukeminen ja PS4
Lempiruoka: Sushi
Motto: Maailma kuuluu kehtaajille!

Analytiikka asiakaskokemus b2b b2b-myynti b2b markkinointi CRM digitaalinen markkinointi digitalisaatio DO2018 hakukonemainonta hakukoneoptimointi henkilöstö henksublogi ihandiginä integraatio Intranet Intrexx kaupallinen ehdotus Laskeutumissivu marketing it markkinoinnin automaatio markkinointi markkinointistrategia markkinointiteknologia myynti northern glow Ohjelmistot palvelut rekrymarkkinointi salesvation sisällöntuotanto sisältömarkkinointi somestrategia Sosiaalinen media Sähköinen liiketoiminta Testaus Tietoturva tulevaisuus uutiskirje verkkokauppa verkkosivut videotuotanto WooCommerce Wordpress Yrittäjyys