Verkkosivusto liiketoiminnan tukena

verkkosivusto on keskeinen osa yrityksen strategiaa

Laadukkaasti toteutettu verkkosivusto tukee yrityksesi liiketoimintaa ja elää yrityksesi mukana. Se kokoaa yrityksesi palvelut yhteen, korostaa asiantuntijuutta ja auttaa erottumaan kilpailijoista. Yrityksesi tavoitteista riippuen verkkosivusto voi sisältää erilaisia elementtejä, kuten verkkokaupan, tuotetiedonhallinnan tai esimerkiksi alustan koulutusten järjestämiseen.

Hyvä verkkosivusto:

 • on käyttäjäystävällinen ja helposti ylläpidettävä
 • tarjoaa laadukasta sisältöä, joka vastaa asiakkaidenne tarpeita
 • voi sisältää erilaisia toiminnallisuuksia, kuten hakutoiminnon tai interaktiivisia elementtejä, jotka tekevät käyttäjäkokemuksesta miellyttävän ja sujuvan
 • löytyy hyvin hakukoneista
 • on tietoturvallinen
 • kehittyy liiketoiminnan mukana.

Verkkosivustoa ei pitäisi ajatella kertaprojektina, vaan se kannattaa suunnitella niin, että sivusto on muokattavissa myös tarpeiden muuttuessa. Parhaassa tapauksessa verkkosivusto voi ajan saatossa muovautua monipuolisesti palvelevaksi verkkopalvelukokonaisuudeksi.

Verkkosivuston kaksi tärkeää e:tä

Jos aiempi verkkosivustosi on toteutettu kertaluontoisena projektina, tulet yllättymään siitä, miten Verkkoasemalla suhtaudutaan verkkosivustoihin. Me uskomme verkkosivustoissa kahteen eehen: elinkaareen sekä evoluution.

Verkkosivuston elinkaari

Strategian mukaisesti rakennettu verkkosivusto kestää aikaa ja kehittyy liiketoiminnan mukana. Verkkosivuston elinkaari on noin 5–6 vuotta ja tuohon aikaan sisältyy erilaisia vaiheita uuden sivuston julkaisusta ensimmäiseen ja toiseen kehityskierrokseen. Sivuston täytyy taipua arjen markkinointiin (sisällöntuotantoon, hakukoneoptimointiin ja erilaisiin WP-päivityksiin), sivuston sisällön ja rakenteen kehittämiseen analytiikan pohjalta, kuvien päivitykseen, uusien elementtien lisäämiseen liiketoiminnan muuttuessa ja esimerkiksi avainsanojen päivittämiseen. Uuden verkkosivuston aika koittaa parhaassa tapauksessa vasta siinä vaiheessa, kun uusi teknologia tarjoaa nopeamman ja laadukkaamman kehitystyön.  

Verkkosivuston evoluutio

Verkkosivusto on markkinointinne kotipesä, asiakkaidenne palvelukananava ja työkalunne liidien keräämiseen. Erilaiset integraatiot verkkosivustolle voivat tehostaa tekemistänne ja vähentää virheitä. Verkkopalveluksi verkkosivuston voi ajatella kehittyvän siinä vaiheessa, kun asiakkaasi ja työntekijäsi pystyvät hyödyntämään sivustoa laajemminkin kuin pelkästään tiedon etsimiseen ja esimerkiksi esitteen lataamiseen. Laaja, asiakasta monin tavoin palveleva verkkopalvelukokonaisuus voi sisältää esimerkiksi erilaisia yhteydenottokanavia, interaktiivista myyntimateriaalia, verkkokurssialustan tai verkkokaupan maksu- ja asiakaspalvelumahdollisuuksineen.

Entä tuskailevatko myyjäsi jatkuvasti sitä, että tuotetiedot ovat hajallaan? Eivätkö varastosaldot pysy ajan tasalla? Tarvitsevatko myyjät helposti ladattavia myyntimateriaaleja asiakastapaamistensa tueksi? Aivan, hyvin suunniteltu ja toteutettu verkkopalvelu taipuu myös työtä jouhevoittavaksi myynnin tueksi.

.

Laitetaanko sinunkin verkkosivustosi tuottamaan ja palvelemaan asiakkaitasi ja työntekijöitäsi sekä yrityksesi strategiaa?

Mistä verkkosivuston suunnittelussa kannattaa lähteä liikkeelle?

Kotisivu, nettisivu, verkkosivu – rakkaalla lapsella on monta nimeä. Sivuston vakuuttavuus joka tapauksessa ulosmittaa sivustolle ja markkinointiin tehdyt satsaukset – joko hyvin tai vähemmän hyvin. Verkkosivuston rakenteen ja myös yksittäisen sivun pitäisi palvella tarkoitusta teknisesti ja sisällöllisesti. Hyvin tehty verkkosivusto ohjaa vierailijaa kohti tavoitettaan haluttua kävijäpolkua pitkin.

Tyypillisesti verkkosivuprojektiin syöksytään ilman pohjatietoja tai perusteluita siitä, mikä on asiakkaasi näkökulmasta lähtökohtaisesti pielessä. Analysoi vanha sivustosi huolella, keskity verkkosivustouudistuksessa niihin asioihin, jotka vaativat parannusta ja pidä kiinni toimivista osista.

Kun sekä liiketoiminnan strategia että yrityksen ja asiakkaan tarpeet ovat pohjana verkkosivuston suunnittelulle, kaikki on konepellin alla kohdallaan. Toimintatapa ja palvelukuvaukset ovat viestittynä niin että ne erottuvat ja lopputuloksena on toimivat, liiketoimintaa eteenpäin vievät ja aikaa kestävät verkkosivut.

Alihankintabrändin kehittäminen on haastavaa ja Verkkoasema osasi hyvin tunnistaa tarpeemme.

Regi Raportti – Vuoden Toimisto 2023-tutkimustulokset

Palvelumme

WebBOOST-logo

Tarpeidesi mukaan kehittyvät verkkosivut

WebDEV-logo

Kun tavoitteenasi on palvelevat verkkosivut

WebSUPPORT-logo

Hyvällä ylläpidolla pidempi elinkaari verkkosivuille

Tapamme toimia

Verkkosivuprojektimme rakentuvat neljässä vaiheessa, joiden rinnalla edistämme sisällönsuunnittelua ja -tuotantoa. Määrittelemme ja suunnittelemme verkkosivuston, teemme sille visuaalisen suunnitelman, ja lopulta koodaamme visuaalisen suunitelman ja rautalangat varsinaiseksi aikaa kestäväksi verkkosivustoksi. Käyttöönoton ja julkaisun jälkeen siirrämme verkkosivuston tekniseen ylläpitoon.

Tarjoamme myös kuukausimaksullista jatkuvaan seurantaan, analysointiin ja kehittämiseen suunniteltua WebBOOST-palvelua.

Poikkeuksellisen hyvää (aloitteellisuus). Tätä me olemme kaivanneet.

Regi Raportti – Vuoden Toimisto 2023-tutkimustulokset

Verkkosivuston suunnittelu ja konseptointi

Suunnittelu ja konseptointi on helpoin ja kustannustehokkain vaihe miettiä sivuston toiminnot ja sisältötyypit kuntoon. Kickoffin ja workshopien aikana keräämme tarvittavan tiedon, jotta voimme määritellä verkkopalvelu ja sen osaset. Määrittelyn jälkeen suunnittelemme rakenteen ja navigaation, jotka ovat lähtökohta sivuston käyttöliittymäsuunnittelulle. Lopuksi suunnittelemme interaktiiviset klikkailtavat rautalangat eli käyttöliittymän, jonka pohjalta voimme tehdä visuaalisen suunnitelman.

Punapartainen mies hymyilee

Verkkosivut toimivat hyvin ja päivittyvät tasaiseen tahtiin.

Regi Raportti – Vuoden Toimisto 2023-tutkimustulokset

verkkosivuston Visuaalinen suunnittelu

Kun käyttöliittymäsuunnittelu on hyväksytty, aloitamme visuaalisen suunnittelun. Verkkosivuston visuaalisella ilmeellä on suuri merkitys siihen, minkälaisen asiakaskokemuksen sivusto antaa. Tarvittaessa autamme myös koko yritysilmeen uudistuksen kanssa, mikäli suunnittelutarve on verkkosivustoa laajempi.


Verkkosivuston tekninen toteutus

Hakukoneet arvottavat algoritmeissaan sivustoja pitkälti teknisten ominaisuuksien perusteella. Verkkosivuston ja sen sivujen pitää latautua nopeasti ja nykimättä myös hitaammissa verkoissa pärjätäkseen kilpailussa hakukonenäkyvyydestä. Rakennamme verkkosivuston asiakkaan tarpeiden mukaan hyödyntäen kehittämäämme pohjateemaa, johon on leivottu sisään toimiviksi toteamiamme teknisiä ratkaisuja, malleja ja ominaisuuksia.

Tarvittavat palaset löytyvät valmiina editorista, jolloin monipuolisten brändinmukaisten sivujen rakentaminen on nopeaa ja suoraviivaista.

Verkkosivuston ylläpito

Ilman aktiivista ylläpitoa verkkosivusto vanhenee nopeasti niin tekniikan kuin sisällönkin osalta. Mikäli verkkosivustosta ei huolehdita, joudutaan kokonaisiin uudistusprojekteihin aivan liian usein. Tällöin kustannukset nousevat huomattavasti korkeammiksi kuin, mitä ylläpitoon käytettyyn aikaan olisi mennyt.

Tutustu tästä verkkosivujen ylläpitoon liittyviin palveluihimme:

Mies istuu tietokonepöydän ääressä kuulokkeet päässä ja tutkii kahdella näytöllä näkyvää koodieditoria

Verkkosivuston teknologiat

Jo verkkosivuprojektin alussa täytyy miettiä, mille asustalle verkkosivusto rakennetaan, ja mitä ominaisuuksia ja integraatioita siihen tarvitsee kytkeä päälle. Toteutamme verkkosivustoja pääasiassa WordPressillä, joka on maailman suosituin verkkosivuston sisällönhallintajärjestelmä, mutta kauttamme saa myös HubSpot-sivustoja.

Rubiikin kuutio kahden kirjan päällä, taustalla kannettava tietokone. Alin kirja on Hakkerin käsikirja - Maksimoi verkkotietoturva - Torju hakkerit

(Verkkoasemalle on) tehty tosissaan töitä saadaksemme hieman erikoisemmat järjestelmät soveltumaan ja integroitumaan toisiinsa.

Regi Raportti – Vuoden Toimisto 2023-tutkimustulokset

Toteuttamiamme verkkosivustoja

Miksi Verkkoasema

Menestyksekäs verkkosivu-uudistus on tekijöidensä summa:

 • asiakasymmärryksen
 • informaatioarkkitehtuurin
 • visuaalisen suunnittelun
 • teknisen tuotannon ja
 • testauksen.

Lisäksi verkkosivu-uudistus vaatii onnistuakseen runsaasti:

 • sisällöntuotantoa
 • markkinointia.

Verkkoasemalta saat tämän kaiken.

SELVITÄ, KUINKA PALJON BOOSTIA SIVUSTOSI TARVITSEE

Varaa juttuhetki teknisen tuotannon vetäjämme Joni Norringin kanssa!

Joni Norring