Moderni verkkosivusto Cron-Tekille.

CRON-TEK OY

– Verkkosivujen uusi aikakausi

Verkkosivumme olivat vanhat ja ne piti uudistaa täysin alustaa myöten.

Petri Järvinen, toimitusjohtaja, Cron-Tek Oy   

Cron-Tek Oy on lastuavien metallintyöstökoneiden maahantuoja ja myyjäyritys. Yritys on perustettu vuonna 1988, mutta sen juuret ulottuvat 1900-luvun alkupuolelle, jolloin se tunnettiin Cronvallin metallintyöstökoneosastona. Ensimmäinen työstökone myytiin jo vuonna 1906. 

Yritys tekee pääsääntöisesti konsultoivaa myyntiä. Sen missiona on erinomainen asiakaspalvelu, ja antaa kattavasti tietoa työstökoneista ja niihin liittyvistä teknologioista investointien tueksi. 

Aiemmat verkkosivut olivat 2010-luvun alkupuolelta ja yrityksessä tiedostettiin, että jotain täytyi tehdä. Cron-Tekin toimitusjohtaja Petri Järvinen kertoo saaneensa suosituksen Verkkoasemasta heidän asiakkaaltaan: “Saimme erittäin hyvää palautetta asiakkaaltamme, joka tekee yhteistyötä Verkkoaseman kanssa. Tilanteissamme oli paljon samaa, joten valinta oli helppo.”  

“Kysyin Verkkoaseman Tiinalta, tulevatko retrosivut uudelleen muotiin, kun ne ovat meillä jo valmiina”, Cron-Tek Oy:n toimitusjohtaja Petri Järvinen naurahtaa ja jatkaa: “Päädyimme toisenlaiseen ratkaisuun.”  

Moderni verkkosivusto Cron-Tekille.

Tavoitteet 

Yhteistyö alkoi toukokuussa 2023, ja siinä keskityttiin kokonaisvaltaiseen ratkaisuun aina käyttöliittymän ja visuaalisen ilmeen suunnittelusta sisällön syöttöön asti. Järvinen kuvailee aiempia verkkosivuja vanhanaikaisiksi sekä visuaalisesti ja teknisesti vanhentuneiksi. Oli aika toimia.  

Tavoitteena olivat modernit verkkosivut, jotka olisivat paitsi näyttävämmät ja toimivammat myös herättäisivät luottamusta. Laajaa asiantuntijaosaamista ja vahvaa kokemustaustaa haluttiin tuoda vahvemmin esiin, millä voisi olla positiivisia vaikutuksia yhteydenottojen määrään ja avata uusia mahdollisuuksia myyntiin.  

“Halusimme investointihyödykkeisiin soveltuvat asiallisennäköiset verkkosivut”, Järvinen kertoo.  Verkkosivujen suunnittelussa panostettiin paljon muun muassa sivuston rakenteeseen: “On tärkeää, että sivusto on selkeä ja tieto helposti löydettävissä.” 

Projektin eteneminen 

Uusi verkkosivusto suunniteltiin WordPress-alustalle, joka mahdollisti monimutkaisen tuotekatalogin rakentamisen. Verkkosivujen uudistusprojekti käsitti satojen metallintyöstökoneiden esittelyn monipuolisine tietoineen.  

Yhteistyössä hyödynnettiin Verkkoaseman laajaa kumppaniverkostoa. Ulkopuolista apua käytettiin graafisessa suunnittelussa, jonka jälkeen voitiin toteuttaa sivuston uusi visuaalinen ilme. Järvisen mukaan sivuston rakentaminen sujui helposti ja vaivattomasti.  

Aikatauluhaasteita ilmeni Cron-Tekin päässä, kun sivusto oli sisällön syöttöä vaille valmis. Cron-Tek vastasi sisällöntuotannosta itse, ja sisältöjen läpikäynti hidastui muiden töiden takia. ”Nälkä kasvaa syödessä”, toteaa Järvinen kuvaillessaan heidän haluaan lisätä sivustoon enemmän ominaisuuksia.  

Projektille asetettiin selkeä deadline, mihin mennessä keskeisempien sisältöjen on oltava valmiit. Lopulta sivusto julkaistiin marraskuussa 2023 puoli vuotta kestäneen intensiivisen työn jälkeen. 

Tulokset

Cron-Tekin uusi verkkosivusto vahvistaa yrityksen näkyvyyttä ja tavoitettavuutta potentiaalisten asiakkaiden keskuudessa. Järvinen kiittelee Verkkoaseman tiimin ammattitaitoa toteuttaa visuaalisesti ja toiminnallisesti vaikuttava verkkosivusto. “Verkkoasema reagoi aikatauluhaasteisiimme erittäin hyvin”, Järvinen kertoo. “Meillä on nyt toiveitamme vastaava verkkosivusto “evoluutio 1”, jota täydennämme myöhemmin.” 

Moderni sivusto on poikinut uusia yhteydenottoja, joissa vahva osaaminen ja luotettavuus ovat olleet ratkaisevassa asemassa. “Yrityksen pitkä historia eri vaiheineen on selkeämmin esillä verkkosivuilla, ja korostaa intohimoamme ja sitoutumistamme työstökoneisiin sekä asiakkaiden menestyksen parantamiseen”, Järvinen sanoo ja jatkaa: “Sillä on ollut piristävä vaikutus liiketoimintamme kannalta. Yksi asiakkaamme sanoi, ettei hän edes tiennyt, kuinka pitkältä ajalta meillä on historiaa työstökoneiden parissa.”   

Mitä mieltä Cron-Tekissä ollaan yhteistyöstä? 

Yhteistyö eteni hienosti ja olemme jo alustavasti suunnitelleet jatkotoimenpiteitä markkinoinnin osalta.

Petri Järvinen, toimitusjohtaja, Cron-Tek Oy  

Cron-Tekin ja Verkkoaseman yhteistyö on ollut hedelmällistä, ja tarjonnut Cron-Tekille mahdollisuuden vahvistaa läsnäoloaan digitaalisessa ympäristössä. Projekti eteni sovitulla tavalla ja Järvisen mukaan yhteistyö Verkkoaseman kanssa oli helppoa: yhteyshenkilöt olivat aina tavoitettavissa ja kysymyksiin vastattiin nopeasti ehdottaen Crontekille sopivia ratkaisuja.  

Järvinen kiittelee myös Verkkoaseman joustavasta yhteistyömallista: “On huojentavaa tietää, että sivuston rakenteelliset ominaisuudet ovat valmiina odottamassa 2.0 versiota varten, kunnes saamme koostettua uutta sisältöä.” Hän suosittelee lämpimästi yhteistyötä Verkkoaseman kanssa. 

CRON-TEK OY

  • Teknisen kaupan maahantuonti ja myynti, juuret vuodessa 1906. 
  • Erikoistunut lastuaviin metallintyöstökoneisiin, niihin liittyviin teknologioihin ja työstömenetelmiin. 
  • Liikevaihto noin 8M€ 
  • Yli 1600 asennettua konetta Suomeen. 

Yrityksen pitkä historia eri vaiheineen on nyt selkeämmin esillä verkkosivuilla, ja korostaa intohimoamme ja sitoutumistamme työstökoneisiin sekä asiakkaiden menestyksen parantamiseen.

Petri Järvinen, toimitusjohtaja, Cron-Tek Oy  

Vastaavia toteutuksia