13.12.2019

#verkkisläiset – tarinoita ruudun takaa: Jyrki

Duunissa Verkkoasemalla

Kuka olet? Kuvaile itseäsi lyhyesti..

Suvussamme on tähän asti eletty pitkään, joten 45 vuotias on vasta lähestymässä keski-ikää, onhan? Perheessä vaimo, lukioikäiset kaksoispojat ja koira. Työn ulkopuolella vie futis, metsästys ja kalastus.

Miten ja miksi päädyit Verkkikselle? Miksi hait juuri Verkkoasemalle töihin?

Pidempi versio…vuonna 1997 aloitin AMK:ssa ”opinnot” ja eräs kurssikaveri alkoi puhumaan firmasta, jonka he olivat perustaneet. Aloin hengailla siellä ja pikkuhiljaa tekemään mm. mikropönkkä- etc. hommia. Vuoden 1998 alusta sitten E. Tähtinen huoli minut ihan kirjallisella työsopimuksella hommaan mukaan ja hitusen myöhemmin osakkaaksi. Eka kuukausipalkka oli muuten 1049 markkaa.

Mitä kaikkea olet ehtinyt tehdä Verkkiksellä?

Ihan kaikkea mitä nyt vain yrityksen pyörittämiseen ja asiakastyöhön voikaan liittyä. Pallas-talon tsto:lla aikanaan vedettiin ja kytkettiin itse verkot. Myös toimistokalusteista hyllyt sekä pöydät tehtiin ”onsite”. Siivouksetkin hoidettu, paitsi vessat on hoitanut aina joku muu. Mutta pääasiassa työ on ollut koodausta, softasuunnittelua, projektipäälliköintiä sekä myyntiä. Ihanana extrana ollut atk-laitteista sekä servereistä huolehtiminen – tosin tämä homma uhkaa ajan (tai joidenkin mielestä ehkä osaamisen) puutteen vuoksi lähteä minulta.

Mikä on roolisi Verkkiksellä nyt?

Teknologiajohtajana vastaan meidän softa-puolen tekemisistä ja myynnistä sekä yleisesti koko yhtiön liiketoiminnan kehittämisestä yhdessä hallituksen ja johtoryhmän kanssa. Hallituksessa roolina on puheenjohtajan hommat.

Mitä kaikkea työnkuvaasi kuuluu? Mitä kaikkea pääset tekemään täällä?

Tänään olen…

  • Jutellut ja suunnitellut firman seuraavan parin vuoden strategiaa
  • Hoitanut parin asiakas-casen tulipaloa. Siis lähinnä sanonut oikeille asiantuntijoille, että muutatteko/korjaatteko tuota ja pitänyt yhteyttä asiakkaisiin
  • Sekaantunut (edelleen) parin serverin asetukseen
  • Korjasin yhden O365:n kalenterivian, jotta pikku-neukkari ei enää dissannut Tuomasta
  • Toimitin vastamelukuulokkeet Ekille herkkää kuuloaistiaan suojaamaan, kun Niko ja Iikka kuulemma koodaavat niin ”kovaa” välillä tuossa samassa huoneessa
  • Lähettänyt yhden sopimuksen ja soitellut toisen perään
  • Soittanut pari myyntipuhelua
  • Kutsunut asiakkaita Digital Oulu 2020 tapahtumaan
  • Kirjoittanut tätä juttua

Mitkä ovat työsi parhaat puolet?

Onhan tämä varsin monipuolista. Joka päivä on erilainen, jos niin haluan. Voin välistä jäädä vaikka kotiin tekemään hommia, jos haluan rauhassa saada jotain tehdä. Vaikkakin tykkään enemmän olla täällä porukan kanssa. Aika vapaasti saan päättää miten, milloin ja kuinka paljon hommia teen.

Mitkä kolme adjektiivia sinulla tulee ensimmäisenä mieleen Verkkiksestä/työstäsi?

Äh, en mää osaa tähän mitään yksittäisiä keksiä

Kerro joku hauska juttu mikä on tapahtunut työpaikalla

Tähän ei varmaan mitään ihan viihteellä tapahtuneita juttuja kannata kirjoitella… Eräs aamu siivousfirman siistijä tuli huoneeseeni ja alkoi pöydän alta moppailemaan. ”Mitä ihmettä täällä oikein on…” ja mopin mukana sieltä ilmestyi muutama ruskea pökäle. Onneksi siivoja oli myös koiraihmisiä ja totesi heti, että ”nyt jonkun fifi ei ole ehtinyt pihalle ajoissa”. Meillä kun noita toimistokoiria joskus käy, niin TJ:n biscohoffen rotua oleva puudeli oli jättänyt minulle terveiset.

Millaista verkkiksellä on olla töissä? Mikä Verkkiksessä/työssäsi on parasta?

Älyttämän mukava tulla töihin – edelleen. Varmaan johtuu mukavista työkavereista ja asiakkaista. Työ on mukavaa ja samaan aikaan riittävän haastavaa

Jos voisit olla päivän kuka tahansa, kuka olisit?

Lohiloordi Sösselström

Oma asiantuntijuus

Mitä töitä olet tehnyt ennen Verkkistä / mitä alan osaamista sinulla oli ennen tänne tuloa?

Alaikäisenä lehtien jakelua ja teini-ikäisestä täysikäiseen meni kesästä yleensä 4-6 viikkoa raksalla.

Olin yhden kesän Oulun Puhelimella. Se oli kivaa touhua ajella pakulla pitkin maakuntaa, kiikkua puhelintolpissa ja kytkeä piuhoja. Sitten yhden kesän sain olla metallimiehenä myös työn puolesta eli hitsailin ja tein sellaisia hommia.

Ei siis alan osaamista…

Miten työroolisi / osaamisesi on kehittynyt täällä työskennellessäsi?

Koodari -> Suunnittelija -> Projektipäällikkö -> Johtaja

Osaaminen on toivottavasti kehittynyt, mutta eihän tuo koodaaminen enää tahdo sujua.

Miten selittäisit työpäiväsi/-tehtäväsi lapselle?

Jylyppy-setä lähtee nyt töihin tekemään nörtti-asioita. TikTok:ia ja sellaista 🙂

Minkä arvokkaan vinkin antaisit yrityksille, mitä ei yleensä osata ottaa huomioon?

Liiketoiminnassa menestyminen ja/tai kasvu ei onnistu yksin tai edes kaksin. Tarvitaan talon sisältä kehittymishaluista, motivoitunutta ja osaavaa väkeä kasvamaan toisten saappaisiin – ja talon ulkopuolelta samanmoisia kumppaneita sekä verkostoja täydentämään osaamistanne.

Tilaa blogit

Jyrki Sundström

Titteli: Teknologiajohtaja

Supervoima: Arkkitehtuurit, integraatiot, speksaus

Koulutus: Tietojenkäsittely AMK eli tradenomi

#verkkisläinen: 21,9 vuotta

Lempinimi: Jylyppy (yksi asiakas kutsuu Jyrpäksi, mutta onkohan siinä jotain ironiaa?)

Motto: ”Kyllä se onnistuu (siis teknisesti)”

Fun fact: Olen ainoa perheessäni, jolla on oikeus salaa ruokkia makupaloilla beagleamme Masia. Ja se kyllä tietää, keneltä extra-evästä saa.

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Analytiikka asiakaskokemus b2b b2b-myynti b2b markkinointi CRM digitaalinen markkinointi digitalisaatio DO2018 hakukonemainonta hakukoneoptimointi henkilöstö henksublogi ihandiginä integraatio Intranet Intrexx kaupallinen ehdotus Laskeutumissivu marketing it markkinoinnin automaatio markkinointi markkinointistrategia markkinointiteknologia myynti northern glow Ohjelmistot palvelut rekrymarkkinointi salesvation sisällöntuotanto sisältömarkkinointi somestrategia Sosiaalinen media Sähköinen liiketoiminta Testaus Tietoturva tulevaisuus uutiskirje verkkokauppa verkkosivut videotuotanto WooCommerce Wordpress Yrittäjyys