Verkkosivujen tekninen toteutus

Nopeasti ja nykimättä

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, mutta lopulta pellin alla ruksuttava moottori ratkaisee, miten sivusto hyrrää käyttäjien selaimissa. Hakukoneet arvottavat algoritmeissaan sivustoja pitkälti teknisten ominaisuuksien – käytännössä teknisen toteutuksen – perusteella. Kuvilla, teksteillä ja kuvauksilla on iso merkitys hakukonenäkyvyydessä, mutta tekniset ratkaisut vaikuttavat sijoitukseen yhä enemmän. Verkkopalvelun ja sen sivujen pitää latautua nopeasti ja nykimättä myös hitaammissa verkoissa pärjätäkseen kilpailussa. Ripeästi suoritettava koodi on avainasemassa optimoidun palvelintilan lisäksi siinä, että verkkosivustosta pitävät sekä loppukäyttäjät että hakukoneet.

WordPress

Rakennamme verkkosivut asiakkaan tarpeiden mukaan. Koodaamme oman teeman jokaiselle verkkosivustolle. Tarvittaessa koodaamme sivustoille myös lisäosia eli plugareita, joilla saadaan sivustolle lisäominaisuuksia tai helpotettua ylläpitoa.

Teema sisältää verkkosivujen ulkoasun, jolloin sivujen päivittäjät voivat keskittyä sisällön ylläpitoon ja kehittämiseen. Emme käytä page builder -lisäosia, vaan rakennamme verkkosivut hyödyntäen WordPressin omaa Gutenberg-lohkoeditoria. Teeman myötä tarvittavat palaset löytyvät valmiina editorista, jolloin monipuolisten brändinmukaisten sivujen rakentaminen on nopeaa ja suoraviivaista.

WordPressin logo

Pohjateema

Olemme vuosien aikana kehittäneet omaa pohjateemaa Cornerstonea, jonka päälle koodaamme asiakasprojektien teemat. Pohjateemassa ei ole mukana niinkään ulkoasullisia ominaisuuksia, vaan hyväksi todettuja teknisiä ratkaisuja, malleja ja ominaisuuksia, jotka eivät kuulu perus-WordPress-asennukseen. Cornerstone on jatkuvan kehityksen alla.

Kun projekteissa on yhteinen lähtökohta, voi kuka tahansa koodarimme ottaa projektin kuin projektin työpöydälleen ja tehdä siihen tarvittavia muutoksia ja jatkokehitystä nopeallakin aikataululla ilman pitkää perehtymistä. Hyväksi kehitetty pohja myös tarkoittaa sitä, että uusissa projekteissa on mukana kopallinen ”teknisiä herkkuja” ja vähintään hyvä lähtötaso. Kun pohjateeman päälle koodataan asiakaskohtaiset ominaisuudet ja visuaalisuus, lopputulos on brändikohtainen, kestävä ja vakaa.

Kannettava tietokone pöydällä, näytllä koodieditorissa koodia

Testaus ja iterointi

Ennen julkaisua verkkosivut testataan sekä manuaalisesti että automatisoidusti. Manuaalinen testaus tehdään työpöytäselaimilla ja mobiililaitteilla. Varmistamme, että sivusto toimii teknisesti ja käyttäjän näkökulmasta suunniteltuun tapaan, ja tarkistamme, että toteutus vastaa rautalankoja ja visuaalista suunnitelmaa.

Automatisoidulla testauksella löydetään muun muassa rikkinäiset linkit ja tarkistetaan, että verkkosivusto latautuu ongelmitta ja optimoidusti ja vastaa esimerkiksi saavutettavuuden osalta tavoitetasoa. Heti julkaisun jälkeen ajamme sivustolle vielä laajemmat automatisoidut testit, joista saadaan laajempi raportti sisältöön, hakukonenäkyvyyteen ja saavutettavuuteen liittyen.

Testausraporttien perusteella sivustolle tehdään tarvittavat muutokset sekä teknisesti että sisällöllisesti.

Mies ja nainen istuvat sohvalla ja hymyilevät katsoessaan tietokonetta

SELVITÄ, KUINKA PALJON BOOSTIA SIVUSTOSI TARVITSEE

Varaa juttuhetki teknisen tuotannon vetäjämme Joni Norringin kanssa!

Joni Norring

Palvelevat verkkosivut

Kun liiketoiminnan strategia ja yrityksen ja asiakkaan tarpeet ovat pohjana sivuston suunnittelulle, konepellin alla kaikki on kohdallaan, ja toimintatapa ja palvelukuvaukset ovat erottuvasti viestittynä, lopputuloksena on toimivat, liiketoimintaa eteenpäin vievät ja aikaa kestävät verkkosivut.