Mistä verkkosivujen suunnittelussa kannattaa lähteä liikkeelle?

Kotisivu, nettisivu, verkkosivu – rakkaalla lapsella on monta nimeä. Sivuston vakuuttavuus joka tapauksessa ulosmittaa sivustolle ja markkinointiin tehdyt satsaukset – joko hyvin tai vähemmän hyvin. Verkkosivuston rakenteen ja myös yksittäisen sivun pitäisi palvella tarkoitusta teknisesti ja sisällöllisesti. Hyvin tehdyt verkkosivut ohjaavat vierailijaa kohti tavoitettaan haluttua kävijäpolkua pitkin.

Tyypillisesti verkkosivuprojektiin syöksytään ilman pohjatietoja tai perusteluita siitä, mikä on asiakkaasi näkökulmasta lähtökohtaisesti pielessä. Analysoi vanha sivustosi huolella, keskity verkkosivustouudistuksessa niihin asioihin, jotka vaativat parannusta ja pidä kiinni toimivista osista.

Kun sekä liiketoiminnan strategia että yrityksen ja asiakkaan tarpeet ovat pohjana verkkosivuston suunnittelulle, kaikki on konepellin alla kohdallaan. Toimintatapa ja palvelukuvaukset ovat viestittynä niin että ne erottuvat ja lopputuloksena on toimivat, liiketoimintaa eteenpäin vievät ja aikaa kestävät verkkosivut.

Alihankintabrändin kehittäminen on haastavaa ja Verkkoasema osasi hyvin tunnistaa tarpeemme.

Regi Raportti – Vuoden Toimisto 2023-tutkimustulokset

Tapamme toimia

Verkkosivuprojektimme rakentuvat neljässä vaiheessa, joiden rinnalla edistämme sisällönsuunnittelua ja -tuotantoa. Määrittelemme ja suunnittelemme verkkosivut, teemme niille visuaalisen suunnitelman, ja lopulta koodaamme visuaalisen suunitelman ja rautalangat varsinaiseksi aikaa kestäväksi verkkosivustoksi. Käyttöönoton ja julkaisun jälkeen siirrämme verkkosivut tekniseen ylläpitoon.

Tarjoamme myös kuukausimaksullista jatkuvaan seurantaan, analysointiin ja kehittämiseen suunniteltua WebBOOST-palvelua.

Poikkeuksellisen hyvää (aloitteellisuus). Tätä me olemme kaivanneet.

Regi Raportti – Vuoden Toimisto 2023-tutkimustulokset

Verkkosivujen suunnittelu ja konseptointi

Suunnittelu ja konseptointi on helpoin ja kustannustehokkain vaihe miettiä sivuston toiminnot ja sisältötyypit kuntoon. Kickoffin ja workshopien aikana keräämme tarvittavan tiedon, jotta voimme määritellä verkkopalvelu ja sen osaset. Määrittelyn jälkeen suunnittelemme rakenteen ja navigaation, jotka ovat lähtökohta sivuston käyttöliittymäsuunnittelulle. Lopuksi suunnittelemme interaktiiviset klikkailtavat rautalangat eli käyttöliittymän, jonka pohjalta voimme tehdä visuaalisen suunnitelman.

Punapartainen mies hymyilee

Verkkosivut toimivat hyvin ja päivittyvät tasaiseen tahtiin.

Regi Raportti – Vuoden Toimisto 2023-tutkimustulokset

verkkosivujen Visuaalinen suunnittelu

Kun käyttöliittymäsuunnittelu on hyväksytty, aloitamme visuaalisen suunnittelun. Verkkosivuston visuaalisella ilmeellä on suuri merkitys siihen, minkälaisen asiakaskokemuksen sivusto antaa. Tarvittaessa autamme myös koko yritysilmeen uudistuksen kanssa, mikäli suunnittelutarve on verkkosivustoa laajempi.


Verkkosivujen tekninen toteutus

Hakukoneet arvottavat algoritmeissaan sivustoja pitkälti teknisten ominaisuuksien perusteella. Verkkopalvelun ja sen sivujen pitää latautua nopeasti ja nykimättä myös hitaammissa verkoissa pärjätäkseen kilpailussa hakukonenäkyvyydestä. Rakennamme verkkosivut asiakkaan tarpeiden mukaan hyödyntäen kehittämäämme pohjateemaa, johon on leivottu sisään toimiviksi toteamiamme teknisiä ratkaisuja, malleja ja ominaisuuksia.

Tarvittavat palaset löytyvät valmiina editorista, jolloin monipuolisten brändinmukaisten sivujen rakentaminen on nopeaa ja suoraviivaista.

Verkkosivujen ylläpito

Ilman aktiivista ylläpitoa verkkosivut vanhentuvat nopeasti niin tekniikan kuin sisällönkin osalta. Mikäli verkkosivuista ei huolehdita, joudutaan kokonaisiin uudistusprojekteihin aivan liian usein. Tällöin kustannukset nousevat huomattavasti korkeammiksi kuin, mitä ylläpitoon käytettyyn aikaan olisi mennyt.

Tutustu tästä verkkosivujen ylläpitoon liittyviin palveluihimme:

Mies istuu tietokonepöydän ääressä kuulokkeet päässä ja tutkii kahdella näytöllä näkyvää koodieditoria

Verkkosivujen teknologiat

Jo verkkosivuprojektin alussa täytyy miettiä, mille asustalle verkkosivut rakennetaan, ja mitä ominaisuuksia ja integraatioita siihen tarvitsee kytkeä päälle. Toteutamme verkkosivuja pääasiassa WordPressillä, joka on maailman suosituin verkkosivujen sisällönhallintajärjestelmä, mutta kauttamme saa myös HubSpot-sivustoja.

Rubiikin kuutio kahden kirjan päällä, taustalla kannettava tietokone. Alin kirja on Hakkerin käsikirja - Maksimoi verkkotietoturva - Torju hakkerit

(Verkkoasemalle on) tehty tosissaan töitä saadaksemme hieman erikoisemmat järjestelmät soveltumaan ja integroitumaan toisiinsa.

Regi Raportti – Vuoden Toimisto 2023-tutkimustulokset

Toteuttamiamme verkkopalveluita

Palvelumme

WebBOOST-logo

Tarpeidesi mukaan kehittyvät verkkosivut

WebDEV-logo

Kun tavoitteenasi on palvelevat verkkosivut

WebSUPPORT-logo

Hyvällä ylläpidolla pidempi elinkaari verkkosivuille

Miksi Verkkoasema

Menestyksekäs verkkosivu-uudistus on tekijöidensä summa:

  • asiakasymmärryksen
  • informaatioarkkitehtuurin
  • visuaalisen suunnittelun
  • teknisen tuotannon ja
  • testauksen.

Lisäksi verkkosivu-uudistus vaatii onnistuakseen runsaasti:

  • sisällöntuotantoa
  • markkinointia.

Verkkoasemalta saat tämän kaiken.

SELVITÄ, KUINKA PALJON BOOSTIA SIVUSTOSI TARVITSEE

Varaa juttuhetki teknisen tuotannon vetäjämme Joni Norringin kanssa!

Joni Norring