15.6.2022

GA4 korvaa pian Universal Analyticsin eli UA:n

Jos käytössänne on Google Analytics -analytiikkatyökalu, uusi GA4-versio kannattaa ottaa käyttöön viimeistään tänä kesänä, eli 1.7.2022.

Miksi tämä on tärkeää?

Verkkosivuliikenteen analysointiin käytetty Google Analyticsin Universal Analytics eli UA on poistumassa käytöstä 1.7.2023. Rinnalla on voinut jo jonkin aikaa käyttää uudempaa GA4-versiota, mutta koska nämä kaksi mittaavat asioita hieman eri tavalla, tietojen vertailu keskenään on ollut hankalaa. Tämän vuoksi moni on viivytellyt GA4:n käyttöönottoa. 

On kuitenkin tärkeää huomata, ettei UA enää kerää uutta dataa 1.7.2023 alkaen, eikä historiadataa ole mahdollista siirtää UA:sta uuteen versioon. GA4:ssä data on käytössä ainoastaan käyttöönottohetkestä eteenpäin.

Verkkoliikenteen lukuja verrataan tyypillisesti esimerkiksi edelliseen kuukauteen tai edellisen vuoden vastaavaan ajanjaksoon. Jos otat uuden version käyttöön esimerkiksi tuolloin 1.7.2023, et pysty vertaamaan tuloksia aiempiin, koska dataa ei ole.  

Jotta vertailu olisi mahdollista myös jatkossa, GA4 täytyy siis ottaa käyttöön vähintään vuotta aiemmin, eli ennen 1.7.2022. 

GA4 ei ole vielä täysin valmis ja sen käytön opettelu voi tuntua työläältä. GA4:n käyttö rinnakkain UA:n kanssa antaa kuitenkin aikaa kehittää seurantaa niin, että olet valmiina, kun lopullinen siirtymä tapahtuu. 

Tilaa blogit

Jos uuden analytiikkatyökalun opetteleminen muun työn ohessa tuntuu työläältä, anna meidän auttaa!

Tuomaksen analytiikkatiimi on hyvin kartalla Google Analyticsin tulevista muutoksista ja voi jeesiä teitäkin GA4:n käyttöönotossa.

Varaa tästä aika Tuomaksen kalenteriin

 

Analytiikka asiakaskokemus b2b b2b-myynti b2b markkinointi CRM digitaalinen markkinointi digitalisaatio DO2018 hakukonemainonta hakukoneoptimointi henkilöstö henksublogi ihandiginä integraatio Intranet Intrexx kaupallinen ehdotus Laskeutumissivu marketing it markkinoinnin automaatio markkinointi markkinointistrategia markkinointiteknologia myynti northern glow Ohjelmistot palvelut rekrymarkkinointi salesvation sisällöntuotanto sisältömarkkinointi somestrategia Sosiaalinen media Sähköinen liiketoiminta Testaus Tietoturva tulevaisuus uutiskirje verkkokauppa verkkosivut videotuotanto WooCommerce Wordpress Yrittäjyys