22.11.2019

#Verkkisläiset – Tarinoita ruudun takaa: Outi

Nimi: Outi Arontie

Titteli: Ohjelmistoliiketoiminnan asiantuntija, tietosuojavastaava

Supervoima: Monipuolisuus

Koulutus: Tradenomi (Ylempi AMK), yrittäjyys ja liiketoiminta, tradenomi (AMK), tietojenkäsittely

#verkkisläinen: 2,5 vuotta

Lempinimi: Olen välttynyt lempinimiltä

Motto: ”Tänään on tärkeä päivä, käytä se hyväksesi”

Fun fact: Olen Jääkiekkoliiton kouluttama huoltaja ja olen hyvä teroittamaan luistimia

Osa 1: Duunissa Verkkoasemalla

 

Kuka olet? Kuvaile itseäsi lyhyesti.

44-vuotias lapsiperheen äiti. Meillä on kolme poikaa, jotka pitävät huolen siitä, että hommaa ja vauhtia riittää myös vapaa-ajalla. Jääkiekosta on muotoutunut monellakin tapaa perhettämme yhdistävä tekijä. Aikoinaan kaikki kolme pelasivat itse jääkiekkoa ja kun se loppui, tilalle tuli digitaalinen jääkiekko eli ”änäri”. Lisäksi telkusta näkyy lähes kaikki Kärppä-pelit.

Tälle äijäkulttuurille vastapainoksi harrastan käsitöitä ja liikuntaa. Ne on niitä mun ihan omia hetkiä, jolloin järjestelen ajatukseni päässäni ojennukseen.

Miten ja miksi päädyit Verkkikselle? Miksi hait juuri Verkkoasemalle töihin?

Suoritin vuonna 2017 ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon ja mietin silloin, ”mikä minusta tulee isona”. Hakeuduin ja pääsin tietoturvaopintojen pariin Cyber Security Academy -koulutukseen. Siihen liittyi työharjoittelu ja pääsin onnekseni Verkkoasemalle. Halusin Verkkoasemalle sen vuoksi, että toimenkuva ja mahdollisuudet vaikuttivat täällä tosi monipuoliselta jo heti alusta lähtien.

Mitä kaikkea olet ehtinyt tehdä Verkkiksellä?

Tulin siis aluksi harjoittelemaan tietoturva-asioita. GDPR oli vasta tulossa voimaan seuraavana keväänä. Aloimme siis valmistautua uuden tietosuoja-asetuksen vaatimuksiin ja minut nimitettiin Verkkoaseman tietosuojavastaavaksi.

Aloin myös koodaamaan nettisivuja. Alku oli hidasta opettelua, sillä koodaustaidot olivat ruosteessa monen vuoden käyttämättömyyden vuoksi. Lisäksi tekniikka oli tietysti ottanut aimoharppauksen eteenpäin kaikkien niiden vuosien aikana, kun en ollut koodaillut.

Todellinen osaamiseni ei kuitenkaan ole koodaamisessa, vaan erilaisten projektien hallinnoimisessa. Eli kun pääsin vähän verkkosivujen kehittämiseen sisälle ja opin talon tavoille, sain ensimmäiset projektit vedettäväkseni.

Viimeisen vuoden aikana olen pikkuhiljaa opiskellut ja oppinut myös digimarkkinointia. Tällä hetkellä toimin monessa asiakasprojektissa digistrategina, eli tuon omaa liiketoimintaosaamistani näihin projekteihin mukaan. Tämä on tuonut ihan uusia ulottuvuuksia toimenkuvaani. 😊 Viimeisimpänä lisänä toimenkuvaani on tullut Verkkoaseman oman digimarkkinoinnin kehittäminen. Olemme tekemässä myös pienimuotoista verkkosivuremonttia parhaillaan.

Mitä kaikkea työnkuvaasi kuuluu? Mitä kaikkea pääset tekemään täällä?

Tänään aamulla olen tarjoillut työkavereilleni aamiaisen, koska pidin koko henkilöstölle tietosuojakoulutuksen. Tapaan asiakkaita aika paljon ja yritän ideoida uusia juttuja heidän kanssaan, jotta saisimme markkinointia kehitettyä. Istun paljon tietokoneella ja kirjoittelen erilaisia suunnitelmia. Lisäksi vedän ohjelmistoprojekteja ja suunnittelen markkinointia. Välillä vähän koodaan edelleen, vaikka se on kyllä koko ajan vähentynyt. Eli ihan laidasta laitaan seilaa nämä työtehtävät.

Mitkä ovat työsi parhaat puolet?

Ehdottomasti työkaverit ja työilmapiiri. <3 Heti hyvänä kakkosena tulee monipuolisuus. Ei varmasti ole ollut kahta samanlaista päivää ja tylsää ei ole ikinä. Lisäksi meillä saa jatkuvasti opetella uusia juttuja pelkäämättä, että epäonnistumisista rokotetaan.

Mitkä kolme adjektiivia sinulla tulee ensimmäisenä mieleen Verkkiksestä/työstäsi?

Monipuolinen, intensiivinen ja innostava

Kerro joku hauska juttu mikä on tapahtunut työpaikalla

Tämä oli kaikista vaikein kysymys. Ei siksi, etteikö hauskaa olisi ollut. 😊 Hauskoja hetkiä on vain niin paljon ja päivittäin, että on vaikea valita tähän yksittäistä tapahtumaa.

Hauskaa on ollut esimerkiksi meidän työhyvinvointiimme liittyvissä tapahtumissa. Olemme olleet mm. Qstockissa, käyneet minigolfaamassa ja Megazonessa. Näissä tapahtumissa on aina kaikista parasta se, että meillä on aidosti hyvä olla yhdessä. Viihdymme toistemme seurassa!

Millaista verkkiksellä on olla töissä? Mikä Verkkiksessä/työssäsi on parasta?

Hommat tehdään tosissaan ja kunnolla, mutta ei kuitenkaan pipo kireällä. Ja jatkuvasti ollaan yrityksenä valmiina kehittymään, mikäli havaitaan ettei joku juttu toimi. Täällä on eteenpäinmenemisen meininki. 😊

Jos voisit olla päivän kuka tahansa, kuka olisit?

Joku huippukoodari. Olisi mielenkiintoista nähdä, tarvitsisiko koko ajan etsiä Googlesta ratkaisuja, vai löytyisivätkö ne minun omasta päästäni… 😉

 

Osa 2: Oma asiantuntijuus

 

Mitä töitä olet tehnyt ennen Verkkistä / mitä alan osaamista sinulla oli ennen tänne tuloa?

Olen ollut kaupan tätinä, mäkkärissä, siivoojana jne. silloin joskus kauan sitten opintojen aikana. Valmistuttuani perustin oman yrityksen ja pyöritin sitä joitakin vuosia. Olin muuten silloin Verkkoaseman asiakas ja minun yritykseni verkkosivut oli tehty verkkiksen omalla julkkarilla.

Yrittämisen jälkeen olen ollut suurimman osan aikaa myyntihommissa. Olen myynyt mm. tilitoimistopalveluita. Olen myös ollut töissä buukkausfirmassa ja siellä suunnitellut asiakkaiden kanssa erilaisia buukkauskampanjoita ja kohderyhmiä. Ei niin kovin kaukana tästä nykyisestäkään hommasta tämä kokemus. Välineenä oli silloin puhelin, nyt verkkosivut, mutta tavoite oli täysin sama.

Miten työroolisi / osaamisesi on kehittynyt täällä työskennellessäsi?

Olen tainnut kehittyä aika roimasti. Tullessani olin epävarma koodariharjoittelijan alku, mutta nykyään uskallan kyllä hyvällä omallatunnolla kutsua itseäni jo ohjelmistoliiketoiminnan asiantuntijaksi.

Miten selittäisit työpäiväsi/-tehtäväsi lapselle?

Yritän kehittää nettiin mahdollisimman hyviä palveluita. Kyselen paljon asioita asiakkailta ja suunnittelen sen jälkeen mitä voisimme tehdä. Ja sitten lopulta huolehdin, että joku osaa tehdä siitä palvelusta sellaisen, kun suunniteltiin. Istun siis tietokoneella ja naputtelen näppäimistöä paljon. 😊

Minkä arvokkaan vinkin antaisit yrityksille, mitä ei yleensä osata ottaa huomioon?

Verkkosivujen uusimisessa tärkeintä ei ole hieno ulkoasu, värit tai fontit. Tärkeintä on teksti ja sisältö. Ja sen tuottaminen on monessa projektissa se kaikista vaikein ja hitain osa-alue.

veras

Me Verkkoaseman työntekijät kutsumme joskus Verkkoasemaa Verkkikseksi ja itseämme verkkisläisiksi. Tämä on työntekijöiden blogi, jolla ei ole yhtä vakiokirjoittajaa.

Tilaa blogit

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Verkkis_henksublogi

#Verkkisläiset – tarinoita ruudun takaa: Johanna

Nimi: Johanna Kauppila  Titteli: Web Developer  Supervoima: Järjestelmällisyys  Koulutus: Tietojenkäsittelytieteiden maisteri  #verkkisläinen: 5,5 vuotta + 3 viikkoa  Lempinimi: Jossu  Motto: “Live and let live”  Fun fact: Rakastan elokuvissa käymistä, saatan käydä katsomassa jonkun hyvän leffan teatterissa jopa kolme kertaa.    Osa 1: Duunissa Verkkoasemalla   Kuka olet?  Luonnehtisin itseäni UX-orientoituneeksi devaajaksi. Olen hyvin kiinnostunut koodauksen visuaalisesta puolesta, käytettävyydestä ja hyvän käyttökokemuksen toteuttamisesta. Vapaa-ajalla matkustelen, joogaan ja puuhailen koirieni kanssa.     Miten… Lue lisää

#Verkkisläiset – tarinoita ruudun takaa: Marjo

Nimi: Marjo Pekonen Titteli: Digimarkkinoinnin asiantuntija Supervoima: Somemarkkinointi ja verkkokaupan markkinointi Koulutus: tradenomi ja medianomi #verkkisläinen: ensimmäistä vuotta Motto: ”Little progress each day adds up to big results” Fun fact: kuuntelen joka ilta ennen nukkumaanmenoa äänikirjaa.       Osa 1: Duunissa Verkkoasemalla  Kuka olet? Kuvaile itseäsi lyhyesti. 40-vuotias digimarkkinointi-ihminen,… Lue lisää

#Verkkisläiset – Tarinoita ruudun takaa: Tiina

Nimi: Tiina Räisänen Titteli: Toimitusjohtaja Supervoima: Vauhdikas puhe ja käsienheiluttelu Koulutus: Tradenomi+medianomi #verkkisläinen: Kolmastoista vuosi menossa Motto: ”Mutta ihmisen pitäisi aina kurottaa pidemmälle kuin mihin hän ulottuu, miksi muuten taivas olisi olemassa?” Fun fact: BusinessTiina kuoriutuu vapaa-ajallaan ”hulluksi koiranaiseksi”. Kasvatan bichon frisé -rotuisia koiria kennelnimellä Mercurite’s. Osa 1: Duunissa Verkkoasemalla… Lue lisää

#Verkkisläiset – tarinoita ruudun takaa: Jarmo

Nimi: Jarmo Leskinen Titteli: Ohjelmistosuunnittelija Supervoima: Intrexx Koulutus: Tietotekniikan insinööri #verkkisläinen: 3 vuotta Motto: ”Kyllä maalla on mukavaa”   Osa 1: Duunissa Verkkoasemalla Kuka olet? Kuvaile itseäsi lyhyesti. Olen hieman yli viisikymppinen insinööri joka käy kaupungissa töissä ja vapaa-ajalla puuhastelee maalla pienellä hevostilalla.   Miten ja miksi päädyit Verkkikselle? Miksi… Lue lisää

Analytiikka asiakaskokemus asiakastiedot b2b CRM digitaalinen markkinointi digitalisaatio digivalmennukset DO2018 ensivaikutelma hakukonemainonta hakukoneoptimointi henkilöstö henksublogi Internet Intranet Intrexx kaupallinen ehdotus Laskeutumissivu liidit marketing it markkinoinnin automaatio markkinointi markkinointistrategia markkinointiteknologia myynti northern glow ohjelmistosuunnittelu Ohjelmistot palvelut salesvation sisällöntuotanto sisältömarkkinointi Sosiaalinen media Sähköinen liiketoiminta Testaus Tietoturva tulevaisuus työkalut uutiskirje verkkokauppa verkkosivu-uudistus Verkkosivut videotuotanto Yrittäjyys

Kaikki blogit